چگونه امنیت در وب سایت را بالا ببریم؟
امنیت در وب سایت از مباحث بسیار مهم حوزه طراحی سایت و برنامه نویسی به شمار می رود. اگر سایت نقایصی داشته باشد به راحتی هک می شود. با وب یار همراه باشید تا چگونگی حفاظت از سایت را بیاموزیم.
امنیت در وب سایتها، مجموعه اقداماتی است که به منظور بالا بردن ضریب امنیت سایت و کاهش میزان نفوذپذیری سایتها انجام میشود. در واقع بالا بردن امنیت سایت از هرگونه دسترسی و سوء استفاده از وب سایتها، جلوگیری میکند. بسیاری از وب سایت ها به دلیل پایین بودن امنیت، در حمله های سیابری با شکست مواجه شده و داده های خود را به راحتی از دست خواهند داد. حملات سایبری معمولا، خسارت های جبران ناپذیری را به مدیران وبسایت تحمیل خواهند کرد.
در این مقاله قصد داریم چند فرضیه درباره امنیت در وب سایتها را معرفی کنیم که با رعایت آنها، میتوانید مطمئن شوید که دادههای شما در معرض مجرمان سایبری قرار نخواهد گرفت.
امنیت سایت چیست؟
امنیت در وب سایت چیست و چه اهمیتی دارد؟ در صورت رعایت نکات امنیتی، وب سایت شما به وضعیتی خواهد رسید که در کنار خدمترسانی معمول، از بالاترین سطح امنیت برخوردار بوده و سطح آسیبپذیری آن تا حد امکان، کاهش مییابد. امنیت سایت به موارد زیادی وابسته است که در ادامه با آنها آشنا خواهیم شد.
دلایل اهمیت امنیت در وب سایت ها
همانطور که میدانید امنیت وب سایتها از اهمیت بالایی برخوردار است که فراهم کردن آن، برای ادامه فعالیت سایت، اعتبار و ثبات آن نقش مهمی دارد. زمانی که یک وب سایت مورد حمله سایبری قرار میگیرد، با دو حالت به رو میشود که به شرح ذیل میباشد.
- در صورتی که امنیت در وب سایت، به درستی تأمین شده باشد، حملات سایبری با شکست روبرو شده و هیچ آسیبی به وب سایت و دادههای شما نخواهد رسید.
- اگر امنیت سایت شما، پایین باشد و موارد امنیتی به خوبی رعایت نشده باشد، بدون شک دادههای شما با یک حمله، از دست خواهد رفت.
البته باید دقت داشته باشید که راههای زیادی برای نفوذ به سایت وجود دارد که مقابله با آنها، به اقدامات و رسیدگیهای همیشگی نیاز دارد. بنابراین، با وجود رعایت تمام نکات امنیتی، ممکن است وب سایت شما مستعد دریافت حمله سایبری باشد و در مقابل آنها آسیبپذیر باشد.
بدافزار چیست؟
امنیت سایت را چطور تأمین کنیم؟
تأمین امنیت در وب سایت، به رعایت فاکتور های متعددی نیاز دارد. رعایت برخی از اصول امنیتی از قبیل طراحی سایت، امنیت سرور، امنیت شبکه، امنیت اینترنت، امنیت سیستم عامل، امنیت نرمافزار و… نقش حیاتی در تأمین زیرساخت امنیت وب سایت دارند. در ادامه به معرفی بیشتر روشهای تأمین امنیت در وب سایتها خواهیم پرداخت.
میزبانی وبسایت بر روی هاست امن
امنیت وبسایتها به عوامل مختلفی بستگی دارد که امنیت هاست، مهمترین عامل آن میباشد. در واقع وجود یک بستر امن برای میزبانی وب سایت شما، در امنیت سایت از اهمیت بالایی برخوردار است. در نتیجه بهتر است برای تهیه هاست، به منابع امن و معتبر مراجعه نمایید. به منظور مقابله با حملات، میتوانید از سیستمهای امنیتی زیادی استفاده کنید که عبارتند از:
• آنتی ویروسها
• آنتی اسپم
• فایروال سختافزاری و نرمافزاری
• و…
استفاده از اینترنت امن و مطمئن
برای بالا بردن امنیت در وب سایت، تا جایی که ممکن است از ارتباط اینترنتی امن و مطمئن استفاده شود. استفاده از اینترنت عمومی فاقد هرگونه کنترل و محدودیت، مشکلات امنیتی زیادی را به همراه خواهد داشت.
استفاده از سیستمعامل و نرمافزارهای معتبر و اصلی
یکی از روشهای تأمین امنیت وب سایت، استفاده از سیستم عامل و نرمافزارهای اورجینال است. در حال حاضر منابع و نرمافزارهای تقلبی زیادی موجود است که با قیمت ارزان یا حتی رایگان در دسترس کاربران قرار میگیرند. دقت داشته باشید که اکثر این منابع، با قصد تخریب و سوء استفاده از وب سایت شما تهیه شدهاند. بنابر این توصیه میکنیم برای وب سایت خود از محصولات معتبر و اصل استفاده کنید تا علاوه بر تأمین امنیت خود، حقوق تولیدکنندگان را هم رعایت کنید.
دریافت سیستم مدیریت محتوا، قالب و افزونههای سایت تنها از منبع اصلی
برای راهاندازی وب سایت، سعی کنید از سیستم مدیریت محتوا، قالب و پلاگینهای معتبر و اورجینال استفاده کنید. معمولاً منابع تقلبی با ترکیب بدافزار، اسپم و… همراه هستند و به راحتی میتوانند موجب تغییر دادن ساختار وب سایت شما شوند.
