13 نکته ای که در انتخاب دامین باید رعایت شوند
در این مقاله میخواهیم به 13 نکته ای که در انتخاب دامین باید رعایت شوند اشاره کنیم.
13 نکته ای که در انتخاب دامین باید رعایت شوند
در ابتدا باید تعریف مختصری از دامین به شما ارائه کنیم
با یک مثال شروع میکنیم: فرض کنید شما برای راه اندازی کسب و کاری نیاز به یک مغازه دارید در این صورت یکی از مواردی که باید به آن توجه کرد نام و نشانی مغازه می باشد. در زمان انتخاب نشانی و اسم مغازه باید به این موضوع توجه داشته باشید که این کار میتواند تاثیر بسیار زیادی بر روی آینده کاری شما داشته باشد.دامنه یا domain مانند نام و آدرس شما در فضای وب می باشد که برای انتخاب آن باید زمان مناسبی صرف کرد.
دامین از 3 بخش تشکیل شده:
- قسمت اول که شامل www میشود.
- بخش دوم که همان نام وبسایت میباشد.
- قسمت سوم دامنه که پسوند یا Top Level Domain(TLD)نام دارد.
در بالا متوجه شدید دامین چیست و از چه قسمت هایی تشکیل شده است.حال میخواهیم در انتخاب نام دامین نکاتی را به شما گوشزد کنیم.دقت داشته باشید که انتخاب نام دامین تاثیر بسیار زیادی در سئوی سایت و رتبه سایت شما در گوگل خواهد داشت.
1- دامنه کوتاه
دامنه کوتاه بسیار راحت تر در ذهن کاربر میماند.
2- پسوند تک کلمه ای
این نام ها به سرعت اشغال میشوندمخصوصا دامنه هایی با پسوند .com
به سرعت اشغال میشوند. استفاده از پسوند های دو بخشی باعث سواستفاده ی افراد سود جو میشود و میتوانند اعتبار شما و وبسایتتان خدشه دار کنند. مانند درگاه های بانکی که در نام دامین خود از پیشوند های مختلفی استفاده میکنند.
3-مرتبط با فعالیت
سعی کنید در انتخاب نام دامین از کلمه ای استفاده کنید. که مرتبط با زمینه ای باشد که در آن فعالیت میکنید که اگر کسی تا به حال با وبسایت شما آشنایی نداشته فقط با دیدن اسم آن متوجه زمینه ی کری شما شود.
4-املای آسان
سعی کنید از کلماتی که املا ی سخت و پیچیده که معمولا کاربر آنها را اشتباه می نویسد استفاده نکنید چون این کار باعث می شود کار بر به جای سایت شما از سایت دیگری سر در آورد و ممکن است همانند مورد قبلی از سایت شما سو استفاده شود. به عنوان مثال شما یک وبسایت تحت عنوان besuccesful.com ثبت میکنید و فردی میخواهد به وبسایت شما وارد شود در قسمت جست و جو دامنه ی besuccesfull.com را وارد کرده و به وبسایت دیگری وارد میشود.
5-پسوند دامین
پسوند دامین از اهمیت بالایی برخوردار است و هر پسوند دارای معنای خاصی می باشد .
به عنوان مثال به پسوند های زیر توجه کنید:
-gov : مخفف کلمه ی government به معنی دولت وبرای سایت های دولتی استفاده می شود.
-ac : مخفف کلمه academy میباشد و برای سایت های آموزشی استفاده
می شود
-info: مخفف کلمه information به معنی اطلاعات.
-biz :مخفف کلمه bussines به معنی تجارت و برای سایت های تجاری استفاده
می شود.
-org : مخفف کلمه organization به معنی سازمان وبرای سایت های سازمانی
استفاده می شود.
-net :مخفف کلمه network به معنی شبکه می باشد.
-ir: مخفف کلمه Iran و برای وبسایت های داخلی استفاده می شود.
از همه مهم تر وقدیمی تر
-com: مخفف کلمه commercial به معنی تجاری و برای وبسایت های تجاری
استفاده میشود.
