سئو تکنیکال چیست؟
سئو تکنیکال از مهمترین کارهایی است که باید برای تسریع سرعت ایندکس صفحات و فهم بهتر خزنده های گوگل انجام دهید. بسیاری از سئوکاران از اهمیت این کار غافلاند و با عدم رعایت سئو تکنیکال ضربهی بسیار بزرگی به سئوی سایت خود میزنند.

سئو تکنیکال
در ادامه شما را با مواردی که رعایت آن الزامی است آشنا می کنیم.
سئو تکنیکال چیست؟
سئو تکنیکال را می توان به تمامی مراحلی که برای بهینهسازی فنی سایت صورت میگیرد، نسبت داد. کارهایی که در این بخش انجام میشود برخلاف سئو داخلی به محتوا مربوط نیست و به زیرساختهای وبسایت مربوط میشود. مسائل فنی مرتبط با وب سایت، نقشه سایت، رباتها، کدهای برنامه نویسی، موتور جستجو و… در واقع تمامی کارهایی که برای درک بهتر سایت برای خزنده های گوگل صورت میگیرد در حیطه سئو تکنیکال قرار دارد.
چک لیست سئو تکنیکال
در زیر تمامی مواردی که باید برای سئو تکنیکال انجام دهید گفته شده است. در نهایت این موارد می تواند شما را در بهینه سازی سایت و بهبود جایگاهتان در گوگل کمک کند.
بهینه سازی سرعت سایت
یکی از مهمترین المان هایی که خود گوگل تأثیر آن بر سئو را تایید کرده است بارگذاری صفحات سایت است. تیم وب یار در مقالهی بهینه سازی سرعت سایت به طور کامل این مورد را توضیح داده است. با مراجعه به این مقاله تمامی نکات و راهکارهای افزایش سرعت سایت را ببینید.
بهینه سازی ساختار وب سایت
نحوهی لینک دهی، چینش صفحات و دستهبندی سایت اهمیت بسیار بالایی برای سئو سایت دارد. شما با دسته بندی و لینک دهی درست و اصولی میتوانید به بهبود رابط کاربری در سایت تان کمک کنید. وب یار در مقالهی بهبود ساختار وب سایت به صورت کامل و جامع این موارد را برای شما توضیح داده و جای هیچ گونه سؤالی را باقی نگذاشته است.
بهینه سازی فایل robots.txt
Robots.txt یک فایل متنی است برای هدایت خزندههای موتور جستجو و سامان بخشیدن به ایندکس صفحات سایت.
این فایل برای خزنده های موتور جستجو مشخص می کند که کدام مطالب ایندکس شوند و یا از ایندکس کدام مطالب صرفنظر کند. در حقیقت گوگل و دیگر موتورهای جستجو برای رصد وب سایتها از ربات هایی که با نامهای کراولر(Crawler) ، خزنده و یا عنکبوت شناخته می شوند، کمک می گیرند.
شما به عنوان یک سئوکار برای دیده شدن و ایندکس صفحات باید به این ربات ها کمک کنید. با بررسی فایل Robots.txt و مشخص نمودن صفحاتی که میخواهید ایندکس شوند، قدم مهمی برای بهینه سازی سایت خود بردارید.

فایل robots.txt
ایجاد سایت مپ
سایت مپ، یک فایل متنی با فرمت Xml است که لینک همهی صفحات وب سایت شما درون آن قرار میگیرد. این فایل آدرس تمامی صفحات سایت تان را به موتورهای جستجو معرفی می کند و روند خزش ربات ها روی سایت تان را تسریع می بخشد.
استفاده از BreadCrumbs
لینک های Breadcrumb (برد کرامب) مسیرهایی هستند که نشان دهنده جایگاه کنونی کاربرند. همانگونه که در تصویر زیر نیز مشاهده می کنید BreadCrumbs لینکی از صفحات قبل را به کاربر نشان می دهد.

استفاده از breadcrumb
امنیت سایت
از امنیت سایت خود مطمئن شوید تا گوگل به شما و وب سایت تان اعتماد کند. علاوه بر اینکه باید از سایت تان در برابر هکرها محافظت کنید استفاده از پروتکل ssl به شما در امنیت وب سایت تان بسیار کمک میکند. در صورتی که این موارد را رعایت نکنید گوگل از ورود کاربر به سایت تان جلوگیری میکند.
صفحات ۴۰۴
ممکن است بعضی از مطالب وب سایت تان حذف شده باشد و کاربر در مواجه با این صفحات با خطای ۴۰۴ مواجه شود. بهتر است از صفحهای اختصاصی و طراحی شده برای راهنمایی کاربر و انتقال آن به دیگر صفحات سایت استفاده کنید. این کار در نهایت منجر به بهبود سئو تکنیکال وب سایت تان می شود.
واکنش گرایی سایت
واکنش گرایی و یا ریسپانسیو بودن سایت و نمایش آن در تمامی دستگاه ها مانند موبایل، تبلت، فبلت و… محبوبیت سایت تان را نزد کاربران افزایش می دهد و یکی از مهمترین موارد مواردی است که رعایت آن هنگام کد نویسی قالب سایت الزامی است.
در این مقاله از وب یار سعی کردیم شما را با یکی از مهمترین کارهایی که یک سئوکار ملزم به انجام آن است، آشنا کنیم. رعایت سئو تکنیکال میتواند جایگاه سایت شما را از عرش به فرش آورد و یا بالعکس. عدم رعایت آن می تواند کسب و کار شما را به نابودی بکشاند.
تیم وب یار در صفحه ی اینستاگرام خود بسیاری از تکنیک ها و نکاتی که برای سئو و طراحی سایت الزامی است را آموزش می دهد. یادگیری آسان را با ما تجربه کنید.