نویسنده پشتیبانی وب یار
امتیاز مطلب
تعداد بازدید 1874
تاریخ بروزرسانی ۱۶ خرداد ۱۴۰۱

زبان کاتلین و موارد استفاده آن

کاتلین یکی از زبان های برنامه نویسی بسیار مهم است. از زمانی که این زبان معرفی شد ، یعنی در سال 2011 تاکنون این نام برای جامعه برنامه نویسان بسیار شناخته شده است. اما این زبان دقیقا چیست؟ بیایید تا نگاه عمیق تری به آن بیندازیم.

زبان کاتلین چیست؟

کاتلین یک زبان برنامه نویسی از نوع استاتیک استو به طور گسترده برای توسعه ی برنامه های اندروید استفاده می شود. این زبان به پلتفرم های کامپایل مانند جاوا اسکریپت ، جاوا و Native کمک می کند. طبق گفته ی تیم برنامه نویسان کاتلین ، کاتلین یک زبان شی گراست و و به گونه ای برنامه ریزی شده ککه بتواند بهتر از جاوا عمل کند. بنابراین به برنامه نویسان جاوا این اجازه را می دهد که به صورت تدریجی به کاتلین مهاجرت کنند.

کدام شرکت ها اکنون از زبان کاتلین استفاده می کنند؟

کاتلین تنها یک سال بعد از راه اندازی توانست جای جاوا را بگیرد. هم اکنون بیش از 60 درصد از برنامه نویسان اندروید از کاتلین استفاده می کنند. در زیر برخی از محبوب ترین برنامه هایی که با کاتلین ساخته شده اند اشاره می کنیم:

نتفلیکس

گوگل

پینترست

تیندر

Airbnb

برنامه های نوشته شده با کاتلین

  • Square: …
  • Trello: …
  • Evernote: …
  • Slack: …
  • Corda: …
  • Tinder:

چرا باید از کاتلین استفاده کنیم؟

پاسخی که باید بدهیم این است که کاتلین بر روی چندین پلتفرم قابلیت اجرا و پیاده سازی دارد. به طور مثال :

  • Linux (x86-64 , MIPS , MIPS little endian , arm32)
  • Windows (x86-64)
  • IOS (arm64)
  • MacOS (x86-64)
  • WebAssembly (wasm32)
  • Android (arm32 and arm64

Syntax و برنامه نویسی تابعی

Syntax (نحو) این زبان معنادار و بسیار کوتاه است. کدهای کاتلین ، ویژگی های سبک برنامه نویسی شی گرا و تابعی را با یکدیگر ترکیب می کند. زبان کاتلین برخی از ویژگی های برنامه نویسی کاربردی مانند Lambdas را در JDK 8 اضافه می کند. با این حال، این زبان از ابتدا به طور کامل از الگوهای برنامه نویسی تابعی پیروی می کرد. به همین دلیل، می‌تواند کارایی کد بالاتری نسبت به جاوا با خطوط کد کمتر ارائه دهد.

کاتلین شامل توابع برنامه نویسی تابعی مختلفی مانند عبارات لامبدا ، توابع مرتبه بالاتر، توابع درون خطی، توابع ناشناس، ژنریک و بازگشت است.

مانند جاوا، کد منبع Kotlin ابتدا به بایت کد تبدیل شده و بر روی یک ماشین مجازی جاوا (JVM) مستقل از یک محیط خارجی یا یک سیستم عامل خارجی اجرا می شود. JVM ماشین مجازی است که به سیستم عامل اجازه می دهد برنامه های نوشته شده با جاوا یا زبان برنامه نویسی سازگار دیگری که کد آن در بایت کد جاوا کامپایل شده است را اجرا کند.

 قابلیت همکاری با جاوا

تفاوت زبان کاتلین و جاوا چیست؟

Kotlin قابلیت همکاری کامل با جاوا را ارائه می دهد. کد را می توان به راحتی از جاوا فراخوانی کرد و کدهای جاوای موجود را نیز می توان از کاتلین بدون هیچ مشکلی فراخوانی کرد.

کد کاتلین را می توان در کد منبع جاوا اسکریپت نیز کامپایل کرد. برنامه نویس را قادر می سازد تا کد منبع خود را به کد جاوا اسکریپت تبدیل کند.

ترانسپایلر (تران کامپایلر) یک کامپایلر منبع به منبع است که از کد منبع یک زبان برنامه نویسی به عنوان ورودی استفاده می کند و کد منبع متناظر زبان برنامه نویسی دیگر را به عنوان خروجی تولید می کند.

تفاوت زبان کاتلین و جاوا چیست؟

امروز Android Studio با پشتیبانی یکپارچه Kotlin عرضه می شود. بنابراین ایجاد یک پروژه اندرویدی که کد Kotlin را درک کند به آسانی علامت زدن یک کادر در ایجاد پروژه Android Studio است. اما کاتلین چه عملکرد هایی دارد که جاوا ندارد؟

در اینجا تفاوت های اصلی وجود دارد:

اگر یک کلاس Kotlin را با یک کلاس جاوا مقایسه کنید که کار مشابهی را انجام می دهد، کلاس Kotlin به طور کلی بسیار مختصرتر است. به طور خاص، مقدار کدی که باید در کاتلین نوشته شود می تواند به میزان قابل توجهی کاهش یابد.

