مقایسه ی نود جی اس و جنگو
امروزه داشتن یک وب سایت و برنامه های کاربردی مربوط به آن به بخشی ضروری برای هر کسب و کاری تبدیل شده است.و هر کسی به دنبال بهترین فریمورک برای ساخت وب سایت خود می گردد. مقایسه ی نود جی اس و جنگو امری طبیعی درهنگام توسعه ی یک وب سایت می باشد.
در این مقاله مقایسه ای دقیق از نود جی اس و جنگو به شما ارائه خواهیم داد. متوجه می شوید که تفاوت های این دو در چیست و چگونه می توانید از لوپ مقایسه ی آن ها نجات پیدا کنید!!
وقتی نوبت به توسعه اپلیکیشن وب میرسد، برای تقویت برنامه وب خود به یک برنامه قوی نیاز دارید. Node.js و Django دو فریمورک منبع باز هستند که به دلیل عملکرد همه جانبه آن ها ، بسیار مورد بحث قرار گرفته اند.
Node.js vs Django
نود جی اس یک محیط بین پلتفرمی دارد که برای ساخت اپلیکیشن های کارآمد و سریع مورد استفاده قرار می گیرد. اساس آن جاوا اسکریپت است و می تواند هم در سمت سرور و هم در سمت مشتری اجرا شود. دلیل محبوبیت Node.js این است که ابزاری آسان برای اجرای جاوا اسکریپت خارج از مرورگر می باشد.
از طرفی جنگو یک فریمورک سطح بالا و بین پلتفرمی پایتون است. این برنامه بر روی توسعه ی سریع برنامه ها و حذف کارهای تکراری تمرکز می کند.
اگرچه Node.js و جنگو هر دو برای توسعه برنامه های کاربردی وب استفاده میشوند، اما در راه خود منحصر به فرد هستند. در این مقاله ، مقایسه ای بین این دو فریمورک بر اساس عواملی مانند برنامه نویسی، معماری، امنیت و عملکرد را مشاهده خواهید کرد.
مقایسه ی نود جی اس و جنگو
قبل از اینکه بتوانید مقایسه ای را آغاز کنید باید با ویژگی های هرکدام بیشتر آشنا شوید. و آن ها را درک کنید. در زیر بخشی از ویژگی های هر کدام از این برنامه ها را آورده ایم:
کدام یک محبوب تر است؟
طبق نمودارهای گوگل ترندز ، نود جی اس در دهه ی اخیر توانسته توجه بیشتری را به خود جلب کند.
اما همچنان نود جی اس برنامه های محبوب بیشتری را در بر میگیرد. برنامه هایی همچون Paypal، LinkedIn، Walmart با نود جی اس ساخته شده اند. علاوه بر آن صنایع مختلف Node.js را به جنگو ترجیح می دهند!
در سطح جهانی نیز Node.js توانسته برنده ی این مسابقه شود! پایتون در بین تمام زبان های برنامه نویسی رتبه اول را دارد، اما وقتی صحبت از توسعه وب به میان می آید، به طور خاص، Node.js مقدم بر جنگو است.
برنامه نویسی در Node.js در مقابل جنگو
آیا این اولین بازی شما با Node.js است؟ ناراحت نباش! سینتکس این زبان نوشتن اسکریپت ها را برای برنامه های کاربردی ساده تسهیل می کند. منحنی یادگیری برای ساخت یک برنامه وب کامل ممکن است تند به نظر برسد زیرا باید معماری Node، برنامه نویسی ناهمزمان و روش های بومی را درک کنید.
اما اگر جاوا اسکریپت را میدانید، شروع کار با Node.js به دلیل سینتکس مشابه آسانتر میشود. با این حال، ممکن است به دلیل پیچیدگی های خود Node.js، زمان بیشتری را برای توسعه صرف کنید.
مانند Node.js، جنگو را می توان به سرعت یاد گرفت. علاوه بر این، اگر قبلاً با پایتون آشنایی دارید، یاد گرفتن این فریم ورک برای شما آسان تر می شود. با این حال، برای کار با جنگو، باید روشها و ویژگیهایی را که خارج از چارچوب هستند و معماری MTV فریمورک را درک کنید.
