بهترین زبان های بک اند
اگر از علاقه مندان به طراحی سایت هستید حتما برای شما پیش آمده که با خود فکر کنید بهترین زبان های بک اند چیست؟ در این مقاله از وب یار سعی شده است که شما را با بهترین زبان های برنامه نویسی بک اند دنیا آشنا کنیم و در انتخاب مناسب ترین زیان برنامه نویسی کمک کننده شما عزیزان و دوستداران طراحی سایت باشیم.
برنامه نویسی بک اند
برنامه نویسی بک اند از جذاب ترین، پرطرفدارترین و مهم ترین بخش های یک سایت و یا یک نرم افزار به حساب می آید. بخشی که به عنوان پشت صحنه از آن یاد می شود. برنامه نویسی بک اند شامل کدها و بخش های منطقی یک سایت یا یک نرم افزار که کاربر آن را مشاهده نمیکند، میشود. در واقع برنامه نویسی بک اند مسئولیت پردازش و تحلیل کارهایی که کاربر در فرانت اند انجام میدهد را بر عهده دارد.
برای آنکه متوجه کارکرد برنامه نویسی بک اند شویم نیاز است که با برنامه نویسی فرانت اند و تفاوت آن با بک اند آشنا شویم. به طور خلاصه برنامه نویسی فرانت اند رابط کاربری و شکل نهایی سایت که پیش روی کاربر قرار دارد را طراحی می کند. اما بک اند مسئولیت نوشتن کدهای API، ارتباط با پایگاه داده، کار روی معماری داده ها، ایجاد کتابخانه ها، پردازش اطلاعات و … را بر عهده دارد.
در ادامه شما را با بروزترین و محبوبترین زبان های برنامه نویسی بک اند دنیا آشنا می کنیم.
بهترین زبان برای بک اند
در این مقاله به بررسی چند زبان برنامه نویسی میپردازیم و بعضاً چندین فریمورک از آن ها را به شما معرفی می کنیم. زبان هایی که در این مقالات به بررسی آن ها می پردازیم عبارت اند از:
- php
- python
- Java
- سی شارپ
- asp.net
- java script
- Perl
- ruby
- Go
php
در سال 1995 توسط یک برنامه نویس دانمارکی به نام راسموس لدورف ساخته شد . در ابتدا نام این زبان مخفف کلمه Personal HomePage به معنی صفحه خانگی شخصی بود . با گذشت زبان معنای مخفف شده پی اچ پی تغییر کرد و به Hypertext PreProcessor به معنی پیش پردازنده ابرمتن تغییر یافت . تا سال 2013 پی اچ پی روی 244 میلیون وبسایت و 2.1 میلیون سرور نصب شده بود و در ژانویه سال 2020 از پشتیبانی ویندوز خارج شد.
پی اچ پی یک زبان شیء گرا است که برای برنامه نویسی وبسایت توسعه پیدا کرد ولی می توان به صورت مجزا نیز از آن استفاده کرد . کد های پی اچ پی توسط یک سرور که نرم افزار پی اچ پی روی آن نصب شده است تفسیر می شوند . دستور های این زبان می تواند به صورت مستقیم در کد های html قرار بگیرند.زبان پی اچ پی را می توان روی اکثر سرور ها استفاده کرد . این زبان با سیستم عامل ها و پلتفرم های مختلف سازگار است و می توان به صورت یک شل جداگانه روی آن ها نصب شود.
PHP زبان برنامه نویسی متن بازی است که با اجرا شدن بر روی سرور کاربردهای فراوانی در دنیای وب دارد. با استفاده از این زبان داینامیک سازی صفحات وب، دریافت و ارسال داده های فرم ها، تعامل آسان با پایگاه داده، ارسال و دریافت کوکی ها ، برنامه نویسی دسکتاپ و … به سادگی انجام می گیرد.