6-خط فاصله بین کلمات
به هیچ وجه از خط فاصله(-) در نام دامنه خود استفاده نکنید. در مرحله ی اول به شما گفتیم که اسم سایت نباید چند کلمه ای باشد اگر این امکان وجود نداشت
هرگز از خط فاصله و علامت هایی نظیر @,#,$,…. استفاده نکنید به این دلیل این که وقتی میخواهید به افراد بگویید که وارد سایت شما شوند حتما باید به آن ها
بگویید که در میان دو بخش نام سایت علامتی همانند خط تیره وجود دارد و اگر این خط تیره را نگذارد وارد سایت دیگر میشود با این کار به طور ناخودآگاه آمار بازدید سایت خود را پایینمی آورید.
7- استفاده از عدد در دامین
سعی کنید از اعداد در نام دامنه استفاده نکنید مگر در مواردی که باعث زیبایی نام دامنه شود.
8- رعایت قانون copyright
در اکثر موارد این اشتباه سهوا انجام میگیرد و سبب از بین رفتن یک دامنه عالی و یا شرکت بزرگ شود. باید مطمئن شوید که وبسایت یا شرکت شما حقوق وبسایت یا شرکت دیگری را نقض نکند. باید قبل از ثبت نام وبسایت
نام آن را در وبسایت copyright.gov جست و جو کنیم که اگر نامی همانند نام وبسایت مورد نظر شما وجود داشت زحمت های شما بی اثر نشوند.
9-استفاده از ابزار انتخاب دامنه
با توجه به ازدیاد روز افزون سایت ها شما میتوانید از ابزار هایی همچون who.is
بهره مند شوید . این وبسایت به شما در انتخاب نام دامنه و خرید آن کمک میکند.
طرز کار این وبسایت به این شکل میباشد که شما نام دامین مورد نظر خود را وارد میکنید در صورتی که دامینی با این مشخصات وجود نداشته باشد پیغام inactive
را نمایش میدهد و شما میتوانید این دامنه را خرید و ثبت نمایید.
10- نام برند
بهترین گزینه موجود برای نام دامین انتخاب نام برند شما میباشد که
کاربران شما را به این نام میشناسند چرا که مشتریان یا کاربران سراسر دنیا در اسم ها و عناوین مختلف گیج و گم نمی کنند.
11- سعی کنید نام دامنه خود را فارسی انتخاب کنید
بهتر است در کسب و کارها یا شرکت های ایرانی نام فارسی استفاده کنید
به این دلیل که بسیاری از مخاطبان این سایت ها فارسی زبانان هستندو وقتی نام یک دامنه, یک کلمه ی فارسی معنی دار باشد مخاطب آن را راحت تر به خاطر می سپارد. تحقیقات نشان داده کسب و کار هایی که از نام انگلیسی برای نام دامنه ی خود استفاده میکنند مسیر پیشرفت سخت تری پیش رو خواهند داشت.
12-استفاده از حروف صدا دار در انتخاب نام دامنه
باید به یاد داشته باشید که در انتخاب نام دامنه از حروف صدا دار کمتری استفاده کنیم. به این دلیل که اکثر کاربران وبسایت شما فارسی زبانان هستند و
این موضوع برای آنان بسیار چالش برانگیز خواهد بود. چرا که ممکن است یک کلمه ی فارسی که نشانه برند شماست به شکل های گوناگون نوشته شود و این قطعا باعث سردرگمی کاربران می گردد.
13-استفاده از پسوند های پیشنهادی سایت
سعی کنید تا جایی که امکان دارد از پسوند های پیشنهادی سایت همانند rocks,social,و… استفاده ننمایید چرا که این کلمات به راحتی فراموش میشوند.
در آخر لازم به ذکر است که تمامی نکات بالابسیار سخت محقق میشوند ولی سعی کنید در زمان انتخاب دامنه به این نکات توجه کنید که بهترین انتخاب ممکن را داشته باشید.