امروزه داشتن یک وب سایت و برنامه های کاربردی مربوط به آن به بخشی ضروری برای هر کسب و کاری تبدیل شده است. هر کس به دنبال بهترین فریمورک برای ساخت وب سایت خود می گردد؛ پس بسیار طبیعی است که مقایسه ی نود جی اس و جنگو در ذهن شما به عنوان توسعه دهنده و یا کسی که قصد توسعه کسب و مار خود را در دنیای دیجیتال دارد ، شکل بگیرد.
در این مطلب ، سعی کردیم تا به تمام سوالات و مواردی که شما برای مقایسه ی نود جی اس و جنگو در ذهن خود می پرورانید را پاسخ دهیم و بعد از مطالعه این مقاله ، بدون سردرگمی بین مقایسه این دو فریم ورک مسیر توسعه خود را انتخاب نمایید.
در ادامه ایم مطلب جذاب با همراه باشید.
وقتی نوبت به توسعه اپلیکیشن های وب میرسد، برای تقویت برنامه وب خود به یک برنامه قوی نیاز دارید. Node.js و Django دو فریمورک منبع باز هستند که به دلیل عملکرد همه جانبه آن ها ، بسیار مورد بحث قرار گرفته اند.
مقایسه ی نود جی اس و جنگو
نود جی اس یک محیط بین پلتفرمی دارد که برای ساخت و توسعه اپلیکیشن های کارآمد و سریع مورد استفاده قرار می گیرد. اساس آن جاوا اسکریپت است و می تواند هم در سمت سرور و هم در سمت مشتری اجرا شود. دلیل محبوبیت Node.js این است که ابزاری آسان برای اجرای جاوا اسکریپت خارج از مرورگر می باشد.
از طرفی جنگو یک فریمورک سطح بالا و بین پلتفرمی پایتون است. این برنامه بر روی توسعه ی سریع برنامه ها و حذف کارهای تکراری تمرکز می کند.
اگرچه Node.js و جنگو هر دو برای توسعه برنامه های کاربردی وب استفاده میشوند، اما در راه خود منحصر به فرد هستند. در این مقاله ، مقایسه ی نود جی اس و جنگو را بر اساس عواملی مانند برنامه نویسی، معماری، امنیت و عملکرد را مشاهده خواهید کرد.
ویژگی های نود جی اس و جنگو
قبل از اینکه بتوانید مقایسه ی نود جی اس و جنگو را آغاز کنید باید با ویژگی های هرکدام بیشتر آشنا شوید. و آن ها را درک کنید. در زیر بخشی از ویژگی های هر کدام از این برنامه ها را آورده ایم:
مقایسه ی نود جی اس و جنگو
کدام یک محبوب تر است؟
طبق نمودارهای گوگل ترندز ، نود جی اس در دهه ی اخیر توانسته توجه بیشتری را به خود جلب کند.
اما همچنان نود جی اس برنامه های محبوب بیشتری را در بر می گیرد. برنامه هایی همچون Paypal، LinkedIn، Walmart با نود جی اس نوشته و توسعه داده شده اند؛علاوه بر آن صنایع مختلف Node.js را به جنگو ترجیح می دهند.
مقایسه ی نود جی اس و جنگو
در سطح جهانی نیز Node.js توانسته برنده ی این مسابقه شود! پایتون در بین تمام زبان های برنامه نویسی رتبه اول را دارد، اما وقتی صحبت از توسعه وب به میان می آید، به طور خاص، Node.js مقدم بر جنگو است.
برنامه نویسی در Node.js در مقابل جنگو
آیا این اولین بازی شما با Node.js است؟ ناراحت نباش! سینتکس این زبان، نوشتن اسکریپت ها را برای برنامه های کاربردی ساده ، تسهیل می کند. منحنی یادگیری برای ساخت یک برنامه وب کامل ممکن است تند به نظر برسد زیرا باید معماری Node، برنامه نویسی ناهمزمان و روش های بومی را درک کنید.
