راهنمای تصویری نصب گوگل آنالیتیکس 4 بر روی سایت
در این مطلب از سری مطالب آموزشی وب یار میخواهیم در مورد آموزش ثبت سایت در گوگل انالیتیکس با شما صحبت کنیم. ابتدا تاریخچه google analytics سپس در مورد چگونگی ثبت نام در آن و مکانیزم کارکرد آن را بررسی می کنیم. در میانه راه نحوه مهاجرت از نسخه قدیمی گوگل آنالیتکس به نسخه جدید یا همان Google Analytics 4 را نی بیان خواهیم کرد. با ما همراه باشید.
Google analytics
تاریخچه:
در مارس 2005 گوگل شرکت urchin را تحت مالکیت خود در آورد. کاربران اینترنت برای اولین بار در 11 نوامبر 2005 این سرویس گوگل را شناختند، سرویسی که تا قبل از آن که توسط گوگل خریداری شود به نام urchin و با قیمت 500 دلار در بازار عرضه می شد. اما گوگل هنگام رو نمایی از این سرویس اعلام کرد که این سرویس به صورت رایگان عرضه خواهد شد که این گفته باعث ایجاد مشکلات بسیاری در سرور های گوگل شد چرا که ارائه یرایگان این سرویس خدمت بزرگی برای صاحبان وبسایت و کسب و کارها بود.
استقبال از این سرویس گوگل تا حدی زیاد بود که گوگل مجبور شد به مدت 10 ماه ثبت نام های این سرویس را ببندد. در زمان بسته شدن ثبت نام گوگل ماشین جدیدی به این سرویس اضافه کرد تا عملکرد google analytics بهبود پیدا کند. همان طور که پیشبینی می شد باز شدن این سرویس پس از 10 ماه باعث حجوم کاربران بسیاری شد و این سرویس در عرض چند ماه همه گیر و محبوب شد.
گوگل آنالیتیکس به دلایل زیادی یک سرویس عالی است، به ویژه برچسب قیمت آن: 0 دلار. یکی دیگر از مزایای بزرگ برای صاحبان سایت، سهولت در راه اندازی آن است. تنها در چند مرحله ساده، صاحبان سایت می توانند اکثر (و نه همه) بازدیدکنندگان سایت خود را ردیابی کنند.
پس از ثبت نام برای یک حساب کاربری و اضافه کردن یک قطعه کد رهگیری به هر صفحه، صاحبان سایت آماده هستند تا اطلاعات زیادی را در مورد بازدیدهای سایت پیگیری کنند.
اما همه بازدیدکنندگان را نمی توان ردیابی کرد و همه انواع تعامل را نمی توان با نصب اولیه Google Analytics (GA) ثبت کرد. دلایل هر دوی این محدودیت ها ناشی از عملکرد داخلی خود GA است.
با در نظر گرفتن این موضوع، امیدوارم این پست به ابهام زدایی از آنچه واقعاً در Google Analytics می گذرد کمک کند.
10 دلیل خوب برای اینکه چرا باید از Google Analytics استفاده کنید
1. رایگان است
2. جمع آوری خودکار داده ها
3. می توانید گزارش های سفارشی سازی ایجاد کنید
4. ادغام آسان با ابزارها و پلتفرم های دیگر
5. امکان اندازه گیری جستجوی داخلی سایت
6. برای درک اینکه چرا بازدیدکنندگان از وب سایت شما پرش می کنند
7. برای اطلاع از سن، جنسیت، علاقه، دستگاه و مکان مخاطبان خود.
8. برای درک اینکه کدام پلتفرم های اجتماعی را هدف قرار دهید
9. برای درک اینکه چه نوع محتوایی باید بنویسید
10. برای بررسی اینکه آیا به اهداف خود می رسید یا خیر
به هر صورت اگه دوست داریم از این ابزار استفاده کنیم باید به این آدرس Google Analytics بریم و با اکانت گوگل وارد بشیم بعد روی دکمه Access google Analytics کلیک کنیم.
