نویسنده mr.hajati
امتیاز مطلب
تعداد بازدید 1921
تاریخ بروزرسانی ۴ اردیبهشت ۱۴۰۱

راهنمای تصویری نصب گوگل آنالیتیکس 4 بر روی سایت

در این مطلب از سری مطالب آموزشی وب یار میخواهیم در مورد آموزش ثبت سایت در گوگل انالیتیکس با شما صحبت کنیم. ابتدا تاریخچه google analytics سپس در مورد چگونگی ثبت نام در آن و مکانیزم کارکرد آن را بررسی می کنیم. در میانه راه نحوه مهاجرت از نسخه قدیمی گوگل آنالیتکس به نسخه جدید یا همان Google Analytics 4 را نی بیان خواهیم کرد. با ما همراه باشید.

 

Google analytics

Google analytics

 

تاریخچه:

در  مارس 2005 گوگل شرکت urchin را تحت مالکیت خود در آورد. کاربران اینترنت برای اولین بار در 11 نوامبر 2005  این سرویس گوگل را شناختند، سرویسی که تا قبل از آن که توسط گوگل خریداری شود به نام urchin  و با قیمت 500 دلار در بازار عرضه می شد. اما گوگل هنگام رو نمایی از این سرویس اعلام کرد که این سرویس به صورت رایگان عرضه خواهد شد که این گفته باعث ایجاد مشکلات بسیاری در سرور های گوگل شد چرا که ارائه یرایگان این سرویس خدمت بزرگی برای صاحبان وبسایت و کسب و کارها بود.

استقبال از این سرویس گوگل تا حدی زیاد بود که گوگل مجبور شد به مدت 10 ماه ثبت نام های این سرویس را ببندد. در زمان بسته شدن ثبت نام گوگل ماشین جدیدی به این سرویس اضافه کرد تا عملکرد google analytics  بهبود پیدا کند. همان طور که پیشبینی می شد باز شدن این سرویس پس از 10 ماه باعث حجوم کاربران بسیاری شد و این سرویس در عرض چند ماه همه گیر و محبوب شد.

گوگل آنالیتیکس به دلایل زیادی یک سرویس عالی است، به ویژه برچسب قیمت آن: 0 دلار. یکی دیگر از مزایای بزرگ برای صاحبان سایت، سهولت در راه اندازی آن است. تنها در چند مرحله ساده، صاحبان سایت می توانند اکثر (و نه همه) بازدیدکنندگان سایت خود را ردیابی کنند.

پس از ثبت نام برای یک حساب کاربری و اضافه کردن یک قطعه کد رهگیری به هر صفحه، صاحبان سایت آماده هستند تا اطلاعات زیادی را در مورد بازدیدهای سایت پیگیری کنند.

اما همه بازدیدکنندگان را نمی توان ردیابی کرد و همه انواع تعامل را نمی توان با نصب اولیه Google Analytics (GA) ثبت کرد. دلایل هر دوی این محدودیت ها ناشی از عملکرد داخلی خود GA است.

با در نظر گرفتن این موضوع، امیدوارم این پست به ابهام زدایی از آنچه واقعاً در Google Analytics می گذرد کمک کند.

10 دلیل خوب برای اینکه چرا باید از Google Analytics استفاده کنید

1. رایگان است
2. جمع آوری خودکار داده ها
3. می توانید گزارش های سفارشی سازی ایجاد کنید
4. ادغام آسان با ابزارها و پلتفرم های دیگر
5. امکان اندازه گیری جستجوی داخلی سایت
6. برای درک اینکه چرا بازدیدکنندگان از وب سایت شما پرش می کنند
7. برای اطلاع از سن، جنسیت، علاقه، دستگاه و مکان مخاطبان خود.
8. برای درک اینکه کدام پلتفرم های اجتماعی را هدف قرار دهید
9. برای درک اینکه چه نوع محتوایی باید بنویسید
10. برای بررسی اینکه آیا به اهداف خود می رسید یا خیر

به هر صورت اگه دوست داریم از این ابزار استفاده کنیم باید به این آدرس Google Analytics بریم و با اکانت گوگل وارد بشیم بعد روی دکمه Access google Analytics کلیک کنیم.

