آموزش طراحی سایت ریسپانسیو
آموزش ساده طراحی سایت ریسپانسیو responsive واکنش گرا در تبلت و موبایل در قالب پروژه منو
ریسپانسیو به طراحی سایت با قابلیت های نمایش یوزر فرندلی userfrendly سایت در گجت ها گویند.
برای طراحی سایت ریسپانسیو بعد از طراحی قابل درک از سه سایز وبسایت تان ابتدا در فایل هدر قالبتان دستورات ریسپانسیو را وارد کنید:
آموزش طراحی سایت ریسپانسیو responsive واکنش گرا
<meta name="apple-mobile-web-app-capable" content="yes">
<meta name = "viewport" content = "width =device-width, initial-scale = 1.0">
حالا بروی css قالب کار میکنیم.
مقدار width ها را برابر صد در صد می دهیم .
width:100%;
در طراحی منوی سایت از آیکنی با قابلیت display با مقدار hidden استفاده می کنیم.(چون در حالت ریسپانسیو در تبلت فقط آیکن نمایش داده می شود.)
در پایان آموزش همه کد ها و فایل html قالب موجوداست.
حالا تعیین میکنیم که سایز گجت ما در چه ابعادی است.
@media only screen and (max-width:1024px;){
مقادیر دیگر سی اس اس
#menu-icon { display:inline-block;}کد نمایش آیکن منو بجای منو
}
آموزش طراحی سایت با قابلیت ریسپانسیو responsive واکنش گرا تبلت موبایل
به همن راحتی سایت رسپونسیو شد.
دانلود فایل آموزش
فیلم آموزش طراحی سایت واکنش گرا به زودی ….
مرورگرهای موبایل برای سازگاری با سایتهایی که در گذشته طراحی شدهاند، از مفهومی به نام Viewport برای نمایش سایتها استفاده میکنند. Viewport فضایی مجازی است که معمولا حدود ۱۰۰۰ پیکسل عرض دارد. مرورگر موبایل سایت را در این فضای مجازی نمایش میدهد و سپس این تصویر را در فضای واقعی نمایشگر موبایل یا تبلت قرار میدهد.
نخستین گام در طراحی واکنشگرا، اطلاع رسانی به مرورگر برای تغییر اندازهی Viewport است تا به جای ۱۰۰۰ یا ۹۸۰ پیکسل پیشفرض، فضای مورد نظر برنامهنویس را به Viewport اختصاص دهد.
تغییر اندازهی Viewport با استفاده از تگ meta در سرآمد فایل html به انجام میرسد.
<head>
<meta name="viewport" content="width=480">
</head>
همانگونه که مشاهده میکنید، در مثال بالا عرض Viewport برابر ۴۸۰ پیکسل مشخص شده است. این مقدار حداقل مقدار ممکن است. چنانچه عرض نمایشگر موبایل بیش از ۴۸۰ پیکسل باشد، عرض Viewport هم افزایش خواهد یافت.
شیوهی دیگر در تغیین مقدار Viewport، تعیین آن با عرض فیزیکی نمایشگر است. برای این کار از کد زیر استفاده میشود:
<meta name="viewport" content="width=device-width">
اندازهی مجازی در طراحی سایت ریسپانسیو به چه معناست؟
به دلیل تراکم بیشتر پیکسلی در موبایلهای امروزی در مقایسه با تراکم متداول در نمایشگرهای لپتاپ و کامپیوترهای شخصی، مرورگرهای موبایل ممکن است هر پیکسل را بزرگتر از یک پیکسل به نمایش درآورند. به این معنی که مثلا اگر عرض یک عنصر ۲۰۰ پیکسل مشخص شود، ممکن است این مقدار مساوی ۴۰۰ پیکسل به نمایش درآید.
درصد بزرگنمایی پیکسل در مرورگرهای مختلف و در دستگاههای مختلف و در سیستمعاملهای مختلف، متغیر است. بنابراین یکی از مهمترین نکات در طراحی واکنشگرا، عدم اعتماد به اندازهی پیکسلها است.