عکس زیر تمامی مراحل ثبت نام را توضیح داده است:
Google analytics
پس از ثبت نام در google analytics کدی همانند کد زیر را به شما می دهد تا آن را در تگ head در html وبسایت خود کپی کنید.
Google analytics
همچنین میتوانید با مراجعه به بخش Tracking info>Tracking code کد مورد نظر را کپی و در وب سایتتان قرار دهید که برای این کار نیاز است از افرونه های مرتبط استفاده کنید.

ثبت کد در وردپرس
در اخر افزونه Insert Headers and Footers رو نصب کنید و از قسمت تنظیمات به محل تنظیمات این افزونه بروید و کد را در بخش هدر قرار دهید
بعد از چند ساعت کد شناخته میشود و ارتباط گوگل آنالیتیکس و سایت برقرار میگردد.
گوگل در آپدیت جدید 2021 گوگل آنالیتکیس خود از نسخه GA4 رونمایی کرد که قرار است کاربران به این بخش هدایت شوند.
آموزش نحوه مهاجرت به اکانت جدید گوگل آنالیتیکس
اگر میخواهید یک ویژگی Google Analytics 4 جدید ایجاد کنید (و از گزینه ارتقا به GA4 استفاده نمیکنید)، پس به بخش Admin اکانت فعلی Google Analytics خود بروید (با کلیک بر روی Admin در گوشه سمت چپ پایین) و سپس ( در قسمت Property) روی Create Property کلیک کنید.
سپس نام سایت خود را وارد کنید. ممکن است نام وبسایت، شرکت، نام تجاری، و غیره باشد. در ادامه نام کشور، شرکت، منطقه زمانی گزارشدهی، و واحد پول اصلی کسبوکارتان را انتخاب کنید.
سپس Next را فشار دهید، به چند سوال پاسخ دهید، روی Create کلیک کنید و ویژگی جدید شما آماده شد. مرحله بعدی برای تکمیل این است که اولین جریان داده خود را پیکربندی کنید. این یک منبع داده است که رویدادها از آن به دارایی Google Analytics 4 شما ارسال می شود. شما می توانید چندین منبع داده را در یک ویژگی واحد داشته باشید. به عنوان مثال، 3 ویژگی وب، 1 مورد برای برنامه اندروید و 1 مورد برای یک برنامه iOS.
در ادامه نصب گوگل آنالیتیکس 4 سپس آدرس وب سایت خود را وارد کنید (مثلاً https://www.mywebsite.com). توجه داشته باشید که پروتکل (https) از قبل انتخاب شده است. پس از آن نام وب سایت خود را وارد کنید.
هنگامی که یک جریان داده وب در Google Analytics 4 ایجاد می کنید، گزینه ای برای فعال/غیرفعال کردن Enhanced Measurement دارید. این برنامه برای کمک به بازاریابان طراحی شده است که تا حد ممکن رویدادها را در گزارش ها بدون نیاز به همکاری با توسعه دهندگان یا پیکربندی آنها در Google Tag Manager دریافت کنند.
Google analytics چگونه کار می کند؟
اگر بخواهیم کارکرد google analytics را در چند کلمه خلاصه کنیم به صورت زیر در می آید:
- جمع کردن داده ها در سایت
- چیدمان داده ها
- شکل دهی پردازش داده ها در وبسایت
- گزارش دهی از اطلاعات جمع آوری شده وبسایت توسط این سرویس
همان طور که در بالا گفته شد برای رهگیری و آنالیز سایت یک اسکریپت کوتاه توسط google analytics را باید در وبسایت خود وارد کنیم. این اسکریپت می تواند اطلاعاتی در مورد نحوه ی درگیر شدن کاربر با وبسایت شما فراهم می کند . اسکریپت وارد شده در سایت اطلاعات خیلی زیادی را در اختیار کاربران قرار می دهند به عنوان مثال می توانیم به چند مورد زیر اشاره کنیم:
- این script می تواند بفهمد که کاربران به چه لینک هایی بیشتر توجه کرده اند
- این script قابلیت این را دارد که بفهمد که کاربر توسط کدام مطلب به سایت ما وارد شده
- یکی دیگر از نکات جالب این script این است که می تواند تشخیص دهد مه کاربر با سیستم عامل ویندوز وارد شده یا مک یا لینوکس یا اگر توسط تلفن یا تبلت ها وارد شده با سیستم عامل اندروید وارد شده یا ios .