از مزیت های یادگیری این زبان می توان به
- اجرای PHP در تمامی پلتفرم ها
- سازگاری با تمامی سرورها( نظیر Apache و IIS)
- پشتیبانی از انواع پایگاه داده
- یادگیری بسیار راحت
اشاره کرد. از PHPبسیاری در شرکت ها و سایت های بزرگی نظیر سیستم مدیریت محتوای ورپرس، ویکی پدیا، فیسبوک، یاهو و… استفاده می شود.
این زبان فریم ورک های متعددی دارد اما برترین آن ها عبارت اند از :
- Laravel
- cakephp
- symfony
که این فریمورک ها تعداد خط کد ها را کمتر کرده و کد نویسی را سرعت می بخشند . ما در وبسایت وبیار در مقالات آینده خود در مورد فریمورک های زبان های مختلف بحث خواهیم کرد .
python از برترین زبان های بک اند
یک زبان برنامه نویسی که توسط خیدو فان روسوم که یک برنامه نویس هلندی بود ایجاد شد. پروژه پایتون در سال 1989 آغاز شد. خیدو طراح اصلی پایتون است و تصمیم گیری های پیرامون پایتون را خودش انجام می داد . از این رو انجمن پایتون به او لقب دیکتاتور خیرخواه را داد. این دیکتاتور خیر خواه سال 2018 مسئولیت رهبری پایتون را به یک شورای 5 نفره که خودش هم یکی از آن هاست واگذار کرد.
پایتون از 3 ورژن تشکیل شده که ورژن اول آن همان سال 1991 و ورژن دوم آن در اکتبر سال 2000 و ورژن سوم آن سال 2008 عرضه شد. که پایتون 2.0 در سال 2020 به طور رسمی متوقف شد. در حال حاضر این شرکت فقط از نسخه 3 پشتیبانی می کند.
زبان برنامه نویسی پایتون یک زبان همه منظوره و سطح بالا می باشد.می توان کار های زیادی با این زبان انجام داد ، از طراحی وبسایت گرفته تا ساخت نرم افزار های پیشرفته با ماژول های مختلف .از فریم ورک های محبوب پایتون برای برنامه نویسی وب می توان به موارد زیر اشاره کرد.
- Django
- Pyramid
- Tornado
Java
Java زبانی محبوب، شی گرا، قدرت مند، متنوع و پرکاربرد که با هدف کاستن پیچیدگی های زبان C++ در سال 1990 ابداع شد. این زبان با طراحی JVM(ماشین مجازی جاوا) شعار معروف یعنی «یک بار بنویس، همه جا اجرا کن.» را در عمل پیاده سازی کرد. از مزیت های جاوا، این زبان سطح بالا، کاهش ریسک های امنیتی، عدم وابستگی به پلتفرم، مدیریت خودکار حافظه، امکان اجرای همزمان چندین نخ و… می توان اشاره کرد.
همان طور که گفتیم این زبان بسیار پرکاربرد است به طوری که از آن در
- توسعه ی برنامه های تلفن همراه
- شبکه سازی
- اتصال به پایگاه داده
- توسعه وب سایت
- توسعه ی برنامه های مبتنی بر GUI
- پردازش تصویر
به وفور استفاده می شود.
با وجود این همه کاربرد و محبوبیت بسیار بالای این زبان در میان برنامه نویسان، اگر در حیطه ی برنامه نویسی بک اند تازه کار به حساب میآیید پیشنهاد ما به شما این است که فعلاً به سراغ این زبان نروید.
جاوا
سی شارپ
سی شارپ زبان زبان های بک اند چندمنظوره و سطح بالا مبتنی بر زبان های C و C++بوده با این تفاوت که کار با این زبان به مراتب از C و C++ راحت تر است. یادگیری این زبان راحت و در میان افراد مبتدی محبوبیت زیادی دارد. سی شارپ توسط مایکروسافت پشتیبانی شده و جامعه ی بزرگی متشکل از معلمان و اساتید آنلاین برای کمک به افراد در آن تشکیل شده است. این زبان شی گرا که از دل فریمورک .NET به وجود آمده یادگیری آسان و بازار کار بسیار خوبی دارد. از مزیت های یادگیری این زبان می توان موارد زیر را برشمرد:
- کارآمد و یادگیری آسانی دارد.
