در تمام لحظات زندگی و بدون اینکه شما با اصول روانشناسی رنگ ها آشنایی داشته باشید باز هم رنگ ها به راحتی با شما ارتباط برقرار می کنند و احساسات شما را درگیر می نمایند، بنابراین انتخاب رنگ ها در طراحی گرافیکی بسیار مهم است. انتخاب رنگ مناسب سایت برای زیباسازی سایت از نظر کاربر نیز حائز اهمیت است.
اگر شما یک طراح سایت هستید یا مدیریت یک سایت را بر عهده دارید، بسیار مهم است که از رنگ هایی استفاده کنید که زیبایی مناسبی از نظر بصری به سایت دهد تا کاربر از بودن در سایت خسته نشود و …..
پس در این مبحث ابتدا با روانشناسی رنگ ها در طراحی سایت آشنا می شویم و سپس استانداردهای انتخاب رنگ مناسب سایت و کدهای رنگ را معرفی می نماییم.
آیا تا به حال با پرسش های زیر ذهن تان درگیر شده است؟
برای آرم یا سربرگ خود چه رنگی استفاده کنید؟
آیا می دانید چطور ترکیب رنگ جذابی بدست بیاورید؟
رنگ سازمانی را باید در کدام بخش های سایت اجرا کنید؟
بهترین رنگ سایت در مقایسه با سایر رنگ های به کار رفته در سایت چه رنگی است؟
آیا از روانشناسی رنگ ها و اصول انتخاب رنگ مناسب سایت اطلاع دارید؟
آیا می دانید ترکیب رنگ سایت در جذب مشتری چقدر اثرگذار است؟
چگونگی انتخاب رنگ مناسب سایت
شاید اولین قدم حرفه ای در طراحی سایت انتخاب ظاهر و رنگ و چگونگی انتخاب رنگ سایت مناسب برای سایت است، چگونگی انتخاب رنگ مناسب سایت برای بسیاری از طراحان گرافیک و صاحبان سایت جز بزرگ ترین دغدغه ها محسوب می شود چراکه، اهمیت انتخاب رنگ مناسب سایت در چگونگی معرفی و شناخته شدن شما مشتریان و کاربرانتان بسیار حایز اهمیت می باشد.
شاید معروفترین برندها و سایت ها در دنیا با استفاده از رنگی که برای سازمان خود نتخاب نمودند، بین افراد متمایز شده باشند؛ رنگ مناسب وب سایت باید به نحوی انتخاب شده باشد که متمایز کننده سایت شما از دیگران باشد.
نکته مهم :چگونگی انتخاب رنگ سایت خود را با مشاوره با طراحان گرافیک،و توجه به تخصص و برند کاری بسیار کمک کننده برای شما می باشد.
برای انتخاب رنگ مناسب برای طراحی اولیه سایت شما راهکارهای متفاوتی از قبیل آنالیز سایت های رقبایتان، بررسی حوزه کاری و صنعت خود و انتخاب رنگ های مناسب برای سایت بر اساس حرفه خود، مشاوره با یک طراح گرافیک، مطالعه در خصوص ترکیب رنگ های سایت را پیش رو دارید، اما هیچ گاه در خصوص انتخاب رنگ سایت خود در صورتی که تخصص کافی ندارید بی گدار به آب نزنید و از مشاوره های طراحان و کارشناسان گرافیک استفاده نمایید.
تیم طراحی سایت حرفه ای وب یار پس از انتخاب امکانات و برآورد نیازهای مشتریان، طی جلسات مشاوره رایگان و حضوری راهنمایی در خصوص انتخاب ترکیب رنگ مناسب برای طراحی سایت شما را آنالیز کرده و در پایان مجموعه ای از ترکیب رنگ های مناسب را به شما پیشنهاد میدهند.
دلایل اهمیت رنگ ها در طراحی وب سایت
رنگ مناسب سایت
اثر رنگ می تواند بیننده را ترغیب به خرید یک جنس از شما کند.
رنگ ها رفتار ما را در برابر یک موضوع فقط تشدید نمی کنند ، بلکه اثر خود را کاملا در رفتار ما نشان می دهند.
اثر گذاری رنگ در فرهنگ های مختلف گوناگون است!
هر رنگ به تنهایی یک پیام مخصوص به چشم بیننده می فرستد.
روان شناسی رنگ ها
به طور کل، رنگ ها دارای خصیصه های خاصی هستند که در زیر به بخشی از این مولفه های موجود در رنگ ها اشاره شده است :
خصیصه های رنگ ها در رنگ مناسب سایت
• سفید : اشاره دارد به صداقت ، پاکیزگی ، صمیمیت ، ملایمت و معاصر بود ن چیزی . سفید بهترین رنگ برای بک گراند های وب است . در تجارت سفید رنگ خستگی گیر و انرژی بخش است.
• سیاه : اشاره دارد به ظرافت ، قدرت ، دلیری ، شهامت ، فریبندگی ، شیطان ، مهارت و باستان . مشکی برای رنگ متن روی یک پس زمینه روشن ایده آل است.این رنگ بعنوان رنگ پس زمینه چشم را خسته می کند.