- این سرویس گوگل همچنین می تواند اطلاعاتی در مورد این که کدام محتوا ها بیشتر دیده شده اند در اختیار مدیر وبسایت قرار دهد.
- این سرویس گوگل کاربر ها را بر اساس این که تازه وارد وبسایت شما شده اند یا در گذشته نیز به شما سر زده اند ،مدت بازدید کاربران از سایت و محل اقامت آنها که در چه کشوری یا چه شهری زندگی می کنند طبقه بندی می کند.
حال این سرویس همه ی اطلاعات را بدست آورده و شروع به پردازش و مرتب سازی آن ها می کند این امر می تواند چیزی حدود 4 تا 24 ساعت طول بکشد که اطلاعات خامی که در بالا چند مورد از آن ها ذکر شد به صورت مفید در قالب پایگاه داده به شما تحویل دهد.
همکاران ما در تیم وبیار در صورتی که شما مایل به استفاده از سرویس google analytics باشید، این سرویس را برای شما فعال می کنند.برای فعال سازی این سرویس با مشاورین وبسایت ما تماس بگیرید.
طراحی وبسایت به ساخت، راهاندازی و دیزاین صفحات وب گفته میشود که در ادامه با مزیت ساخت سایت در اصفهان آشنا می شویم. وبسایتها با استفاده از زبان کدنویسی طراحی میشوند. اما امروزه با پیشرفت فناوری، تواناییها و ویژگیهای برنامههای ساخت وبسایتها افزایش یافته و کار را برای برنامهنویسان و طراحان وب آسانتر کرده است. با توسعه فناوری و استفاده روز افزون مردم از تکنولوژیهای پیشرفته و همینطور تاثیر شیوع کرونا، باعث شد تا مردم نیازهای خود را به صورت آنلاین و حضوری برطرف کنند. همینطور اکثر شرکتها و حتی فروشگاهها کلیه خدمات خود را به صورت اینترنتی در اختیار کاربران و مشتریان خود قرار میدهند. از این رو وبسایتها اهمیت بسیار زیادی دارند. وبسایتها انواع مختلفی از جمله وبسایتهای فروشگاهی، شرکتی، خدماتی و… دارند. طراحی یک وبسایت حرفهای میتواند شما را در جذب مشتری در اصفهان و شهرهای دیگر کمک کند، مشتریانی که هم میتوانند توریست باشند و هم از افراد خود اصفهان. طراحی یک وبسایت به خدماتی بستگی دارد که افراد میتوانند به مشتریان خود ارائه دهند. افراد با طراحی یک وبسایت میتواند محصولات و یا خدمات خود را به همه مردم ایران و یا حتی جهان معرفی کنند. این خدمات میتواند خدمات فروشگاهی و راهبردی باشند. از این رو انتخاب شرکتی که بهترین و به روزترین خدمات ساخته وبسایت در اصفهان برای طراحی انواع وبسایتهای تجاری را […]
دنیای امروزه دنیای ارتباطات می باشد واهمیت رسانه ها بیشتر از همیشه احساس می شود. شبکه های اجتماعی با هدف ارتباط گرفتن افراد به وجود آمد و امروزه برای تبلیغات کسب و کارها بسیار مهم تلقی می شود. درعصر ارتباطات اغلب کسب وکارها برای پیشرفت زمینه ی شغلی خود به سمت تبلیغات در شبکه های اجتماعی روی آورده اند.شبکه های اجتماعی محبوب در اطلاع رسانی برای خبرهای روزانه نقش بسیار مهمی را ایفا می کنند. با وب یار همراه باشید تا با بهترین شبکه های اجتماعی در ایران آشنا شویم. در جامعه ی امروزی شبکه های اجتماعی جزئی از زندگی مردم شده که برای تبلیغات ،اطلاع رسانی ها و آموزش و…از این شبکه ها بهره می برند.