- این زبان یکی از زبان های رسمی توسعه ی برنامه های ویندوزی است.
- بازار کار خوبی چه در دنیا و چه در ایران دارد.
- زبانی سطح بالا و چندمنظوره است.
- قابل استفاده بر روی انواع کامپیوترهاست.
- ساخت نرم افزارهای مستقل از پلتفرم در آن میسر است.
از سی شارپ در توسعه ی برنامه های موبایلی، برنامه های دسکتاپ، وب سایت ها و ساخت بازی ها استفاده می شود.
سی شارپ
asp.net
در سال ۱۹۹۶ مایکروسافت به دنیای برنامه نویسی وب سایت پا نهاد .در این سال زبانی را تحت عنوان classic ASP را به جهانیان عرضه کرد. پس از چند سال در سال ۲۰۰۲ مایکروسافت زبان دیگری را تحت عنوان asp.net را به جهانیان معرفی کرد.
این زبان یک زبان منبع بسته بود تا سال ۲۰۱۶ که برنامه نویسان این زبان در حال کوچ به سمت زبان های دیگری مثل php، جاوا اسکریپت،پایتون و… بودند مایکروسافت برای حفظ طرفداران خود زبان asp.net core را معرفی کرد این کار باعث چند برابر شدن طرفداران مایکروسافت و زبان برنامه نویسی جدید آن شد و این زبان دوباره محبوبیت خود را به دست آورد.
خیلی از وبسایت ها ASP.NET را با PHP مقایسه می کنند . اما باید این نکته را در نظر گرفت که ASP.NET یک کتابخانه بر اساس زبان برنامه نویسی #C برای توسعه وبسایت ها می باشد و مقایسه آن با زبان PHP جایز نیست
Java Script
در سال 1995 شخصی به نام برندون ایچ در شرکت نت اسکیپ با نام Mocha طراحی نمود . پس از مدتی نام این زبان به Live Script و سپس به جاوا اسکریپت تغییر کرد.
جاوااسکریپت یک زبان شی گرا، مفسری و داینامیک است که از آن در طراحی فرانت اند نیز استفاده های فراوانی می شود. اما امروزه با ظهور Node.js این زبان قدرت مند امکانات فراوانی را برای توسعه دهندگان بک اند فرآهم آورده است. این زبان با یادگیری آسان، انعطاف و کارکرد فراوانی که دارد خود را به زبان محبوبی در میان توسعه دهندگان بدل کرده است.
با وجود این که این زبان تعاملی، عمدتاً برای بهبود و کنترل برنامه های مبتنی بر وب استفاده می شود، امکانات و انیمیشن های فراوانی را به سایت می افزاید؛ اما نباید از نقش جاوااسکریپت در نرم افزارها، سرورها و کنترل سخت افزار غافل شویم. به کمک آن برنامه های وب و موبایل طراحی می کنند. توسعه ی بازی انجام می دهند.
مزیت های جاوااسکریپت نسبت به دیگر زبان های برنامه نویسی
- یادگیری آسان و جذاب برای افراد
- امکانات نامحدود این زبان برای توسعه دهندگان
- انعطاف بالا
است.
جاوا اسکریپت می تواند یک صفحه وب استاتیک را به یک صفحه تعاملی و داینامیک تبدیل کند. این زبان تعداد زیادی از فریمورکها و کتابخانهها راشامل میشود که ما به تعدادی از آنها برای برنامه نویسی سمت سرور اشاره میکنیم.
