حتما شما هم آوازه برنامه نویسی و برنامه نویس شدن به گوشتان خورده و احتمالا به این فکر کرده اید که برنامه نویس شوید. در این مقاله از وب یار شما را راهنمایی خواهیم کرد و به شما نشان خواهیم داد که اصلا برای این رشته ساخته شده اید یا خیر.
اول همه و قبل از هر توضیحی ، باید به این نکته توجه کنید که برای برنامه نویس شدن مانند تمام تخصص های دنیا ، می بایست ابتدا ، مبتدی باشید و به خودتان اجازه برنامه نویس مبتدی بودن را بدهید. اگر متوجه منظور من نشدید اشکال ندارد ، در ادامه کامل تر توضیح خواهم داد.
برنامه نویسی برای مبتدیان
برنامه نویسی یکی از سرگرم کننده ترین و جذاب ترین حرفه ها و مشاغل دنیاست که در این حرفه ، فرد برنامه نویس توانایی برقراری ارتباط با یک ماشین را دارد. این برقراری ارتباط ، به وسیله زبان های برنامه نویسی انجام می شوند ، اما به عنوان یک برنامه نویس مبتدی باید بدانید که کجای راه هستید و اگر هنوز مسیر و راه خود را آغز ننموده اید ، پیشنهاد می کنم که حتما این کار را انجام دهید.
چرا مهم است که زمینه فعالیت خود را مشخص کنیم؟
به دلیل اینکه همیشه یک برنامه نویس مبتدی باقی نمانید. به عبارت دیگر از ابتدا ، باید در زمینه یا اشاخه ای از برنامه نویسی مهارت های لازم را کسب کنید یا بهتر بگویم ، متمرکز به کسب دانش بپردازید.
بسیاری از افراد هستند که با گذراندن زمان برای تست کردن و یادگیری مباحث و موضوعات مختلف ، زمان خود را هدر می دهند و در نهایت هم یا برنامه نویسی را کنار می گذارند و یا به نتیجه نمی رسند که مناسب کدام حوزه برنامه نویسی هستند.
حالا این یعنی چشم بسته شروع یک زمینه را آغاز کنیم و ادامه دهیم ؟
جواب این سوال خیر است.
شما به عنوان یک برنامه نویس مبتدی و کسی که انتخاب کرده زمان خود را صرف یادگیری برنامه نویسی نماید ، باید دید کلی و جامعی ، نسبت به حوزه های گوناگون برنامه نویسی داشته باشید؛ داشتن دانش درباره این حوزه ها هم به شما در انتخاب مسیرتان کمک خواهد و هم در آینده زمانی که حرفه ای تر شوید ، نیاز به تعامل با برنامه نویسان سایر حوزه ها ، خواهید داشت و این به تعامل و درک شما از کار برنامه نویس مقابل ، کمک شایانی خواهد کرد.
پس درباره حوزه های مختلف تحقیق کنید و مقاله بخوانید و با افراد آگاه و حرفه ای مشورت نمایید ، چون نظر این افراد ، معمولا بسیار کمک کننده خواهد بود.
چرا بیشتر برنامه نویسان مبتدی حرفه ای نمی شوند؟
دلیل آن بسیار ساده است.
بگذارید یکم مفصل تر توضیح دهم. اگر با وعده های برخی از فروشندگان دوره های آموزشی برای کسب درآمد در چند ماه ، یا برخی ایده ها و رویا های غیر واقعگرایانه ، شروع به یادگیری نمایید ، در نهایت چون انتظاری که از خود و حرفه خود دارید ، عملی نخواهد شد ، از این کار دلسرد شده و درنهایت آنرا رهاکرده و به سراغ رشته ها و حوزه های دیگر می روید.
دلیل دیگری که ممکن است باعث دلسرد شدن و عدم پیشرفت برنامه نویسان مبتدی شود ، تعدد منابع آموزشی است.
این خیلی خوب است که به منابع گوناگونی دسترسی داشته باشیم ، چون از یک مرحله به بعد ، این مسئله ، باعث کامل تر شدن دانش و تجربه شما خواهد شد.
اما در ابتدا باید با اصول و معیار های درست ، یک دوره آموزشی که می تواند حضوری یا غیر حضوری باشد را انتخاب کرده و تا انتها با آن پیش بروید. حالا شما مفاهیم آن دوره را درک کرده اید و اینجاست که باید ، با مفاهیم دانشی که دارید ، هرچند پایه ای باشد ، اقدام به انجام چند پروژه هرچند سطح پایین و ساده ، کنید.
در حین انجام پروژه های خود متوجه نقاط ضعف و قوت خود می شوید و اینجاست که باید برگردید به دوره قبل و نقاط ضعف خود را بر طرف نمایید؛ بعد از انجام این کار به سراغ دوره های بروید که کمی حرفه ای تر باشد و باز بعد از تمرین و تکرار ، دوباره به سراغ انجام چند پروژه بروید ، اما این بار ، پروژه های حرفه ای تر.
