نویسنده پشتیبانی وب یار
امتیاز مطلب
تعداد بازدید 2673
تاریخ بروزرسانی ۷ دی ۱۴۰۰

بهبود ساختار وب سایت

بسیاری از وب‌سایت‌ها ساختار گمراه‌کننده‌ای دارند. لینک دادن محتوا‌ها به یکدیگر از هیچ قاعده و قانونی تبعیت نمی‌کند، کاربر را گیج و سردرگم و به مسیر اشتباهی راهنمایی می‌کند. این می‌تواند برای سئوی سایت شما بسیار بد باشد. امروز شما را با استراتژی بهبود ساختار وب سایت آشنا می‌کنیم تا بتوانید جایگاه سایت‌تان را در موتورهای جستجو ارتقا دهید. و از طریق آن بتوانیم به افزایش درآمدتان کمک کنیم. با ما همراه باشید.

بهبود ساختار سایت

مسیر کاربر(User Flow)

مسیر کاربر و ساختار وب‌سایت ارتباط تنگاتنگی دارند. ساختار وب سایت شما مانند نقشه‌ی معماری یک ساختمان است.این ساختار یک طرح کلی از چگونگی پیوند دادن پست‌ها و صفحات سایت‌تان برای شما فرآهم می‌آورد. با استفاده از مفهومی معروف به خوشه‌بندی محتوا می‌توان دید که چگونه ساختار وب‌سایت ‎تان روی سئوی آن موثر است. در ادامه درباره خوشه‌بندی محتوا توضیح خواهیم داد.

ساختار وب سایت و مسیر کاربر

از طرف دیگر مسیر کاربر مربوط به نحوه و چگونگی جابجایی کاربران در سایت‌تان است و یکی از عوامل مهم و تأثیرگذار روی سئو است. ساختار وب سایت سهم بزرگی در این مهم دارد. از دیگر عوامل مؤثر،می‌توان به کیفیت محتواها و لینک‌های‌تان اشاره کرد.

بهترین ابزار برای تجزیه و تحلیل سایت

قبل از اعمال هر گونه تغییر اساسی در ساختار وب‌ سایت‌ تان باید نحوه استفاده کاربران از سایت‌تان را بررسی کنید. دو برنامه‌ی کاربردی و معروف وجود دارد که می‌توانید برای این کار استفاده کنید:

  •  ابزار گوگل آنالیز برای تجزیه و تحلیل مسیر کاربر
  •  Heatmap برای آنالیز آمار کلیک‌های کاربران

ابزار گوگل آنالیز پیگیری و تحلیل مسیر کاربران در سایت‌تان را برای شما آسان می‌کند. برای دسترسی به اطلاعات مربوطه فقط باید روی Behavior سپس Behavior Flow کلیک کنید. تحلیل داده‌هایی که گوگل آنالیز به شما می‌دهد ممکن است کمی پیچیده باشد اما این داده‌ها کامل و جامع‌اند.

ابزار گوگل آنالیز

استفاده از ابزار Heatmap برای نشان دادن فعالیت کاربران در سایت ممکن است کمی به نسبت گوگل آنالیز راحت‌تر باشد. این ابزار به شما در نمایش مکانی که کار بر روی آن کلیک کرده کمک می کند. برخی از ابزارهای آن نیز می‌تواند آنچه بازدیدکننده‌ی سایت‌تان انجام می‌دهد را به صورت ویدئویی ضبط شده به شما ارائه دهد.

شما می‌توانید از اطلاعات این ابزارها برای شناسایی مشکلات مربوط به مسیر کاربر و همچنین تجزیه و تحلیل فعالیت کاربران در سایت‌تان استفاده کنید.

سه عمل مهم برای بهبود ساختار وب سایت

متأسفانه اکثر سایت‌ها آن‌طور که باید سازماندهی نشده‌اند. در حقیقت این سایت‌ها بیشتر شبیه کاموایی هستند که دست بچه گربه افتاده. اغلب محتواها از اصول سئو پیروی نمی‌کنند و کاربران برای بدست آوردن اطلاعات به زحمت می‌افتند.

معمولاً برای بهبود ساختار یک و‌ب‌سایت شما باید از درستی و انجام موارد زیر مطمئن شوید:

  • بهبود فهرست سایت
  • مکان و نحوه‌ی لینک‌دهی را در پست‌ها و صفحات وبلاگ خود بررسی کنید.
  • پیوندهای موجود در فوتر را حتماً چک کنید.