- meetor.js
- express.js
- nude.js
Perl(پرل)
Perl(پرل) زبانی سطح بالا، تفسیری، شی گرا، چندمنظوره و داینامیک است که در سال 1987 توسط لری وال منتشر شد. . پرل برخی خصوصیات خود را از زبان هایی چون C، Shell Script و sed گرفته است.
پرل همانند زبان C با متغیرها و ساختارهای سابروتین سروکار دارد. همه ی متغیرهای آن اجازه دارند با Sigil (سیگیل) پیشرو در رشته ها به طور مستقیم تکرار بشوند. تجزیه و تحلیل ها، پردازش متن ها و مدیریت داده ها بوسیله ی امکانات این زبان برنامه نویسی به سهولت صورت می گیرد.
این زبان که برای ویرایش متن طراحی شده امروزه بیشتر در زمینه های هوش مصنوعی، صنعت، ژنتیک، پروژه های تحقیقاتی، بانک های اطلاعاتی، سیستم عامل، برنامه نویسی شبکه، طراحی بازی و توسعه ی وب به کار می رود.
زبان برنامه نویسی پرل
Ruby
Ruby یکی دیگر از زبان های برنامه نویسی منعطف شی گراست. این زبان در سال 1995 توسط Yukihiro Matsumoto به منظور ساخت زبانی شیگراتر از پایتون و قدرتمندتر از پرل طراحیشد.
این زبان امکانات متعادلی را برای برنامه نویسی تابعی و برنامه نویسی دستوری فرآهم می آورد. از چندین الگوی برنامه نویسی از جمله برنامه نویسی رویه ای، شی گرا و عملکردی پشتیبانی می کند. این زبان بیشتر برای توسعه ی وب استفاده می شود. از مزایای آن می توان به
- کدنویسی سریع به کمک RoR
- کاملاً شی گرایی
- امکان استفاده از فریمورکی محبوب نظیر Ruby on Rails
اشاره کرد.
روبی یک زبان برنامه نویسی شیءگرا و انعطاف پذیر تحت وب می باشد که ویژگی های مختلفی از زبان های گوناگون در خود جای داده است. از فریمورک های روبی میتوان به موارد زیر اشاره کرد
- sinatra
- padrino
- Ruby on rails
که محبوب ترین این فریمورک ها Ruby on rails می باشد.
Go
Go یا گولنگ (Golang) زبان برنامه نویسی متن باز است که توسط شرکت گوگل ارائه شد. این زبان که امروزه طرفداران بسیاری را در اقصی نقاط دنیا جمع کرده است به سادگی و سهولت استفاده شهرت پیدا کرده است. ارتباط و سطح دسترسی بیشتر با سخت افزار، افزایش سرعت در نوشتن و اجرای کدها، مدیریت و نگهداری آسان کدها، قوانین ساده، مدیریت ساده ی زباله های حافظه، نزدیکی زبان کامپیوتر و انسان، توانایی کامپایل شدن سریع به زبان ماشین و ده ها مورد دیگر همه از مزیت های زبان برنامه نویسی Go است.
شرکت هایی نظیر Google، Youtube، Twitter، Mozilla، Sound Cloud و … همه از زبان گو استفاده می کنند.
زبان برنامه نویسی گو
سخن آخر:
در این مقاله از وب یار سعی شد که تا حدودی شما را با زبان های برنامه نویسی backend آشنا کنیم. اینکه شما کدامین زبان را برای یادگیری انتخاب کنید علاوه بر تواناییهایتان به علاقه و نیاز بازارکار نیز بستگی دارد.
مجموعه ی وب یار در کلاس های طراحی وب سایت خود سعی می کند که با توجه به بازارکار و صدالبته علائقتان، شما را در انتخابی عاقلانه کمک کند. علاوه بر این در صفحه ی اینستاگرام وب یار نیز شما می توانید بسیاری از این آموزش ها را ببینید و توانایی های خود را بسنجید.