باتوجه به همگانی شدن شبکه های اجتماعی بین مردم لازم است که در مورد هر کدام از این شبکه ها اطلاعاتی کسب کنیم تا از جوامع امروز عقب نمانیم. تاریخچه مختصری در مورد شبکه های اجتماعی : ریشه شکل گرفتن مفهوم شبکه های اجتماعی در سال 1960در دانشگاه ایلی نویز در آمریکا بود.و بعد از روی کار آمدن مفهوم شبکه های اجتماعی در سال 1997سایتی تشکیل شد که اجازه ایجاد پروفایل به افرادمختلف را داد هدف این سایت جمع کردن لیستی از دوستان در کنار هم بود و بعد از آن هم شبکه های اجتماعی مختلفی با اهداف متنوع روی کار آمد. در سال […]
طراحی قالب وردپرس امروزه طرفداران زیادی پیدا کرده است. وردپرس یک سیستم مدیریت محتوای قوی است که می توان با آن قالب های زیبایی طراحی کرد. در مطلب امروز وب یار می خواهیم با نحوه طراحی قالب وردپرس آشنا شویم. بیشتر سایت های دنیای وب امروزی با این سیستم مدیریت طراحی می شودو بازار کار خوبی دارد به ویژه اگر این قالب مختص کسب وکار شما باشد و با توجه به نیاز ها و سلایق شما طراحی شده باشد در این صورت است که علاوه برتکراری نبودن پاسخگوی نیازهای مجموعه شما می باشد. قالب وردپرس چیست ؟ وقتی شما هاست ودامنه ای برای سایت خود خریداری می کنید و سیستم مدیریت محتوای وردپرس را روی هاست خود نصب می کنید در این صورت یک سیستم مدیریت محتوا در دسترس شما قرار می گیرد با استفاده از این سیستم شما می توانید صفحه هاتی را به سایتتان اضافه کنید ،عکس و ویدیو منتشر کنید ،منو بالایی وپایین اضافه کنید ،انواع فرم ها را در سایت خود داشته باشید و… پس طراحی قالب وردپرس به شما امکان داشتن سایتی مجهز به امکانات خاص می باشد حال بسته به اینکه سایت شما شرکتی یا فروشگاهی ویا نه شخصی است لیست این امکانات متفاوت می باشد. دانلود قالب برای وردپرس بعد از اینکه شما وردپرس را نصب کردید سایت شما از یک ظاهر ساده […]
ساخت نرم افزار بدون کد نویسی و با استفاده از کدنویسی انجام میشود. در این مقاله از وب یار قصد داریم تا به چگونگی ساخت نرم افزار تحت ویندوز بدون کد نویسی و مزایای آن نسبت به روشهای قدیمی بپردازیم. با پیشرفت تکنولوژی بستر استفاده از موبایلها و کامپیوترها گستردهتر شده است، زیرا روز به روز به تعداد کاربران آنها افزوده میشود. اگر شما نیز ایدهای برای تولید نرم افزار و سرویسدهی در این بستر را دارید، بهتر است هر چه سریعتر دست به کار شوید و از این فضا که پتانسیل بالایی دارد برای کسب درآمد استفاده کنید. ساخت نرم افزار بدون کد نویسی چگونه ممکن است؟ این روزها دیگر نیاز نیست تا پروسهی طولانی آموزش برنامه نویسی را طی کنید تا بتوانید به ساخت نرم افزارها بپردازید. در گذشته اگر قصد ساخت برنامهای را داشتید باید ساعتها زمان صرف میکردید تا با استفاده از کدها دستور العملهایی را برای برنامه تعریف کنید تا عملکرد درستی داشته باشد. همچنین پس از تعریف آن دستور العملها باید مراحل آزمون و خطا را طی میکردید تا به اصطلاح برنامهای که ساختهای را باگ گیری (اشکالگیری) کنید. اما دیگر ساخت نرم افزار بدون کد نویسی یک رویا نیست! متخصصان نرم افزارهای زیادی را به عنوان ابزارهای کمکی طراحی کردهاند تا کاربران بتوانند بدون نوشتن حتی یک خط کد، نرم افزار ایدهآل خود […]