بهینه سازی منو آسان ترین راه برای بهبود مسیر کاربر است. دلیل آن هم واضح است اکثر افراد از منابع و لینک‌های داخل منو برای پیمایش در سایت استفاده می‌کنند. همچنین منوی سایت یکی از اولین چیزهایی است که خزنده‌های گوگل زمان ایندکس کردن سایت‌تان روی آن متمرکز می‌شوند.

دومین گزینه‌ای که باید به آن توجه داشته باشید محتواست. برای بهبود مسیر کاربر باید محتواهای مرتبط با هم را خوشه‌بندی کنید. سپس مکان هایی را که پیوندها در آن قرار می‌گیرد، را بهینه کنید. اگر چه ممکن است که زمان زیادی را این فرآیند از شما بگیرد اما بهینه سازی مسیر کاربر در محتوای شما یکی از مؤثرترین راه‌ها برای افزایش درآمد از سایت‌تان است.

در آخر فوتر وب‌سایت را بررسی می‌کنیم. بهینه‌سازی پیوندها در اینجا آسان است و به شدت بر ساختار وب‌سایت مؤثر است.

نحوه بهینه سازی منوی وب سایت

منوی سایت باید پیوندهایی به مهم‌ترین محتواهای شما داشته باشد. برای اکثر وب‌سایت‌ها در منوی سایت به مطالب و عناوین زیر لینک داده می‌شود:

  • محصولات یا خدمات اصلی سایت
  • محتواهای مربوط به محصولات یا خدمات
  • اطلاعات سایت (صفحه‌ی درباره ما تماس با ما و غیره )

تعداد پیوندهای صفحه اصلی معمولا متناسب با نحوه‌ی درآمدزایی از سایت است. در بسیاری از سایت‌های تجاری لینک‌های زیادی در فهرست وجود دارد. سایت‌آمازون مثال بسیار خوبی از این دست است.

بهینه سازی منوی سایت

داشتن این تعداد از پیوند به کاربران کمک می‌کند تا به سرعت به محتوایی که می‌خواهند دسترسی پیدا کنند. در مقابل بعضی دیگر از سایت ها هستند که تعداد صفحاتی را که فرد می‌تواند به آنها دسترسی داشته باشد را کاهش می‌دهند زیرا می خواهند بازدیدکنندگان را به تعداد محدودی از صفحات اصلی سایت هدایت کنند. برای مثال به تعداد صفحه‌های لینک شده در سایت Hubspot توجه کنید.

بهینه سازی منوی سایت

دو نکته سریع برای بهینه سازی منو

  • مهمترین پیوندها باید در سمت راست باشند این بدان دلیل است که در فارسی معمولاً افراد از راست به چپ می‌خوانند.
  • برای جلوگیری از سردرگمی مخاطبان از عبارات متداول برای متن لنگر استفاده کنید. مثلاً به جای استفاده از «مجله» از «وبلاگ» استفاده کنید.

اگر نمی‌دانید در فهرست خود پیوند چه مطالبی را باید بگذارید سری به صفحه رقبای‌تان بزنید. اکثر شرکت‌های بزرگ ساختار منوی یکسانی دارند. شما نیز می‌توانید از آنها پیروی کنید.

همانطور که مارک لیندکوئیست استراتژیست بازاریابی در  Mailshake اشاره می‌کند:

«وقتی صحبت از ساخت سایت می‌شود اصطلاحی که به کار می‌رود این است که شما احتیاجی به اختراع مجدد چرخ ندارید. راهی که دیگران رفته‌اند را شما نیز باید بروید. شما می‌بایست به علایق کاربران خود به دور از نگرانی در مورد سئو فکر کنید. افراد دوست دارند که روند پیمایش درون سایت شما مثل دیگر سایت‌ها باشد. این‌کار باعث می‌شود مشتریان بالقوه هر چه سریعتر به آنچه که می‌خواهند برسند.»

البته اینکه رقبای خود را زیر نظر داشته باشید و ببینید که چه کاری انجام می دهند خوب است اما خلاقیت و متفاوت بودن هم مزایایی خیلی زیادی دارد.

استفاده از منوی سازگار

منظور از منوی سازگار(منوی انطباقی) منویی است که پیوندهای آن برای هر فرد تغییر کند. مبنای کلی این منو بر این است که اگر شما بتوانید منو را مطابق با علایق بازدیدکنندهی خود سفارشی‌سازی کنید. احتمال زیاد آن‌ها روی لینک‌های پیشنهادی شما کلیک می‌کنند و این خود می‌تواند به شدت به مسیر کاربر کمک کند.

علاوه بر این ارائه‌ی محتوا بر اساس علائق بازدیدکنندگان به افزایش فروش و درآمد سایت منجر می‌شود. از این لحاظ ساختار منوی سازگار کمی شبیه ارتقاء محتوا عمل می‌کند. شما با بهینه‌سازی محتوا افراد بیشتری را درگیر سایت‌تان می‌کنید.