در سایت Screen Sizes میتوانید اندازهی واقعی و مجازی پیکسل در ابزارهای مختلف را مشاهده کنید.
برای مثال گوشی Galaxy SII دارای ۴۸۰ پیکسل واقعی و ۳۲۰ پیکسل مجازی است. به عبارت دیگر، اگر شما یک تصویر با عرض ۳۲۰ پیکسل را در این گوشی به نمایش در بیاورید، این تصویر ۴۸۰ پیکسل فضا اشغال خواهد کرد.
بهترین راه حل برای پایداری طرح، استفاده از واحدهای فیزیکی مانند point، cm، و … است
بزرگنمایی در طراحی سایت ریسپانسیو چگونه است؟
مرورگرهای موبایل ممکن است به صورت پیشفرض صفحات شما را بزرگنمایی یا کوچکنمایی کنند. از موارد قابل کنترل در تگ meta اندازهی بزرگنمایی و کوچکنمایی است.
<meta name="viewport" content="width=480, initial-scale=1, maximum-scale=2">
در کد بالا بیشترین اندازهی بزرگنمایی ۲ برابر و اندازهی پیشفرض آن ۱ تعیین شده است.
عملکرد خاص مرورگر سافاری ممکن است باعث شود بخواهید همیشه مقدار maximum-scale را برابر ۱ قرار دهید. این مرورگر چنانچه صفحهی موبایل گردانده شود تا از حالت عمودی به افقی درآید، صفحه را بار دیگر پردازش نمیکند و همان صفحهی عمودی را بزرگنمایی میکند تا در عرض صفحه جای بگیرد. با تعیین مقدار maximum-scale به ۱، این عملکرد سافاری اصلاح میشود. البته این کار سبب میشود تا کاربران دیگر قادر به بزرگنمایی صفحه نباشند که خود یک اشکال به حساب میآید.
عرض حداقل و حداکثر
برای آنکه صفحات وب در همهجا به بهترین شکل ممکن نمایش داده شوند، لازم است تا عرض حداقل و حداکثر برای عنصر body تعیین شود. با توجه به جدول سایت Screen Sizes که بالاتر مشاهده کردید، حداقل عرض مجازی میتواند ۳۲۰ پیکسل و با توجه به آخرین آمار استفاده کنندگان لپتاپ و کامپیوتر، حداکثر عرض مناسب، ۱۰۰۰ پیکسل است. البته ممکن است با توجه به تقسیمپذیری بهتر ۹۶۰ در مقایسه با ۱۰۰۰، بخواهید از این عدد استفاده کنید.
دید جعبهای یا بر پایهی ماژول
در طراحی واکنشگرا، لازم است تا محتوای ما در جعبههای مجزا قرار بگیرند تا امکان جابجایی یا حذف آنها در صورت نیاز فراهم شود. استفاده از تصویرهای بزرگ یا محتوای جدولی که قابلیت تغییر شکل و حذف را به سادگی ندارند، یک مانع در برابر طراحی واکنشگرا به حساب میآیند.
ویژگیهای خاص شیوهنامههای CSS برای پیادهسازی طراحی سایت ریسپانسیو
مهمترین ویژگی CSS برای پشتیبانی طراحی واکنشگرا، دستور media است. این دستور به ما کمک میکند تا بر اساس عرض صفحه، ویژگیهای عنصرهای دلخواه خود را تغییر دهیم. min-width و max-width در مقابل media ابزارهایی هستند که بسیار ما را یاری خواهند داد:
@media ( min-width: 1000px ) {
footer {
width: 1000px;
}
}
@media ( min-width: 401px ) {
footer {
display: block;
}
}
@media ( max-width: 400px ) {
footer {
display: none;
}
}
همان گونه که مشاهده میکنید، شاید لازم شود به ازای هر عنصر، چندین حالت مختلف از نمایش طراحی شود و گاهی لازم شود تا یک عنصر به صورت کامل از دید مخفی شود.