در این لینک مقالات مرجع جاوا اسکریپت برای شما عزیزان فراهم شده تا دسترسی راحت تری به مطالب حوزه جاوااسکریپت داشته باشید. آموزش زبان جاوا اسکریپت javascript + جلسه اول زبان برنامه نویسی جاوا اسکریپت یک زبان سمت کلاینت (کاربر) است و روی اکثر مرورگر های امروزی کار می کند. این زبان به تمام خصوصیت های عناصر html و css دسترسی داشته و نسبت به رویدادهای کاربر واکنش نشان می دهد محل قرار گیری کدهای جاوا اسکریپت + جلسه دوم تگ های جاوا اسکریپت این توانایی را دارند که در هر جایی از صفحات html به کار روند. آموزش دستورات مهم جاوا اسکریپت + جلسه سوم دستور جاوا اسکریپت شامل مقادیر، عملگرها،کلمات کلیدی و توضیحات است.دستورات جاوا اسکریپت زیر همان کلمات کلیدی رزرو شده ای هستند که نمی توانند به عنوان نام متغیر به کار روند. آموزش توضیحات در جاوا اسکریپت + جلسه چهارم توضیحات در جاوا اسکریپت به دو صورت به کار می روند: 1- توضیحات تک خطی 2- توضیحات چند خطی تعریف متغیرها در جاوا اسکریپت + قسمت پنجم متغیرها در javaScript حافظ و حامل اطلاعات هستند. یعنی این متغیرها اطلاعاتی را در خود ذخیره نموده و در حین اجرای برنامه با شرایط مختلف تغییر می کنند. انواع داده ها در JavaScript + جلسه ششم زبان جاوا اسکریپت نیز همانند سایر زبان های برنامه نویسی از انواع داده های عددی (Number) ، رشته ای (String) ، […]
در این مقاله از وب یار میخواهیم لیست ها در HTML5 که شامل لیست مرتب ، لیست نامرتب و لیست توضیحات را به شما بگوییم. آموزش لیست ها در HTML5 لیست ها کاربردهای فراوانی در متون مختلف داشته و حتما تا به حال نمونه هایی از آن ها را در کتاب ها ، مجلات ، روزنامه ها و.. دیده اید. اما کاربرد لیست ها محدود به مطالب چاپی نمی شود و امروزه در انواع طراحی صفحات وب ، شبکه های اجتماعی و یا پیام رسان ها نیز دیده می شوند. با کمک لیست ها می توانید موضوعات مرتبط به هم را در یک دسته قرار داده و آن ها را گروه بندی کنید. HTML نیز به منظور ایجاد انواع لیست ها در صفحات وب تگ هایی مشخص کرده است. در HTML5 سه نوع لیست با کاربردهای متفاوت وجود دارد که شامل موارد زیر است : Unordered Lists Ordered Lists Description Lists در ادامه به کاربرد و نحوه ی نوشتن هر لیست می پردازیم : لیست مرتب Unordered Lists در این لیست ها ترتیب آیتم ها اهمیت نداشته و تنها عناصر مرتبط به هم در یک لیست قرار می گیرند. به عنوان مثال به لیست زیر توجه کنید: انواع نوشیدنی های گرم قهوه چای نسکافه همان طور که مشاهده می کنید در این لیست ترتیب اهمیت نداشته و فرقی نمی کند […]