اما اگر جاوا اسکریپت را میدانید، شروع کار با Node.js به دلیل سینتکس مشابه آسانتر میشود. با این حال، ممکن است به دلیل پیچیدگی های خود Node.js، زمان بیشتری را برای توسعه صرف کنید.
مانند Node.js، جنگو را می توان به سرعت یاد گرفت. علاوه بر این، اگر قبلاً با پایتون آشنایی دارید، یاد گرفتن این فریم ورک برای شما آسان تر می شود. با این حال، برای کار با جنگو، باید روشها و ویژگیهایی را که خارج از چارچوب هستند و معماری MTV فریمورک را درک کنید.
این فریمورک از یک رویکرد سختگیرانه برای دنبال کردن آن ها در طول توسعه پیروی می کند. علاوه بر این، به شما این امکان را می دهد که کارهای بیشتری را با کد کمتر انجام دهید و در زمان شما صرفه جویی می کند.
نمی توانیم سریع تر بودن و راحت تر بودن جنگو در برابر Node.js را انکار کنیم. در نتیجه هر دو فریمورک به دانش اولیه از زبان مربوط به خود نیاز دارند. اما جنگو شروع راحت تری دارد. ولی نود جی اس با وجود مفاهیم پیچیده تری که دارد ممکن است کمی برای مبتدیان یادگیری سخت تری به همراه داشته باشد.
اگر نگران منحنی یادگیری هستید، می توانید جنگو را انتخاب کنید.
اگر تجربه خوبی در جاوا اسکریپت دارید، nodejs انتخاب مناسبی برای شماست.
Node.js
معماری Node.js نسبت به دیگر پلتفرم های سمت سرور متمایز است. این محیط زمان اجرای سمت سرور به برنامه های ساخته شده با آن استحکام ارائه می دهد و آن ها را برای پردازش درخواست ها بدون تاخیر در دسترس قرار می دهد.
مدیریت چندین درخواست همزمان در Node.js آسان و سریع است. این به برنامهها کمک میکند تا درخواستها/عملیات مختلف را به طور همزمان پردازش کنند و در نتیجه پاسخهای فوریتری به درخواستهای کاربران/کاربران برنامه ارائه کنند.
جنگو
جنگو یک معماری مبتنی بر Model-Template-View دارد. چارچوب وب دارای چندین مزیت است که به ساخت برنامهها سریعتر، بهتر و پیشرفتهتر کمک میکند.
توسعه سریع تر: برنامه نویسان می توانند روی چندین ماژول از یک پروژه به طور همزمان کار کنند و این فریمورک را به پلتفرم توسعه سریع برای برنامه های وب تبدیل می کند.
الگوی مبتنی بر مؤلفه فریمورک به سهولت اصلاح کمک می کند. یک تغییر در مؤلفه بر کل برنامه یا سایر مؤلفه ها تأثیر نمی گذارد.
جنگو دارای یک سیستم قالب داخلی است. هر کسی که HTML را درک کند می تواند بدون نیاز به درک برنامه نویسی پایتون با این آن همراه باشد. این می تواند برای مبتدیان مفید باشد، زیرا به دلیل در دسترس بودن قالب های آماده، روند توسعه سریع تر می شود.
با این حال، برخلاف Node.js به شما انعطافپذیری نمیدهد تا همه چیز را از ابتدا طراحی کنید.
مقایسه ی نود جی اس و جنگو از نظر مباحث امنیتی
از آن جایی که Node.js تنظیمات امنیتی پیشفرض را ارائه نمیکند، برنامه نویسان شما ممکن است مجبور شوند عملیات بیشتری انجام دهند تا اقدامات امنیتی را برای اطمینان از ایمن بودن برنامهتان اضافه کنند. این مرحله مهم است زیرا کوکیهای پیشفرض استفادهشده توسط فریمورک میتواند برنامه شما را در معرض حملات قرار دهد.
