خانه » بلاگ » وردپرس » نحوه ایجاد دسته بندی های سفارشی در وردپرس
افزودن دسته بندی به پست تایپ سفارشی وردپرس
تیم طراحی سایت اصفهان وب یار یه مقاله آموزشی عالی و جذاب در مورد افزودن دسته بندی سفارشی در وردپرس وردپرس آماده کرده است. ایجاد دسته بندی های سفارشی کار راحت و آسونیه که قراره باهم یاد بگیریم.
دوستان، اول از همه باید براتون بگم شما در ابتدای کار باید کدنویسی لازم رو برای ایجاد کردن پست تایپ سفارشی (نحوه ی ساخت پست تایپ سفارشی در وردپرس) در وردپرس در قالب سایتتون اضافه کرده باشید تا برسیم به آموزشی که تو این مقاله میخوایم خدمتتون ارائه کنیم. تا آخر مقاله همراهمون باشید و نظر وسوالاتتون رو در قسمت نظرات برامون بنویسید.
شاید تا حالا براتون این سوال پیش اومده باشه که آیا در پست تایپ های سفارشی هم امکان دسته بندی فراهم هست یا خیر؟
در پاسخ به این سوال باید براتون بگم که تو دنیای وردپرس هیچ کاری نشد نداره و براتون کامل توضیح میدیم که چطوری این کار قابل انجامه.
طبقه بندی در وردپرس از اون چیزاییه که اکثر افراد از اون استفاده می کنند. ولی خودشون از استفاده از اون آگاهی ندارن. درواقع می تونیم بگیم راهی برای گروه بندی نوشته ها باهم دیگه هست.
شما می تونید برای ایجاد کردن گروه های سفارشی از دسته بندی سفارشی استفاده بکنید. برای مثال باهم دیگه فرض می کنیم که شما یه نوشته ی سفارشی به نام کتاب ها دارید. با توجه به اینکه می تونید یه طبقه ی سفارشی به نام topic ایجاد بکنید در این topic می تونید عناصری مثل غیر داستانی, رمان و … رو اضافه بکنید. چنین کاری به شما این اجازه رو میده که کتاب هاتون رو بر اساس هر تاپیک مرتب بکنید. یا مثلا دسته بندی می تونه سلسله طور باشه مثل: داستانی، کودکان و… . دسته های بالا میتونن هر کدوم دارای زیر دسته باشن. طبقه ی داستانی میتونه زیر دسته هایی مثل پلیسی و … را داشته باشن.
مفهوم دسته بندی سفارشی در وردپرس
حالا که درمورد مفهوم دستهبندی حرف زدیم بیاین روی نحوهی درست کردن یا ایجادکردن اون هم یه بررسی داشته باشیم.
ما از دو روش برای ایجاد دسته بندی های سفارشی استفاده می کنیم. اولین روش استفاده کردن از افزونه که احتیاجی به کدنویسی نداره, دومین روش استفاده کردن از کد برای کسانی که علاقه و اشتیاقی به استفاده کردن از افزونه ندارن.
اولین کاری که باید بکنید نصب کردن و سپس فعالسازی افزونه Simple Taxonomy هستش؛ سپس به مسیر تنظیمات » Simple Taxonomy میرید تا یک طبقه جدید ایجاد بکنید.
اولین مورد ایجاد یک دسته ی سفارشی و اینکه یک نام برای دسته ی مورد نظر ارائه کنیم. مورد بعدی hierarchical هست. که به وسیله ی اون دسته بندی سلسله مراتبی باشه یا نه. اگر میخواید دسته بندیتون پدر و فرزندی باشه گزینه true را انتخاب کنید. اگر خیر false رو انتخاب کنید.
مورد سوم نوع پست دسته بندی است. و مورد آخر اینکه می خواید عناصر به صورت خورکار اضافه بشن یا خیر.
برای مثال فرض می کنیم یه دسته رو ایجاد می کنیم و اون رو تاپیک قرار میدیم. حالا باید چیکار کنیم؟ باید برای نمایش کلمه های قابل ترجمه سمت سایت ترجمه مناسب ارائه بکنیم.
بعد از اینکه ترجمه ul ارائه کردید، روی دکمه add taxonomy بزنید و وقتی که دسته بندی سفارشی ایجاد شد، این دسته بندی تو قسمت نوشته ها و با رابط کاربری مثل دسته بندی یا برچسب مشخص میشه. و لازم به ذکره که فیلد ایجاد یک دسته بندی سفارشی تو ناحیه ی ویرایش پست نشان داده میشه.
ایجاد کردن دستی دسته سفارشی در وردپرس
کد زیر برای ایجاد یک طبقه بندی سفارشی مانند دسته بندی می باشد، آن را در فایل function.php قالب خود جایگذاری کنید.
کدی که در زیر برای شما نشان داده شده رو می تونید برای یک دسته بندی سفارشی استفاده کنید. این کد رو در فایل function.php قالب خود قرار بدید.
مقدار hierarchical برای دسته بندیها True و برای دسته بندی هایی که مثل برچسب اند False. متغیر labels یک آرایه هست و مقدارهای parent_item_colon و parent_item را دردومین کد که سلسله مراتبی نیست null قرار میدیم.
نمایش طبقه سفارشی در وردپرس
برای نمایش دادن عناصری که به دسته بندی سفارشیتون اضافه کردید به صفحه یک نوشته خاص، کد زیر را در فایل single.php داخل loop قرار بدید.
<?php wp_list_categories(); ?>
حتی میتونید این کد رو به فایل های دیگه مثل archive.php یا index.php یا هرجای دیگه ای که میخواید دسته بندی نمایش داده بشه اضافه بکنید.
دسته بندی سفارشی شما از قالب archive.php برای نمایش پست ها به صورت پیش فرض استفاده می کنه. با توجه به این نیز می تونید با ایجاد یه فایله خاص برای نمایش دسته بندی مثل {taxonomy-slug}.php یه بایگانی سفارشی برای نمایش اونا ایجاد بکنید.
حالا دیگه دسته بندی به پست تایپ های شما اضافه شد. بدون دردسر و بدون هیچ گونه مشکلی!
امیدواریم از این مقاله استفاده کرده باشید. کامنت های خودتون رو درباره این مقاله برای ما ارسال کنید. ضمناً تیم وب یار در صفحهی اینستاگرام خود بسیاری از آموزشهای وردپرس و طراحی سایت را قرار داده است.