این فریمورک از یک رویکرد سختگیرانه برای دنبال کردن آن ها در طول توسعه پیروی می کند. علاوه بر این، به شما این امکان را می دهد که کارهای بیشتری را با کد کمتر انجام دهید و در زمان شما صرفه جویی می کند.
نمی توانیم سریع تر بودن و راحت تر بودن جنگو در برابر Node.js را انکار کنیم. در نتیجه هر دو فریمورک به دانش اولیه از زبان مربوط به خود نیاز دارند. اما جنگو شروع راحت تری دارد. ولی نود جی اس با وجود مفاهیم پیچیده تری که دارد ممکن است کمی برای مبتدیان یادگیری سخت تری به همراه داشته باشد.
- اگر نگران منحنی یادگیری هستید، می توانید جنگو را انتخاب کنید.
- اگر تجربه خوبی در جاوا اسکریپت دارید، js مورد شماست.
Node.js
معماری Node.js نسبت به دیگر پلتفرم های سمت سرور متمایز است. این محیط زمان اجرای سمت سرور به برنامه های ساخته شده با آن استحکام ارائه می دهد و آن ها را برای پردازش درخواست ها بدون تاخیر در دسترس قرار می دهد.
مدیریت چندین درخواست همزمان در Node.js آسان و سریع است. این به برنامهها کمک میکند تا درخواستها/عملیات مختلف را به طور همزمان پردازش کنند و در نتیجه پاسخهای فوریتری به درخواستهای کاربران/کاربران برنامه ارائه کنند.
جنگو
جنگو یک معماری مبتنی بر Model-Template-View است. چارچوب وب دارای چندین مزیت است که به ساخت برنامهها سریعتر، بهتر و پیشرفتهتر کمک میکند.
توسعه سریع تر: برنامه نویسان می توانند روی چندین ماژول از یک پروژه به طور همزمان کار کنند و این فریمورک را به پلتفرم توسعه سریع برای برنامه های وب تبدیل می کند.
الگوی مبتنی بر مؤلفه فریمورک به سهولت اصلاح کمک می کند. یک تغییر در مؤلفه بر کل برنامه یا سایر مؤلفه ها تأثیر نمی گذارد.
جنگو دارای یک سیستم قالب داخلی است. هر کسی که HTML را درک کند می تواند بدون نیاز به درک برنامه نویسی پایتون با این آن همراه باشد. این می تواند برای مبتدیان مفید باشد، زیرا به دلیل در دسترس بودن قالب های آماده، روند توسعه سریع تر می شود.
با این حال، برخلاف Node.js به شما انعطافپذیری نمیدهد تا همه چیز را از ابتدا طراحی کنید.
امنیت Node.js در مقابل جنگو
از آن جایی که Node.js تنظیمات امنیتی پیشفرض را ارائه نمیکند، برنامه نویسان شما ممکن است مجبور شوند عملیات بیشتری انجام دهند تا اقدامات امنیتی را برای اطمینان از ایمن بودن برنامهتان اضافه کنند. این مرحله مهم است زیرا کوکیهای پیشفرض استفادهشده توسط فریمورک میتواند برنامه شما را در معرض حملات قرار دهد.
علاوه بر این، برنامه شما ممکن است در برابر حملات مختلفی مانند Cross-Site Scripting (XSS)، Cross-Site Request Forgery (CSRF)، SQL Injection و غیره آسیب پذیر باشد.
جنگو
برعکس، جنگو امنیت را بسیار جدی می گیرد. برای جلوگیری از تزریق عملیات مخرب از طریق فیلدهای ورودی برنامه وب، ورودی خود را پاکسازی می کند. همچنین به طور ایمن پرس و جوهای SQL را کنترل می کند تا حملات تزریق SQL را مسدود کند. برخی از ویژگی های امنیتی جنگو ارائه می کند:
- حفاظت از برنامه نویسی متقابل (XSS).
- جلوگیری از جعل درخواست بین سایتی (CSRF).