زبان کاتلین به برنامه نویسان این فرصت را می دهد تا عملکردهای جدیدی را به یک کلاس اضافه کنند. این توابع افزونه در سایر زبان های برنامه نویسی نیز موجود هستند، اما در جاوا در دسترس نیستند.

توابع Kotlin زیر نیز در حال حاضر در جاوا در دسترس نیستند:

کاربرد زبان کاتلین

عبارات لامبدا

ساختارهای کنترلی

توابع گسترش

امنیت صفر

قالب های رشته ای

سازنده های اولیه

هیئت درجه یک

نوع استنتاج برای انواع متغیر و ویژگی

انحراف نقطه اعلام و نوع پیش بینی ها

عبارات محدوده

اضافه بار سرور

اشیاء همراه

کلاس های‌داده

رابط های جداگانه برای مجموعه های فقط خواندنی و قابل تغییر

کوروتین ها در زبان کاتلین

برخلاف جاوا، یک کلاس Kotlin می تواند یک سازنده اولیه و یک یا چند سازنده ثانویه داشته باشد. همچنین غیر معمول نیست که یک پروژه چندین کلاس داشته‌باشد که فقط حاوی‌داده باشد. در جاوا متوجه می شوید که باید برای این کلاس ها کدهای زیادی بنویسید، هرچند که خود کلاس ها عملکرد بسیار کمی دارند.

برخلاف جاوا، کاتلین از ترکیب بر روی الگوی طراحی وراثت از طریق تفویض درجه یک (که گاهی اوقات به آن تفویض ضمنی نیز گفته می شود) پشتیبانی می کند. در تفویض اختیار، یک شی دریافت کننده، عملیات را به شیء تفویض دوم، که یک شیء کمکی با زمینه اصلی است، واگذار می کند.

Kotlin از تمام چارچوب‌ها و کتابخانه‌های جاوای موجود، از جمله چارچوب‌های پیشرفته مبتنی بر پردازش حاشیه‌نویسی، پشتیبانی می‌کند، اگرچه برخی از کتابخانه‌های جاوا قبلاً پسوندهای Kotlin مانند RxKotlin را ارائه می‌کنند.

چگونه می توانم از زبان کاتلین هنگام برنامه نویسی استفاده کنم؟

مانند جاوا، کاتلین نیز زبان بسیار قدرتمند و قابل اعتمادی است. اما کاتلین واضح تر و کارآمدتر از جاوا و سایر زبان های برنامه نویسی است. گوگل کاتلین را به عنوان زبان رسمی اندروید به خصوص برای توسعه اپلیکیشن های موبایل انتخاب کرده است.

با این حال، این امر بر محبوبیت جاوا تأثیر نمی گذارد زیرا Google همچنان از جاوا برای اندروید پشتیبانی می کند و به این کار ادامه خواهد داد. سیستم عامل اندروید تا حد زیادی بر پایه جاوا است. بنابراین جاوا به وجود خود ادامه خواهد داد. کاتلین و جاوا در سال های آینده به صورت موازی توسط گوگل پشتیبانی خواهند شد.

اگر به فکر استفاده از زبان کاتلین یا Java برای توسعه اندروید هستید، باید توجه داشته باشید که گزینه سوم وجود دارد: استفاده از Java و Kotlin.

همانطور که می بینید، دلایل خوبی برای انتخاب زبان کاتلین به جای جاوا وجود دارد. اما برخی مناطق نیز وجود دارند که جاوا بهتر است. شاید مهمترین دلیل این باشد: بسیاری از توسعه دهندگان به سادگی با جاوا آشنایی بیشتری دارند. این احتمال وجود دارد که بحث Kotlin-Java به این زودی حل نشود زیرا هر دو زبان مزایا و معایب خود را دارند.

شما عزیزان می توانید برای دریافت اطلاعات بیشتر در رابطه با زبان های دیگر برنامه نویسی مانند جاوا اسکریپت و پایتون به بخش بلاگ سایت وب یار مراجعه نمایید. همچنین صفحه ی ما در اینستاگرام به آدرس http://www.instagram.com/web.yar  شامل آموزش ها و اخبار مفیدی در این رابطه می باشد.

مقالات مرتبط
بهترین راهکار برای رفع محدودیت فالو در اینستاگرام

انواع محدودیت های حال حاضر در اینستاگرام • محدودیت فالوو کردن سایر کاربران اینستاگرام: • محدودیت لایک کردن پست‌های مختلف کاربران اینستاگرام: • محدودیت کامنت گذاشتن برای پست‌های مختلف شبکه اینستاگرام: • محدودیت به کار بردن هشتگ در پست‌های مختلف شبکه اینستاگرام: • محدودیت تعداد کلمات متن (کپشن) پست اینستاگرام: • محدودیت تعداد کاراکترهای Biography کاربران اینستاگرام: هدف از فالو و آنفالو کردن در اینستاگرام…

شرکت های طراحی اپلیکیشن

“اگه برنامه تون درست کار نمی‌کنه اصلاً نگران نشید چرا که اگر همه‌چیز درست کار کنه، شما بیکار می‌شید.” قانون موشر چرا این مقاله را با این جمله معروف از موشر بزرگ شروع کردیم؟ شرکت های طراحی اپلیکیشن ، در بین همه شرکت ها و مجموعه هایی که در زمینه برنامه نویسی فعالیت می کنند ، خدمات بزرگی را به جوامع و کسب و کار…