تصویرها در طراحی ریسپانسیو
دانستن دو نکته در مورد تصویرها در طراحی سایت ریسپانسیو الزامی است. نخست انتخاب اندازهی مناسب برای تصویرها طوری که کیفیت آنها در هنگام نمایش کم نشود و حجم آنها هم متناسب با محدودیتهای ارتباطی شبکههای موبایل باشد و نکتهی دوم تغییر عرض خودکار تصویر بر اساس عرض صفحه است.
بهتر است اندازهی تصویر مساوی بزرگترین اندازهی پیکسلهای واقعی نمایشگر کامپیوتر در نظر گرفته شود. برای مثال عدد ۱۰۰۰ یا ۱۳۶۶ میتواند مقدار مناسبی باشد.
در نمایشگرهای کوچکتر، با تعیین اندازهی درصدی عرض و تعیین نکردن ارتفاع یا قرار دادن مقدار auto برای آن میتوان یک تصویر واکنشگرا در اختیار داشت
img#header {
width: 100%;
height: auto;
}
تغییر اندازهی تصاویر پسزمینه هم در css به شکل زیر انجام میشود:
div#header {
width: 100%;
padding-top: 50%;
background-image: url( "01.jpg" );
background-repeat: no-repeat;
background-size: 100% auto;
}
نکتهی قابل توجه در قطعه کد بالا، استفاده از padding-top برای مشخص کردن ارتفاع div است. با توجه به اینکه معیار padding عرض عنصر والد است. با کمک آن میتوان، ارتفاع یک عنصر را به صورت Responsive تعیین کرد.
اندازهی فونتها در طراحی سایت ریسپانسیو
بهترین واحد برای مشخص کردن، اندازهی فونتها واحدهای فیزیکی هستند. برای مثال تعیین اندازهی فونت پیشفرض صفحه با مقدار “۱۴pt” به جای “۱۴px” و تعیین اندازهی عنصرهای داخلی بر اساس «درصد» یا «em» راه حلی مطمئن برای داشتن نوشتههای واکنشگرا است.
در این مقاله به طور کامل در رتباط با وب سایت مقدماتی، وب سایت حرفه ای و همچنین تفاوت طراحی سایت مقدماتی و طراحی سایت حرفه ای اصفهان به طور کامل سخن گفته ایم تا با کسب اطلاعات کافی برای انتخاب هر یک از این وب سایت ها اقدام نمایید. امروزه با ورود به دنیای دیجیتال و همچنین پیشرفت عظیم تکنولوژی، دنیای جدیدی از عصر اطلاعات همانند سایت،وبلاگ، وبگاه و تارنما و … به روی کار آمدند که توانستند راه راتباطی جدید را بین کاربران و مردم دینا به وجود آورند. لازم به ذکر است که از مهم ترین مزایا و کاربرد های وب سایت ها، معرفی کسب و کار ها و خدمات اصناف برای تمامی مشتریان در تمامی نقاط کشور میباشد که در ادامه این مقاله به شرح این موضوع نیز پرداخته ایم. بررسی تفاوت طراحی سایت مقدماتی و طراحی سایت حرفه ای اصفهان وب سایت چیست؟ در پاسخ به این سوال بایستی در ابتدا بگوییم که وب سایت به صفحاتی گفته می شود که در بستر اینترنت در اختیار کاربران قرار میگیرد تا کسب وکارها بتوانند محتوا و اطلاعات مختلف در هر حوزه ای مانند انواع متن ها، تصویر، فیلم و فایل های صورتی یا پادکست را متناسب با نیاز هر کاربری را منتشر کنند. در حال حاضر، بسیاری از شرکتها با هدف جذب مشتریان و همچنین ارتباط […]