ساختار منوی سازگار

ساختار منوی سازگار

 

اگر می خواهید یک منوی سازگار در سایت خود ایجاد کنید مهم است که تعادل بین آنچه تغییر می‌کند و آنچه ثابت می‌ماند را رعایت کنید. حتی ممکن است تصمیم بگیرید که ساختار منوی تطبیقی(سازگار) برای وب سایت شما مناسب نیست. اما به یاد داشته باشید این نوع از منو می‌تواند یک ویژگی مفید منحصربه‌فرد باشد که به بهبود مسیر کاربر در سایت شما کمک می‌کند.

نحوه بهینه‌ سازی پیوندها در فوتر سایت

فوتر همانند آخرین تیری است که در اختیار دارید. حتی ممکن است تعداد افرادی که لینک‌های فوتر شما را نگاه می‌کنند کم باشد با این حال بهینه سازی این لینک‌ها مهم است. این لینک ها در دسته لینک‌های سایت واید(لینک‌هایی که در همه جای سایت دیده می‌شوند و معمولاً در سایدبار و فوتر قرار دارند) قرار می‌گیرند. این لینک‌ها به علاوه‌ی متن‌های لنگری که استفاده می‌کنید می‌تواند در رتبه بندی سایت شما موثر باشد. شما باید همان فرآیند بهینه سازی که برای منو انجام دادید را اینجا نیز اعمال کنید.

فوتر می‌تواند تعداد لینک‌های بیشتری نسبت به منوی اصلی داشته باشد. علاوه بر آن می‌توان همان لینک‌هایی که در فهرست قرار داده‌اید را در فوتر نیز اضافه کنید. توجه کنید که باید این پیوند‌ها برای کاربر مفید باشد. بهبود ساختار منو و فوتر یک راه سریع و تأثیرگذار بر مسیر کاربر در کل وب سایت‌تان است.

چگونگی برقراری ارتباط بین مقالات برای بهبود مسیر کاربر

برای یک سایت بهبود ساختار وب سایت و مسیر کاربر کار بزرگی است. شاید شما باید صدها یا شاید هزاران صفحه از وب سایتتان را بررسی کنید. قبل از شروع به ویرایش آن صفحات این احتمال وجود دارد که نیاز باشد شما مطالب خود را به هم لینک دهید. این کار چگونه صورت می‌گیرد؟ خوشه بندی محتوا مبحثی است که در ادامه به سؤالات ما در این زمینه پاسخ می‌دهد.

خوشه بندی محتوا به چه صورت است؟

به مجموعه‌ای از مطالب مربوط به هم که بیانگر یک موضوع است و به صورت هدفمند تولید می‌شود خوشه محتوا می‌گویند. هنگامی که بهینه سازی این محتواها به پایان رسید این خوشه‌های محتوا یک قیف تشکیل می‌دهند که بازدیدکننده را به سمت سایت شما سوق می‌دهد و به جرأت می‌توان گفت این یکی از مهمترین استراتژی های سئو است.

خوشه بندی محتوا

اگر سایت بی‌نظمی دارید ساده ترین راه برای خوشه‌بندی محتوا استفاده از داده‌های گوگل آنالیز است. گوگل آنالیز لیستی از همه پست ها و صفحات وب سایت‌تان که به هم مربوطند را در اختیارتان قرار می دهد. با استفاده از این لیست می توانید خوشه‌های موضوعی ایجاد کنید. می توان این کار را با برجسته کردن موضوعات صفحه اصلی وب سایت شروع کرد. سپس محتواهای دیگر راه حول این موضوعات دسته‌بندی کنید.

ممکن است هنگامی بررسی مطالب سایت تان با دو محتوا که یک کلمه کلیدی را هدف قرار داده‌اند برخورد کنید، «محتوای تکراری» مشکلی است که در صورت وجود سایت با محتوای زیاد حتماً با آن مواجه خواهید شد.

یک راهنمایی سریع برای لینک دهی درون محتوا

اکنون که صفحات و پست های خود را دسته‌بندی کرده‌اید باید بین محتواها و مقاله های بخش‌های مختلف ارتباط برقرار کنید. این فرآیند تقریباً ساده است. در شروع محتوا لینکی به صفحه‌ی خرید محصول مورد نظر و یا صفحه مرتبط با موضوع محتوا دهید. در بدنه‌ی مقاله بین مطالب مربوط به موضوعی که ایجاد کرده‌اید پیوند برقرار کنید. سپس در انتهای صفحه با متنی جذاب و گیرا مخاطب را به صفحه خرید محصول یا صفحه اصلی سایت هدایت کنید. با انجام این کار معماری وب سایت شما شبیه به تار عنکبوت خواهد شد.