عکس زیر تمامی مراحل ثبت نام را توضیح داده است:

 

Google analytics

Google analytics

 

پس از ثبت نام در  google analytics کدی همانند کد زیر را به شما می دهد تا آن را در تگ head در html وبسایت خود کپی کنید.

 

Google analytics

Google analytics

 

همچنین می‌توانید با مراجعه به بخش Tracking info>Tracking code کد مورد نظر را کپی و در وب سایت‌تان قرار دهید که برای این کار نیاز است از افرونه های مرتبط استفاده کنید.

 

مراحل ثبت سایت در گوگل آنالیز

ثبت کد در وردپرس

در اخر  افزونه Insert Headers and Footers رو نصب کنید و از قسمت تنظیمات به محل تنظیمات این افزونه بروید و کد را در بخش هدر قرار دهید

بعد از چند ساعت کد شناخته میشود و ارتباط گوگل آنالیتیکس و سایت برقرار میگردد.

ثبت کد در وردپرس

گوگل در آپدیت جدید 2021 گوگل آنالیتکیس خود از نسخه GA4 رونمایی کرد که قرار است کاربران به این بخش هدایت شوند.

آموزش نحوه مهاجرت به اکانت جدید گوگل آنالیتیکس

اگر می‌خواهید یک ویژگی Google Analytics 4 جدید ایجاد کنید (و از گزینه ارتقا به GA4 استفاده نمی‌کنید)، پس به بخش Admin اکانت فعلی Google Analytics خود بروید (با کلیک بر روی Admin در گوشه سمت چپ پایین) و سپس ( در قسمت Property) روی Create Property کلیک کنید.

آموزش نحوه مهاجرت به اکانت جدید گوگل آنالیتیکس

سپس نام سایت خود را وارد کنید. ممکن است نام وب‌سایت، شرکت، نام تجاری، و غیره باشد. در ادامه نام کشور، شرکت، منطقه زمانی گزارش‌دهی، و واحد پول اصلی کسب‌وکارتان را انتخاب کنید.

آموزش نحوه مهاجرت به اکانت جدید گوگل آنالیتیکس

سپس Next را فشار دهید، به چند سوال پاسخ دهید، روی Create کلیک کنید و ویژگی جدید شما آماده شد. مرحله بعدی برای تکمیل این است که اولین جریان داده خود را پیکربندی کنید. این یک منبع داده است که رویدادها از آن به دارایی Google Analytics 4 شما ارسال می شود. شما می توانید چندین منبع داده را در یک ویژگی واحد داشته باشید. به عنوان مثال، 3 ویژگی وب، 1 مورد برای برنامه اندروید و 1 مورد برای یک برنامه iOS.

آموزش نحوه مهاجرت به اکانت جدید گوگل آنالیتیکس

در ادامه نصب گوگل آنالیتیکس 4 سپس آدرس وب سایت خود را وارد کنید (مثلاً https://www.mywebsite.com). توجه داشته باشید که پروتکل (https) از قبل انتخاب شده است. پس از آن نام وب سایت خود را وارد کنید.

هنگامی که یک جریان داده وب در Google Analytics 4 ایجاد می کنید، گزینه ای برای فعال/غیرفعال کردن Enhanced Measurement دارید. این برنامه برای کمک به بازاریابان طراحی شده است که تا حد ممکن رویدادها را در گزارش ها بدون نیاز به همکاری با توسعه دهندگان یا پیکربندی آنها در Google Tag Manager دریافت کنند.