در سال های اخیر طراحی ظاهر سایت با برنامه های مختلف بسیار متحول شده است و برخی از برنامه ها کاملا حرفه ای بوده وسایت های جذابی را ایجاد می کنند. یکی از این برنامه ها figma است. در این مطلب میخواهیم معرفی مختصر و آموزش نرم افزار فیگما را باهم بخوانیم. با تیم طراحی سایت وب یار اصفهان همراه باشید تا این آموزش را یاد بگیریم. طراحی سایت با نرم افزار Figma به شما امکان داشن یک رابط کاربری جذاب را میدهد. داشتن یک رابط کاربری جذاب از مهمترین عوامل تاثیرگذار برروی هر کاربری، هنگام مراجعه به سایت شما است. در طراحی رابط کاربری به دو عنصر ظاهر رابط و شیوه آسان کار با آن باید توجه کرد. این دو عنصر دقیقاً مکمل یکدیگر هستند. زیرا جذابیت رابط کاربری در نگاه اول کاربر را جذب میکند. اما بعد از داشتن رابط کابری جذاب، آنچه که تاثیر زیادی در ماندگاری مخاطب دارد، شیوه کار آسان با رابط کاربری است. این روزها نرم افزارهای زیادی برای طراحی یک رابط کاربری جذاب طراحی شده است. از بهترین نرمافزارها در این زمینه، میتوان به فیگما اشاره کرد. نرم افزار فیگما این امکان را به شما میدهد تا در کوتاهترین زمان ممکن و به شیوهای آسان یک رابط کاربری جذاب و به اصطلاح User Friendly را طراحی کنید. فیگما چیست؟ فیگما یک نرمافزار محبوب […]
قالب فروشگاهی وردپرس انگلیسی همان چیزی است که کاربران وردپرس به دنبال آن هستند. این روزها در هر خانهای افرادی وجود دارند که ترجیح میدهند خریدهای خود را از اینترنت انجام دهند. افرادی که بجای گشتن در خیابانهای شلوغ شهر دوست دارند، وقت خود را در خانه و پای لپ¬تاپ خود بگذرانند. این گونه است که روز به روز به تعداد افرادی که خریدهای خود را از طریق اینترنت انجام می دهند افزوده خواهد شد. اگر شما هم یک وب سایت فروشگاهی داشته باشید قطعا دوست دارید که هر روز بیشتر از قبل پیشرفت کنید. برای بهبود عملکرد و فضای ظاهری سایت خود و همچنین افزایش امنیت آن به یک قالب وردپرسی مناسب احتیاج دارید. قالبهای وردپرسی یکی از تاثیرگذارترین ویژگیهای سایت، روی میزان افزایش بازدید و فروش است. تا پایان مطلب با وب یار همراه شوید و بیشتر با بهترین قالب های انگلیسی وردپرس آشنا شوید. قالب های فروشگاهی انگلیسی وردپرس تنوع قالبهای فروشگاهی بسیار بالا است، زیرا سلیقه افراد در رابطه با چگونگی طراحی ظاهر سایت با هم تفاوت دارد. از طرفی امکاناتی که هر یک از آن¬ها از قالب فروشگاهی نگلیسی خود توقع دارند دارای تفاوت¬هایی با یکدیگر است. پس طبیعی بوده که تنوع این قالب¬ها نیز بسیار بالا باشد و شما در هنگام انتخاب قالب مورد نظر خود با مشکل مواجه شوید. همانطور که پیش از […]
امنیت در وب سایت از مباحث بسیار مهم حوزه طراحی سایت و برنامه نویسی به شمار می رود. اگر سایت نقایصی داشته باشد به راحتی هک می شود. با وب یار همراه باشید تا چگونگی حفاظت از سایت را بیاموزیم. امنیت در وب سایتها، مجموعه اقداماتی است که به منظور بالا بردن ضریب امنیت سایت و کاهش میزان نفوذپذیری سایتها انجام میشود. در واقع بالا بردن امنیت سایت از هرگونه دسترسی و سوء استفاده از وب سایتها، جلوگیری میکند. بسیاری از وب سایت ها به دلیل پایین بودن امنیت، در حمله های سیابری با شکست مواجه شده و داده های خود را به راحتی از دست خواهند داد. حملات سایبری معمولا، خسارت های جبران ناپذیری را به مدیران وبسایت تحمیل خواهند کرد. در این مقاله قصد داریم چند فرضیه درباره امنیت در وب سایتها را معرفی کنیم که با رعایت آنها، میتوانید مطمئن شوید که دادههای شما در معرض مجرمان سایبری قرار نخواهد گرفت. امنیت سایت چیست؟ امنیت در وب سایت چیست و چه اهمیتی دارد؟ در صورت رعایت نکات امنیتی، وب سایت شما به وضعیتی خواهد رسید که در کنار خدمترسانی معمول، از بالاترین سطح امنیت برخوردار بوده و سطح آسیبپذیری آن تا حد امکان، کاهش مییابد. امنیت سایت به موارد زیادی وابسته است که در ادامه با آنها آشنا خواهیم شد. دلایل اهمیت امنیت در وب سایت ها […]
آموزش سیستم شبکه بندی در بوت استرپ در این مطلب از مجموعه آموزش های وب یار می خواهیم سیستم شبکه بندی بوت استرپ را آموزش دهیم. با ما همراه باشید و چنانچه پرسشی نسبت به این مبحث دارید می توانید در بخش نظرات سوال خود را مطرح کنید و پاسخ آن را خواهیم داد. شبکه (Grid) چیست؟ با مراجعه به ویکی پدیا تعریف زیر را از شبکه داریم: شبکه در طراحی گرافیکی به یک ساختار (معمولاً دو بعدی) گفته میشود که برای ایجاد محتوای ساخت یافته از خطوط مستقیم عمودی و افقی استفاه میکند. از این سیستم برای ایجاد لایه های متناسب با چاپ استفاده میشود. همچنین در طراحی وب برای ایجاد لایه های متناسب و سازگار با یکدیگر از سیستم شبکه بندی استفاده میشود. سیستم شبکه بندی در بوت استرپ صفحه وب ما را به قسمت های مساوی تقسیم میکند. همانند یک برگه در نقشه کشی ؛ با این کار میتوانیم سازگاری و تناسب بین اشیاء مختلف در وب سایت خودمون رو حفظ کنیم. سیستم شبکه بندی در بوت استرپ چیست؟ باتوجه به تعریف رسمی سایت بوت استرپ ؛ سیستم شبکه بندی در بوت استرپ به صورت زیر تعریف میشود: بوت استرپ شامل سیستم شبکه بندی متحرک و با رویکردی Mobile First است که عرض صفحه را به ۱۲ ستون مساوی تقسیم میکند. اندازه ستون ها باتوجه به عرض […]
آموزش کدهای مهم وردپرس بخش 2 آموزش توسعه وردپرس . وردپرس یک نرم افزار وب رایگان است که می توانید از آن برای ایجاد وب سایت ها، وبلاگ ها یا برنامه های زیبا استفاده کنید. اگر می خواهید توسعه وردپرس را یاد بگیرید، در جای درستی هستید! ما یک راهنمای جامع ایجاد کردهایم که به شما کمک میکند توسعه وردپرس را به صورت آنلاین بیاموزید، چه تازه طراحی و ساخت اولین تم خود را شروع کردهاید، چه بخواهید موضوعات پیشرفتهتری مانند ایجاد افزونهها یا استفاده از WordPress REST API را بررسی کنید. این راهنمای آموزشی به شما کمک می کند: اولین قالب وردپرس خود را طراحی و بسازید. تم های خود را مطابق با نیازهای خود سفارشی کنید یا به صورت آنلاین بفروشید. با استفاده از WooCommerce ویژگی های تجارت الکترونیک را به تم های خود اضافه کنید. افزونه های وردپرس را توسعه و استفاده کنید. برنامه هایی بسازید که از قدرت وردپرس استفاده کنند. قالب وردپرس چیست؟ قالب وردپرس گروهی از فایلها است که ظاهر را تعیین میکنندو ارائه مطالب در وب سایت شما مضامین وردپرس در موفقیت این پلتفرم بسیار موثر بوده و به کاربران اجازه می دهد تا به سرعت و به راحتی نحوه ظاهر و عملکرد وب سایت خود را تغییر دهند. افزونه های وردپرس چیست؟ مضامین وردپرس کاملاً توسط افزونه های وردپرس تکمیل شده […]