- حفاظت از تزریق SQL
- حفاظت از کلیک جک
- SSL/HTTPS
- اعتبار سنجی هدر میزبان
الگوها و مستندات در Node.js در مقابل جنگو
Node.js ابزاری مناسب برای برنامه نویسان است. با انعطافپذیری در طراحی و سفارشیسازی قالبها، به ابزاری مطلوب برای توسعهدهندگان با تجربه تبدیل شدهاست. اما نکته منفی این است که برای مبتدیان در ابتدا درست کردن کارها چالش برانگیز است. چالش دیگر این است که ساخت یک برنامه زمان بیشتری می برد زیرا باید ساخت یک برنامه را از ابتدا شروع کنید. همچنین ضروری است که زمان خود را برای جستجوی ماژول های پیاده سازی و زمانی جداگانه برای آزمایش آنها صرف کنید.
برای مواردی که زمان کافی دادهنمیشود، احتمال عدم دریافت نتایج قابل اعتماد وجود دارد. برای تیمی که روی پروژههای Node.js کار میکند باید مطمئن شود که فردی در گروه شما با جاوا اسکریپت تجربه استثنایی دارد، تجربه کار با Node.js مطمئناً یک مزیت خواهد بود.
2. جوانب مثبت و منفی DJANGO
جوانب مثبت
یادگیری تقریباً ساده است.
توسعه سریع برنامه و وب
سطح اجرای بهتر با قالب های داخلی.
امنیت بالایی را به دلیل چارچوب امنیتی ضمنی ارائه می دهد.
معایب:
نیاز به درک بیشتر چارچوب دارد.
با برنامه های کم به طور قابل تحسینی کار نمی کند.
اجازه ساخت برنامه های تنها تک لایه را می دهد.
3. مزایا و معایب NODEJS
مزایا
چارچوب سادهتر برای دنبال کردن با نکات برجسته کمتر.
برای اجرای دستورات، دست توسعه دهندگان باز است.
جامعه بسیار پویا و عظیم.
کتابخانه های بیشتری در سرتاسر جهان قابل دسترسی است.
معایب:
برنامه نویسی غیر هماهنگ کار را برای توسعه دهندگان سخت می کند.
سرعت توسعه کمتر
با برنامه های جدی که از چارچوب تک رشته قابل استنباط است،کار نمی کند.
اجرای کم
مقرون به صرفه نیست، زیرا ایجاد برنامه ها به تلاش بیشتری نیاز دارد.
امنیت کمتری دارد و دارای نقص های امنیتی است.
سخن آخر
در این مقاله به بررسی و مقایسه ی نود جی اس و جنگو پرداختیم. برای خواندن مقالات بیشتر به بخش مقالات سایت وب یار مراجعه نمایید. همچنین می توانید برای دریافت اطلاعات و اخبار بیشتر ما را در اینستاگرام دنبال نمایید.
دنیای امروزه دنیای ارتباطات می باشد واهمیت رسانه ها بیشتر از همیشه احساس می شود. شبکه های اجتماعی با هدف ارتباط گرفتن افراد به وجود آمد و امروزه برای تبلیغات کسب و کارها بسیار مهم تلقی می شود. درعصر ارتباطات اغلب کسب وکارها برای پیشرفت زمینه ی شغلی خود به سمت تبلیغات در شبکه های اجتماعی روی آورده اند.شبکه های اجتماعی محبوب در اطلاع رسانی برای خبرهای روزانه نقش بسیار مهمی را ایفا می کنند. با وب یار همراه باشید تا با بهترین شبکه های اجتماعی در ایران آشنا شویم. در جامعه ی امروزی شبکه های اجتماعی جزئی از زندگی مردم شده که برای تبلیغات ،اطلاع رسانی ها و آموزش و…از این شبکه ها بهره می برند.باتوجه به همگانی شدن شبکه های اجتماعی بین مردم لازم است که در مورد هر کدام از این شبکه ها اطلاعاتی کسب کنیم تا از جوامع امروز عقب نمانیم. تاریخچه مختصری در مورد شبکه های اجتماعی : ریشه شکل گرفتن مفهوم شبکه های اجتماعی در سال 1960در دانشگاه ایلی نویز در آمریکا بود.و بعد از روی کار آمدن مفهوم شبکه های اجتماعی در سال 1997سایتی تشکیل شد که اجازه ایجاد پروفایل به افرادمختلف را داد هدف این سایت جمع کردن لیستی از دوستان در کنار هم بود و بعد از آن هم شبکه های اجتماعی مختلفی با اهداف متنوع روی کار آمد. در سال […]
