نویسنده پشتیبانی وب یار
امتیاز مطلب
تعداد بازدید 3792
تاریخ بروزرسانی ۹ خرداد ۱۴۰۱

تعریف متغیرها در جاوا اسکریپت + قسمت پنجم

این مطلب با عنوان متغیرها در javaScript آموزش جاوا اسکریپت قسمت پنجم می باشد که با سر فصل های مهم نحوه ی تعریف متغیرهای JavaScript ، قواعد نامگذاری متغیرها در JavaScript و متغیرهای محلی و عمومی جاوا اسکریپت نوشته شده است. متغیرها در جاوا اسکریپت یک بحث اساسی برای یادگیری جاوا اسکریپت می باشد. پس تا آخر این بحث با تیم طراحی سایت اصفهان وب یار همراه باشید.

متغیرها در javaScript

متغیرها در javaScript حافظ و حامل اطلاعات هستند. یعنی این متغیرها اطلاعاتی را در خود ذخیره نموده و در حین اجرای برنامه با شرایط مختلف تغییر می کنند.  به عنوان مثال x در عبارت x=5 یک متغیر بوده که مقدار 5 در آن ذخیره شده است.

متغیرها در javaScript آموزش جاوا اسکریپت قسمت پنجم

 قواعد نام گذاری متغیرها در جاوا اسکریپت

برای نام گذاری متغیرهای javaScript به نکات زیر توجه فرمایید:

دستورات جاوا اسکریپت نسبت به حروف کوچک و بزرگ حساس می باشد. از این رو متغیرهای جاواسکریپت با حروف بزرگ با متغیرهای javaScript با حروف کوچک، کاملا مجزا هستند.

در ابتدای نام متغیرهای جاوا اسکریپت می توانید کراکترهای _ و $  استفاده نمایید. اما هیچ وقت با عدد شروع نکنید.

سعی کنید نام متغیرهای جاوا اسکریپت را کوتاه و با معنی بگذارید و از کلمات کلیدی و رزرو شده ی JavaScript استفاده نکنید.

نحوه تعریف متغیرها در JavaScript

برای تعریف متغیرها در جاوا اسکریپت از دستور var استفاده می گردد. مانند:

var x=5;
var template;

همان طور که می بینید متغیر template بدون مقدار دهی تعریف شده است. این گونه متغیرها به طور پیش فرض مقدار undefined یا null را دارند و در حین اجرای برنامه می توانند مقدار بگیرند. var برای همه ی انواع داده ای به کار می رود. داده هایی نظیر number ، string ، Boolean ، array و object .

توجه: در برخی از شرایط خاص که در ادامه ی مطلب توضیح داده شده است، عبارت var را به کار نمی بریم.

تعریف چند متغیر در یک خط

برای بهینه نوشتن کدهای جاوا اسکریپت، می توان متغیرهای جاوا اسکریپت را با استفاده از جدا کننده ی کاما در یک خط نوشت. یعنی داریم:

var lastname="Doe", age=30, job="carpenter";

 متغیرهای محلی (local) در جاوا اسکریپت

متغیر محلی جاوا اسکریپت ، متغیری است که تنها در یک تابع قابل تعریف می باشد و به محض خروج از تابع از بین می رود. از این رو می توان متغیرهای javaScript را بدون این که هیچ تداخلی به هم وارد نمایند، با نام های یکسان و در توابع مختلف استفاده کرد. زیرا این متغیرهای محلی جاوا اسکریپت در حافظه هایی جدا در RAM ذخیره می شوند. البته دقت کنید که برای تعریف متغیر محلی جاوا اسکریپت در هرتابع حتما باید از دستور var استفاده نمود.

توجه: در مورد توابع javaScript در فصل مربوط به خود بیشتر صحبت می کنیم.