ساختار تارعنکبوتی محتواها

اساس آنچه شما می‌دهید گسترش رابطه بین محتوا‌های مربوط به هم برای دسترسی راحت‌تر بازدیدکنندگان است در عین حال مهم‌ترین محتواهای‌تان را برای گوگل برجسته می‌کنید. علاوه بر لینک‌دهی بین وبلاگ و صفحات فروش باید بین سیلوهای محتوای خود نیز پیوند برقرار کنید. برای اطمینان از اینکه وقت خود را به طور مؤثر صرف این‌کار می‌کنید بهتر است از محتواهایی با بیشترین آمار بازدید شروع کنید.

محتوای سیلو

 استفاده از دیگر فاکتورهای مهم برای بهینه‌ سازی محتوا

بهینه سازی لینک‌ها از مواردی است که باید به آن توجه شود. در قدم بعد شما باید دیگر فاکتورهای رتبه بندی که قبلاً در مباحث سئو به آن اشاره کردیم را در نظر بگیرید. به طور مثال اگر مقاله شما نرخ کلیک(CTR) پایینی دارد شما باید تغییراتی را در عنوان و متن خود ایجاد کنید. همچنین اگر صفحه شما دارای نرخ پرش زیاد (مدت زمان حضور کاربر در سایت شما کوتاه است)، ممکن است لازم باشد مطالب را به روز کنید. این بدان معناست که اقداماتی نظیر حذف لینک‌ها یا انطباق مطالب برای قرار دادن مخاطب در مسیر درست را انجام دهید.

 

در آخر

تمامی مواردی که برای بهینه سازی ساختار وب‌سایت تان به آن نیازمندید اشاره شد. شما باید هر ۶ ماه یکبار نحوه‌ی کارکرد افراد از سایت‌تان را مرور کنید و تکنیک‌ها و استراتژی‌های خود را عوض کنید.

حتماً با مطالعه‌ی مقاله‌ی فوق به اهمیت سئوی تخصصی پی برده‌اید و شاید بررسی تمام موارد اشاره شده را کاری سخت و زمان‌بر می‌دانید. اما نگران نباشید متخصصین سئوی تیم وب یار با سابقه ی چندین ساله در این حوزه بهترین و تخصصی‌ترین خدمات خود را به شما ارائه می‌دهند. برای مشاوره در این‌باره می‌توانید با وب یار در تماس باشید. ضمناً صفحه‌ی اینستاگرام تیم وب یار برای آموزش تکنیک‌های سئو و طراحی سایت به شما عزیزان راه‌اندازی شده است.

مقالات مرتبط
بهینه سازی موتور جستجو - وب یار اصفهان
بهینه سازی موتور جستجو

بهینه سازی موتور جستجو بهینه سازی موتور جستجو چیست؟ بهینه سازی موتورهای جستجو (SEO) هنر و علم کسب رتبه بالاتر صفحات در موتورهای جستجو مانند گوگل است. از آنجایی که جستجو یکی از راه‌های اصلی کشف محتوا توسط افراد به صورت آنلاین است، رتبه‌بندی بالاتر در موتورهای جستجو می‌تواند منجر به افزایش ترافیک یک وب‌سایت شود.   در گوگل و سایر موتورهای جستجو، صفحه نتایج…

سئو محلی چیست ؟
سئو محلی چیست ؟

سئو محلی (local SEO) یک استراتژی بهینه سازی موتور جستجو (SEO) است که به دیده شدن تجارت شما در نتایج جستجوی محلی در گوگل کمک می کند. هر مشاغلی که دارای موقعیت فیزیکی یا منطقه جغرافیایی باشد می تواند از سئو محلی بهره مند شود. local SEO چگونه عمل می کند؟ در روزهای ابتدایی اینترنت ، تعداد نسبتاً کمی وب سایت وجود داشت ، بنابراین پیمایش…

دامین اتوریتی
کاهش اعتبار دامنه (Domain Authority) چگونه صورت می گیرد؟

دامین اتوریتی (Domain Authority) یا همان اعتبار دامنه  که توسط سایت MOZ طراحی شده است، یک استاندارد جهانی برای اندازه گیری میزان قدرت دامنه سایت به نسبت رتبه بندی آن در صفحات نتایج موتور جستجو است و رتبه ی هر سایت در موتورهای جستجو را پیش بینی می کند. طبق محاسبه دامین اتوریتی رنج اعداد دامین اتوریتی که به صورت فرمول لگاریتم محاسبه می شود…