طراحی قالب وردپرس امروزه طرفداران زیادی پیدا کرده است. وردپرس یک سیستم مدیریت محتوای قوی است که می توان با آن قالب های زیبایی طراحی کرد. در مطلب امروز وب یار می خواهیم با نحوه طراحی قالب وردپرس آشنا شویم. بیشتر سایت های دنیای وب امروزی با این سیستم مدیریت طراحی می شودو بازار کار خوبی دارد به ویژه اگر این قالب مختص کسب وکار شما باشد و با توجه به نیاز ها و سلایق شما طراحی شده باشد در این صورت است که علاوه برتکراری نبودن پاسخگوی نیازهای مجموعه شما می باشد. قالب وردپرس چیست ؟ وقتی شما هاست ودامنه ای برای سایت خود خریداری می کنید و سیستم مدیریت محتوای وردپرس را روی هاست خود نصب می کنید در این صورت یک سیستم مدیریت محتوا در دسترس شما قرار می گیرد با استفاده از این سیستم شما می توانید صفحه هاتی را به سایتتان اضافه کنید ،عکس و ویدیو منتشر کنید ،منو بالایی وپایین اضافه کنید ،انواع فرم ها را در سایت خود داشته باشید و… پس طراحی قالب وردپرس به شما امکان داشتن سایتی مجهز به امکانات خاص می باشد حال بسته به اینکه سایت شما شرکتی یا فروشگاهی ویا نه شخصی است لیست این امکانات متفاوت می باشد. دانلود قالب برای وردپرس بعد از اینکه شما وردپرس را نصب کردید سایت شما از یک ظاهر ساده […]
ساخت نرم افزار بدون کد نویسی و با استفاده از کدنویسی انجام میشود. در این مقاله از وب یار قصد داریم تا به چگونگی ساخت نرم افزار تحت ویندوز بدون کد نویسی و مزایای آن نسبت به روشهای قدیمی بپردازیم. با پیشرفت تکنولوژی بستر استفاده از موبایلها و کامپیوترها گستردهتر شده است، زیرا روز به روز به تعداد کاربران آنها افزوده میشود. اگر شما نیز ایدهای برای تولید نرم افزار و سرویسدهی در این بستر را دارید، بهتر است هر چه سریعتر دست به کار شوید و از این فضا که پتانسیل بالایی دارد برای کسب درآمد استفاده کنید. ساخت نرم افزار بدون کد نویسی چگونه ممکن است؟ این روزها دیگر نیاز نیست تا پروسهی طولانی آموزش برنامه نویسی را طی کنید تا بتوانید به ساخت نرم افزارها بپردازید. در گذشته اگر قصد ساخت برنامهای را داشتید باید ساعتها زمان صرف میکردید تا با استفاده از کدها دستور العملهایی را برای برنامه تعریف کنید تا عملکرد درستی داشته باشد. همچنین پس از تعریف آن دستور العملها باید مراحل آزمون و خطا را طی میکردید تا به اصطلاح برنامهای که ساختهای را باگ گیری (اشکالگیری) کنید. اما دیگر ساخت نرم افزار بدون کد نویسی یک رویا نیست! متخصصان نرم افزارهای زیادی را به عنوان ابزارهای کمکی طراحی کردهاند تا کاربران بتوانند بدون نوشتن حتی یک خط کد، نرم افزار ایدهآل خود […]
در این لینک مقالات مرجع جاوا اسکریپت برای شما عزیزان فراهم شده تا دسترسی راحت تری به مطالب حوزه جاوااسکریپت داشته باشید. آموزش زبان جاوا اسکریپت javascript + جلسه اول زبان برنامه نویسی جاوا اسکریپت یک زبان سمت کلاینت (کاربر) است و روی اکثر مرورگر های امروزی کار می کند. این زبان به تمام خصوصیت های عناصر html و css دسترسی داشته و نسبت به رویدادهای کاربر واکنش نشان می دهد محل قرار گیری کدهای جاوا اسکریپت + جلسه دوم تگ های جاوا اسکریپت این توانایی را دارند که در هر جایی از صفحات html به کار روند. آموزش دستورات مهم جاوا اسکریپت + جلسه سوم دستور جاوا اسکریپت شامل مقادیر، عملگرها،کلمات کلیدی و توضیحات است.