مثال:

function my_func1 () {
var name = "name1"; 
console.log (name1);
}
function my_func2 () {
var name = "name2"; 
console.log (name2);
}
my_func1 (); // name1
my_func2 (); // name2

در مثال بالا name1 و name2 متغیرهای JavaScript محلی هستند.

متغیرها در javaScript آموزش جاوا اسکریپت قسمت پنجم

 متغیرهای عمومی (global) در جاوا اسکریپت

متغیر عمومی جاوا اسکریپت ، متغیری است که تمامی توابع یک صفحه به آن دسترسی دارند. این نوع متغیرها تنها با بستن مرورگر از بین می روند. برای تعریف متغیر عموی جاوا اسکریپت باید آن را خارج از توابع یا بدون دستور var به کار برد.

به طور کلی سه روش برای تعریف متغیرهای عمومی جاوا اسکریپت وجود دارد:

var name = "my_name";
name = "my_name";
var name;
name;

در مثال زیر به چاپ خروجی توجه فرمایید:

var name = " name1";
function my_func1 () {
console.log (name);
}
function my_func2 () {
name = " name2";
console.log (name);
}
 function my_func3 () {
var name = " name3"; 
console.log (name);
}
function my_func4 () {
age = 20;
console.log (age);
}
my_func1 (); // name1
my_func2 (); // name2
my_func1 (); // name2
my_func3 (); // name3
my_func4 (); // 20 

در مثال بالا مشاهده می کنید که متغیر عمومی name در ابتدای کد تعریف شده است سپس در توابع my_func1 () و my_func2 () متغیر name را فراخونی و مقدار دهی کرده اند. اما در تایع my_func3 () به دلیل این که name همراه با دستور var به کار رفته است، همانا name در این جا یک متغیر محلی جاوا اسکریپت می باشد.  از طرفی متغیر age در تابع my_func4 () چون بدون عبارت var نوشته شده و بیرون از تابع نیز تعریف نشده است، لذا age متغیر عمومی جاوا اسکریپت می باشد.

متغیرها در javaScript

امیدواریم این بخش از آموزش مورد استقبال شما عزیزان واقع شده باشد. تاکنون با انواع دستورات جاوا اسکریپت ، توضیحات در جاوا اسکریپت و متغیرها در جاوا اسکریپت آشنا شدید. در جلسه ی بعد تصمیم داریم در مورد انواع داده ها در جاوا اسکریپت صحبت کنیم. این آموزش ها را گام به گام با ما پیش بروید و حتما تمرین نمایید. همچنان منتظر حضور گرمتان در جلاسات بعدی جاوا اسکریپت هستیم.

برای اطلاع از آخرین آموزش ها در اینستاگرام وب یار همراه ما باشید.

مقالات مرتبط
بهترین راهکار برای رفع محدودیت فالو در اینستاگرام

انواع محدودیت های حال حاضر در اینستاگرام • محدودیت فالوو کردن سایر کاربران اینستاگرام: • محدودیت لایک کردن پست‌های مختلف کاربران اینستاگرام: • محدودیت کامنت گذاشتن برای پست‌های مختلف شبکه اینستاگرام: • محدودیت به کار بردن هشتگ در پست‌های مختلف شبکه اینستاگرام: • محدودیت تعداد کلمات متن (کپشن) پست اینستاگرام: • محدودیت تعداد کاراکترهای Biography کاربران اینستاگرام: هدف از فالو و آنفالو کردن در اینستاگرام…

شرکت های طراحی اپلیکیشن

“اگه برنامه تون درست کار نمی‌کنه اصلاً نگران نشید چرا که اگر همه‌چیز درست کار کنه، شما بیکار می‌شید.” قانون موشر چرا این مقاله را با این جمله معروف از موشر بزرگ شروع کردیم؟ شرکت های طراحی اپلیکیشن ، در بین همه شرکت ها و مجموعه هایی که در زمینه برنامه نویسی فعالیت می کنند ، خدمات بزرگی را به جوامع و کسب و کار…