در ادامه نصب گوگل آنالیتیکس 4 سپس آدرس وب سایت خود را وارد کنید

Google analytics چگونه کار می کند؟

اگر بخواهیم کارکرد  google analytics را در چند کلمه خلاصه کنیم به صورت زیر در می آید:

  • جمع کردن داده ها در سایت
  • چیدمان داده ها
  • شکل دهی پردازش داده ها در وبسایت
  • گزارش دهی از اطلاعات جمع آوری شده وبسایت توسط این سرویس

همان طور که در بالا گفته شد برای رهگیری و آنالیز سایت یک اسکریپت کوتاه توسط google analytics  را باید در وبسایت خود وارد کنیم. این اسکریپت می تواند اطلاعاتی در مورد نحوه ی درگیر شدن کاربر با وبسایت شما فراهم می کند . اسکریپت وارد شده در سایت اطلاعات خیلی زیادی را در اختیار کاربران قرار می دهند به عنوان مثال می توانیم به چند مورد زیر اشاره کنیم:

  1. این script می تواند بفهمد که کاربران به چه لینک هایی بیشتر توجه کرده اند
  2. این script قابلیت این را دارد که بفهمد که کاربر توسط کدام مطلب به سایت ما وارد شده
  3. یکی دیگر از نکات جالب این script این است که می تواند تشخیص دهد مه کاربر با سیستم عامل ویندوز وارد شده یا مک یا لینوکس یا اگر توسط تلفن یا تبلت ها وارد شده با سیستم عامل اندروید وارد شده یا ios .
  4. این سرویس گوگل همچنین می تواند اطلاعاتی در مورد این که کدام محتوا ها بیشتر دیده شده اند در اختیار مدیر وبسایت قرار دهد.
  5. این سرویس گوگل کاربر ها را بر اساس این که تازه وارد وبسایت شما شده اند یا در گذشته نیز به شما سر زده اند ،مدت بازدید کاربران از سایت و محل اقامت آنها که در چه کشوری یا چه شهری زندگی می کنند طبقه بندی می کند.

حال این سرویس همه ی اطلاعات را بدست آورده و شروع به پردازش و مرتب سازی آن ها  می کند این امر می تواند چیزی حدود 4 تا 24 ساعت طول بکشد که اطلاعات خامی که در بالا چند مورد از آن ها ذکر شد به صورت مفید در قالب پایگاه داده به شما تحویل دهد.

همکاران ما در تیم وبیار در صورتی که شما مایل به استفاده از سرویس google analytics باشید، این سرویس را برای شما فعال می کنند.برای فعال سازی این سرویس با مشاورین وبسایت ما تماس بگیرید.

 

مقالات مرتبط
بهینه سازی موتور جستجو - وب یار اصفهان
بهینه سازی موتور جستجو

بهینه سازی موتور جستجو بهینه سازی موتور جستجو چیست؟ بهینه سازی موتورهای جستجو (SEO) هنر و علم کسب رتبه بالاتر صفحات در موتورهای جستجو مانند گوگل است. از آنجایی که جستجو یکی از راه‌های اصلی کشف محتوا توسط افراد به صورت آنلاین است، رتبه‌بندی بالاتر در موتورهای جستجو می‌تواند منجر به افزایش ترافیک یک وب‌سایت شود.   در گوگل و سایر موتورهای جستجو، صفحه نتایج…

بهبود ساختار سایت
بهبود ساختار وب سایت

بسیاری از وب‌سایت‌ها ساختار گمراه‌کننده‌ای دارند. لینک دادن محتوا‌ها به یکدیگر از هیچ قاعده و قانونی تبعیت نمی‌کند، کاربر را گیج و سردرگم و به مسیر اشتباهی راهنمایی می‌کند. این می‌تواند برای سئوی سایت شما بسیار بد باشد. امروز شما را با استراتژی بهبود ساختار وب سایت آشنا می‌کنیم تا بتوانید جایگاه سایت‌تان را در موتورهای جستجو ارتقا دهید. و از طریق آن بتوانیم به…

سئو محلی چیست ؟
سئو محلی چیست ؟

سئو محلی (local SEO) یک استراتژی بهینه سازی موتور جستجو (SEO) است که به دیده شدن تجارت شما در نتایج جستجوی محلی در گوگل کمک می کند. هر مشاغلی که دارای موقعیت فیزیکی یا منطقه جغرافیایی باشد می تواند از سئو محلی بهره مند شود. local SEO چگونه عمل می کند؟ در روزهای ابتدایی اینترنت ، تعداد نسبتاً کمی وب سایت وجود داشت ، بنابراین پیمایش…