دستورات جاوا اسکریپت زیر همان کلمات کلیدی رزرو شده ای هستند که نمی توانند به عنوان نام متغیر به کار روند. آموزش توضیحات در جاوا اسکریپت + جلسه چهارم توضیحات در جاوا اسکریپت به دو صورت به کار می روند: 1- توضیحات تک خطی 2- توضیحات چند خطی تعریف متغیرها در جاوا اسکریپت + قسمت پنجم متغیرها در javaScript حافظ و حامل اطلاعات هستند. یعنی این متغیرها اطلاعاتی را در خود ذخیره نموده و در حین اجرای برنامه با شرایط مختلف تغییر می کنند. انواع داده ها در JavaScript + جلسه ششم زبان جاوا اسکریپت نیز همانند سایر زبان های برنامه نویسی از انواع داده های عددی (Number) ، رشته ای (String) ، […]
در این مقاله از وب یار میخواهیم لیست ها در HTML5 که شامل لیست مرتب ، لیست نامرتب و لیست توضیحات را به شما بگوییم. آموزش لیست ها در HTML5 لیست ها کاربردهای فراوانی در متون مختلف داشته و حتما تا به حال نمونه هایی از آن ها را در کتاب ها ، مجلات ، روزنامه ها و.. دیده اید. اما کاربرد لیست ها محدود به مطالب چاپی نمی شود و امروزه در انواع طراحی صفحات وب ، شبکه های اجتماعی و یا پیام رسان ها نیز دیده می شوند. با کمک لیست ها می توانید موضوعات مرتبط به هم را در یک دسته قرار داده و آن ها را گروه بندی کنید. HTML نیز به منظور ایجاد انواع لیست ها در صفحات وب تگ هایی مشخص کرده است. در HTML5 سه نوع لیست با کاربردهای متفاوت وجود دارد که شامل موارد زیر است : Unordered Lists Ordered Lists Description Lists در ادامه به کاربرد و نحوه ی نوشتن هر لیست می پردازیم : لیست مرتب Unordered Lists در این لیست ها ترتیب آیتم ها اهمیت نداشته و تنها عناصر مرتبط به هم در یک لیست قرار می گیرند. به عنوان مثال به لیست زیر توجه کنید: انواع نوشیدنی های گرم قهوه چای نسکافه همان طور که مشاهده می کنید در این لیست ترتیب اهمیت نداشته و فرقی نمی کند […]
اقدامات اولیه برای شروع طراحی سایت چیست؟ با انواع طراحی سایت و روشهای طراحی آشنا هستید؟ طراحی به چه منظوری انجام میشود؟ اگر کمی زرنگ باشید و با توجه به تغییر و تحولات بسیار عظیم صورت گرفته در کسبوکارها بیندیشید کماکان با هدف اصلی طراحی سایت و اهمیت آن آشنا میشوید. با وب یار همراه باشید تا با روند طراحی سایت آشنا شویم. علم همچنان در حال پیشرفت است و در راستای توسعه و رشد اقدامات بسیاری اعم از اینترنتی شدن کسبوکارها صورت میگیرد. اما نکته مهم این است که باوجود گسترش وبسایتها در سرتاسر دنیا، نمیتوان گفت که تمامی سایتها یک سایت موفق و بدون نقص هستند. طراحی تنها به منظور ایجاد یک وبسایت نیست، بلکه جهت راهاندازی یک سایت نیاز به انجام پارامترهایی است که در ادامه برخی از اقدامات اولیه برای شروع طراحی سایت را معرفی خواهیم کرد. اقدامات اولیه برای شروع طراحی سایت طراحی سایت یکی از اقدامات بسیار مهمی است که برای ساخت وبهای متنوع از آن استفاده میکنند. حال این طراحی سایت میتواند شامل طراحی سایت خبری، طراحی سایت خصوصی، طراحی سایت پزشکی و سلامت، طراحی سایت آموزشی، طراحی سایت طلافروشی و یا طراحی سایت فروشگاهی باشد. این طراحی باید بر اساس اصول و رعایت نکات بسیار زیادی باشد که باید یکبهیک انجام شوند. انتخاب نام دامنه اولین و مهمترین قدم برای طراحی یک […]