استفاده از گواهی SSL و امنیت در وب سایت
مهمترین روش ایجاد امنیت وب سایت، استفاده از گواهینامهSSL است. گواهینامهssl میتواند از همه اطلاعات شخصی شما، از قبیلایمیلها، رمزهای ورود، شماره کارت و… در برابر افراد سودجو محافظت کند. در واقع این اطلاعات را از سایت به سمت سرور منقل کرده و اجازه دسترسی به دیگران نخواهد داد.
معمولاً مرورگرها و موتورهای جستجو، برای افزایش امنیت در وب سایت، سایتهایی که از گواهینامهssl استفاده نمیکنند را، به عنوان وب سایت ناامن، به کاربران معرفی میکنند. این امر از ورود کاربران به وب سایتهای نامعتبر جلوگیری میکند.
محافظت از مسیر ورود به مدیریت سایت
یکی از روشهای بالا بردن امنیت در وب سایت، حفاظت از مسیر ورود به پنل مدیریت میباشد. در حال حاضر افزونههای زیادی برای این کار موجود است که میتوانید از آنها استفاده کنید و از دسترسی افراد سودجو به اطلاعات سایت خود جلوگیری کنید.
برای مثال، در صورتی که هکر بتواند به اطلاعات شما دسترسی پیدا کند، با وجود این قابلیت، نمیتواند به مسیر ورود مدیر دسترسی پیدا کند و اطلاعات شما را دستکاری کند.
برنامه وب Firewall
معمولاً وب سایتهای کوچک و ناشناخته، مورد هدف هکرها قرار میگیرند. این حملات اغلب از طریق رباتهای برنامهنویسی شده توسط هکران انجام میشود. برنامه وب فایروال، میتواند با افزایش امنیت در وب سایت از شما در برابر همه حملات خودکار محافظت کند. یکی از حملات سایبری، که توسط رباتها انجام میشود، حملات DDos است که در صورت موفقیت، به طور آهسته یا ناگهانی موجب نابودی وب سایت شما خواهند شد.
استفاده از اسکنر برای افزایش امنیت در وب سایت
زمانی که یک وب سایت، مورد حمله سایبری قرار میگیرد، زمان از اهمیت زیادی برخوردار است. یکی از روشهای کاربردی برای بالا بردن ایمنی در وب سایت، استفاده از اسکنرهای موجود برای وب سایت است. این ابزار، در بازههای مشخصی که توسط مدیر سایت تعیین میشود، به جستجو نرمافزارهای مخرب، بخشهای آسیبپذیر سایت و سایر عوامل امنیتی میپردازد. استفاده از اسکنر روش خوبی برای کاهش آسیبپذیری سایت در برای حملات سایبری میباشد.
اسکنر Sitelockیکی از بهترین ابزارهای امنیتی وب سایت است. این نرم افزار علاوه بر شناسایی و حذف بدافزارها، به صورت شبانه روزی رفتار آنها بررسی میکند و اطلاعات بدست اورده را در اختیار مدیر سایت قرار میدهد. این امر نقش مهمی در افزایش امنیت وب سایتها میشود.
به روزرسانی پیوسته نرمافزارها
معمولاً وب سایتهایی که در یک سیستم مدیریت محتوا، میزبانی میشوند، در برابر تهدیدهای سایبری، آسیب پذیرتر هستند. چرا که این وب سایتها برای راهاندازی به انواع زیادی نرمافزار و پلاگین نیاز دارند. گاهی ممکن است این نرمافزارها توسط افرادی دستکاری شده و موجب تخریب سایت شما شوند. البته این اتفاق، تا زمانی امکانپذیر است که در نرمافزارهای مورد استفاده، باگی یافت شود و هکر بتواند از طریق آن سوء استفاده کند.
بروزرسانی دائم و مرتب افزونه و نرمافزارها، میتواند از بروز چنین مشکلاتی در وب سایت شما جلوگیری کنند. آپدیت کردن برنامه از طریق پچها، امنیت در وب سایتها را تأمین میکند. در ضمن میتوانید با استفاده از پچهای خودکار، از وب سایتهای خود در برابر حملات افراد سودجو محافظت کنید.
استفاده از یک رمز عبور مطمئن و محافظت از آن
برای بالا بردن امنیت در وب سایت، از پسورد خوب، قوی و قابل تأیید استفاده کنید. دقت داشته باشید که یک رمز عبور قدرتمند باید حداقل از ۸ کاراکتر ساخته شده باشد که تلفیقی از حروف کوچک و بزرگ باشد.
تعیین سطح دسترسی مناسب
سعی کنید همیشه برای دسترسی به فایلهای ضروری، از تعیین سطح دسترسی استفاده کنید. با تعریف کردن سطح دسترسی، وب سرور و صاحب فایل، تنها کسانی خواهند بود که به فایل و دیتابیس دسترسی خواهند داشت.
یک وبسایت معتبر و امن، میتواند به راحتی سالیان سال فعالیت کند و از هر گونه حملات و سوء استفادههای درامان باشد. با توجه به اهمیت بالای امنیت در وب سایتها، در این مقاله وب یار قصد داشت تا مفهوم امنیت سایت، اهمیت و روشهای تأمین امنیت را به طور کامل، مورد بررسی و مطالعه قرار دهد. از همراهی شما تا پایان مطلب سپاس گزاریم.