حالا اینجا این سوال مطرح می شود که ما باید مدام در دوره شرکت کنیم و پروژه بزنیم ؟
جواب این سوال هم بله هست و هم خیر.
به عنوان یک برنامه نویس مبتدی باید این را بدانید که پروسه یادگیری شما هیچ وقت تمام نخواهد شد و شما باید به طور مداوم ، در حال یادگیری باشید.
اما بعد از رسیدن به یک سطح مطلوب ، که مناسب انجام پروژه های جدی بازار باشد ، سعی کنید در دوره های کارآموزی شرکت کرده و تجربه عملی و واقعی کسب کنید. قطعا ، رزومه و پروژه هایی که نوشته اید به شما در انتخاب شدن به عنوان کارآموز کمک شایانی خواهد کرد.
برنامه نویسی مناسب چه افرادی هست؟
در جواب این سوال باید خدمت شما عرض کنم ، این که فکر کنید برنامه نویسی فقط مناسب افرادی است که ریاضیات خیلی خوبی دارند یا هوش خاص و فوق العاده ای دارند ، باید بگویم که سخت در اشتباه هستید.
در برنامه نویسی ، قدرت حل مسئله ، حرف اول را می زند ؛ اگر به عنوان برنامه نویس مبتدی ، قدرت حل مسئله شما بالا نیست ، نباید خودتان را زیر سوال ببرید ، بلکه این تنها به دلیل آن است که مهارت و تجربه کافی را کسب ننموده اید که این امر پس از انجام پروژه های متعدد ، برطرف خواهد شد . پس نگران نباشید و ادامه دهید.
اما موردی که نمی توان آن را نادیده گرفت ، یادگیری است. اگر با یادگیری مداوم مشکل دارید یا برای شما یک کار سخت و عجیب است ، باید خیلی خلاصه خدمت شما عرض کنم که نباید وارد این حوزه و رشته شوید.
ممارست و متعهد بودن در این رشته ، بسیار مهم و حیاتی است.
بسیاری از اوقات پیش می آید که شما به دلایل مختلف آمادگی کافی برای یادگیری و نوشتن پروژه را ندارید واین اشکالی ندارد و باید با خود مهربان باشید. اما اگر به دنبال راه میان بر بروید و با احساس کردن اینکه دیگر نمی توانید ، دست از کار بکشید ، به شما قول می دهم که هیچ گاه از یک برنامه نویس مبتدی به یک برنامه نویس حرفه ای و قابل اعتماد تبدیل نخواهید شد.
غر نزنید! افراد حرفه ای هیچگاه غر نمی زنند.
شاید بگویید من که حرفه ای نیستم !
درست است ، شما الان یک برنامه نویس مبتدی محسوب می شوید ، اما باید مثل حرفه ای ها رفتار کنید و بیاموزید. این یعنی ، شما نباید با برخورد به یک مشکل دست بکشید و شروع به غر زد نمایید ، بلکه باید راه حلی پیدا کنید تا مشکل خودتان را برطرف سازید.
ممکن است نتوانید راه حل مناسب را پیدا کنید ، اینجاست که اگر با یک فرد متخصص و آگاه مشورت کنید ، هم مشکلتان حل می گردد ، هم به صورت ناخواسته ، به دایره اطلاعات و دانش شما افزوده خواهد شد و اینجاست که از یک برنامه نویس مبتدی و معمولی شروع به متمایز شدن خواهید کرد.
سخن پایانی درباره برنامه نویسی برای مبتدیان
اگر راه درست را پیدا نکنید یا حتی در مسیر درست قرار بگیرید اما عملکرد درست و مناسبی نداشته باشید ، متاسفانه باید بگویم که هیچگاه از یک برنامه نویس مبتدی ، به حرفه ای تبدیل نخواهید شد.
اما اگر در زمینه برنامه نویسی دانشی کسب کرده اید و فکر می کنید الان زمان آن رسیده که با پروژه ها و چالش های واقعی دست و پنجه نرم کنید، حتما فرم کارآموزی سایت وب یار را در بالای صفحه پر نمایید و منظر تایید باشید.
اگر دانش خود را به صورت اصولی و درست فراگرفته باشید ، با فرصت کارآموزی که مجموعه وب یار در اختیار برنامه نویسان مبتدی قرار می دهد ، می توانید پله های ترقی در این رشته را با سرعت هرچه تمام تر طی کنید و حرفه ای شوید.
عجله نکنید ، در زمان درست ، به جایی که باید ، خواهید رسید.
اگر قصد دارید برنامه نویسی را طبق اصول و به صورت حرفه ای دنبال کنید حتما در کلاس برنامه نویسی وب یار شرکت کنید.