علاوه بر این، برنامه شما ممکن است در برابر حملات مختلفی مانند Cross-Site Scripting (XSS)، Cross-Site Request Forgery (CSRF)، SQL Injection و غیره نیز آسیب پذیر باشد.
مقایسه ی نود جی اس و جنگو
جنگو
برعکس، جنگو امنیت را بسیار جدی می گیرد. برای جلوگیری از تزریق عملیات مخرب از طریق فیلدهای ورودی برنامه وب، ورودی خود را پاکسازی می کند. همچنین به طور ایمن پرس و جوهای SQL را کنترل می کند تا حملات تزریق SQL را مسدود کند. برخی از ویژگی های امنیتی جنگو ارائه می کند:
حفاظت از برنامه نویسی متقابل (XSS).
جلوگیری از جعل درخواست بین سایتی (CSRF).
حفاظت از تزریق SQL
حفاظت از کلیک جک
SSL/HTTPS
اعتبار سنجی هدر میزبان
الگوها و مستندات در Node.js در مقابل جنگو
Node.js ابزاری مناسب برای برنامه نویسان است. با انعطافپذیری در طراحی و سفارشیسازی قالبها، به ابزاری مطلوب برای توسعهدهندگان با تجربه تبدیل شدهاست. اما نکته منفی این است که برای مبتدیان در ابتدا درست کردن کارها چالش برانگیز است. چالش دیگر این است که ساخت یک برنامه زمان بیشتری می برد زیرا باید ساخت یک برنامه را از ابتدا شروع کنید. همچنین ضروری است که زمان خود را برای جستجوی ماژول های پیاده سازی و زمانی جداگانه برای آزمایش آنها صرف کنید.
برای مواردی که زمان کافی داده نمیشود، احتمال عدم دریافت نتایج قابل اعتماد وجود دارد. برای تیمی که روی پروژههای Node.js کار میکند باید مطمئن شود که فردی در گروه شما با جاوا اسکریپت تجربه استثنایی دارد، تجربه کار با Node.js مطمئناً یک مزیت خواهد بود.
2. جوانب مثبت و منفی DJANGO
جوانب مثبت
یادگیری تقریباً ساده است.
توسعه سریع برنامه و وب
سطح اجرای بهتر با قالب های داخلی.
امنیت بالایی را به دلیل چارچوب امنیتی ضمنی ارائه می دهد.
معایب:
نیاز به درک بیشتر چارچوب دارد.
با برنامه های کم به طور قابل تحسینی کار نمی کند.
اجازه ساخت برنامه های تنها تک لایه را می دهد.
3. مزایا و معایب NODEJS
مزایا
چارچوب سادهتر برای دنبال کردن با نکات برجسته کمتر.
برای اجرای دستورات، دست توسعه دهندگان باز است.
جامعه بسیار پویا و عظیم.
کتابخانه های بیشتری در سرتاسر جهان قابل دسترسی است.
معایب:
برنامه نویسی غیر هماهنگ کار را برای توسعه دهندگان سخت می کند.
سرعت توسعه کمتر
با برنامه های جدی که از چارچوب تک رشته قابل استنباط است،کار نمی کند.
اجرای کم
مقرون به صرفه نیست، زیرا ایجاد برنامه ها به تلاش بیشتری نیاز دارد.
امنیت کمتری دارد و دارای نقص های امنیتی است.
سخن آخر
در این مطلب از وب یار ، مقایسه ی نود جی اس و جنگو را به طور کامل مورد برسی قرار دادیم اما اگر تازه در ابتدای راه هستید ، پیشنهاد تیم نگارش وب یار ، مطالعه آموزش مرجع جاوااسکریپت وب یار را مطالعه نمایید و اگر در این زمینه سوال یا ابهامی دارید ، حتما آن را با کارشناسان و مشاوران ما در وب یار در میان بگذارید.