• قرمز : توانایی ، هیجان ، احساسات شدید ، سرعت ، خطر و تهاجم . این رنگ از بیننده توجه به خود را طلب می کند . در تجارت به معنی وام و بدهی است . این رنگ شدید ترین رنگ برای برانگیختن احساس است و ضربان قلب و تنفس را تسریع می نماید.
• آبی : امنیت ، اعتماد ، مسیولیت پذیری ، سرما ، ایمان ، وفاداری ، وابستگی وجاه و جلال . آبی دومین رنگ عوام پسند است . در تجارت به معنای ضمانت مالی است.
• سبز : تندرستی ، فراوانی ، حاصلخیزی ، آزادی ، شفا و بهبودی ، طبیعت ، پیشرفت ، حسادت و خونسردی . در تجارت بیانگر مقام و ثروت است. این رنگ در چشم ها راحت تر از همه دیده می شود.
• قهوه ای : تاثیر گذاری ، متانت ، توانگری مالی و کمک کننده بودن . قهوه ای رنگ کره خاکی ماست و در طبیعت بسیار فراوان است.
• خاکستری : صمیمیت زیاد ، اعتبار و نفوذ و عملی بودن . در تجارت بمعنای سنت گرایی است.
• صورتی : ملایمت ، شیرینی ، ظرافت و زنانگی ، خوب بودن ، بی گناهی و پرورش کودک.
• بنفش : وقار ، معنویت ، شاهانه بودن ، عیش و نعمت ، دارایی ، اعتبار و نفوذ ، سوگواری و مهارت . در تجارت بزرگ
نشان دادن است . بنفش طرفداری از سبک های هنرمندانه است.
• نارنجی : سرزندگی و شوخی ، لذت و خوشگذرانی ، تعادل گرمایی ، تشویق کردن ، چالاکی و نیرو ، تحمل و بلند همتی
• زرد : نور خورشید ، گرمی ، خوشی ، نامردی ، ترسویی و حسادت . در تجارت درخواست از نوع روشنفکرانه است و برای تاکید نیز خوب است . زرد باعث افزایش تمرکز شده ، سوخت و ساز را زیاد می کند و سخت ترین رنگ برای چشم هاست.
• طلایی : نشانگر گران بودن و پرستیژ است.
• نقره ای : سرما ، علمی بودن و اعتبار و پرستیژ است.
انتخاب استاندارد رنگ های وب سایت چگونه است؟
استاندارد رنگ های وب سایت : یکی از موارد اصلی برای طراحی سایت، طراحی فروشگاه اینترنتی و اپلیکیشن انتخاب رنگ در طراحی سایت می باشد که از اهمیت بالایی برخوردار است و می تواند بر روی تصمیم کاربر اثر زیادی بگذارد.
یکی از مشکلات اکثر طراحان سایت سرسری گرفتن این مرحله از طراحی است و آنقدر که لازم است زمان بر روی این موضوع نمی گذارند. در انتخاب رنگ و استاندارد های رنگ همیشه باید توازن بین رنگ ها را در نظر بگیرید. در این مطلب قصد داریم شما را با استاندارد های رنگ آشنا و در این زمینه راهنمایی کنیم تا بتوانید سایت های جذاب برای افزایش فروش و برندینگ شدنتان طراحی کنید.
چند مدل رنگ دهی داریم؟
سه مدل رنگ دهی وجود دارد که در زیر به آن ها اشاره می کنیم.
استفاده از نام رنگ مانند: red,blue,black و …
استفاده از کد ترکیبی (مبنای دهدهی): در این روش از رنگ دهی از کد رنگ به صورت RGB استفاده می شود. که R برای شدت رنگ قرمز،G برای شدت رنگ سبز و B برای شدت رنگ آبی است.
استفاده از کد رنگ ترکیبی (مبنای 16): این روش رنگ دهی که به دلیل سادگی و دقیق بودن آن بیشترین کاربرد را دارد از فرمت #rrggbb استفاده می شود که مانند روش دوم است با این تفاوت که در مبنای هشت می باشد. مثلا این کد ff0000# رنگ قرمز را نشان می دهد.
چگونه رنگ را انتخاب کنیم؟
انتخاب رنگ بسیار دشوار است به این دلیل که ترکیب رنگ های زیادی برای انتخاب پیش روی شما است. حال بسته به موضوع سایتی که دارید پس از انتخاب رنگ مناسب می توانید برای اطلاع از رنگ های مکمل رنگ انتخابی از سرویس آنلاین Adobe Color CC و colorschemedesigner.com استفاده نمایید. دقت کنید که در سایتتان از رنگ سفید یا سیاه مطلق استفاده نکنید.
در ادامه نحوه انتخاب رنگ مناسب سایت برای انواع سایت ها را باهم مرور می کنیم:
رنگ های مناسب وب سایت فلت
سایت های فلت سایت هایی هستند که تاکید بیشتری بر روی کارآمدی است تا نزدیکی بیشتر به واقعیت و روش استفاده شده در سایت های فلت ساده گرا بودن است و در طراحی سایت های فلت عناصر پر زرق و برق کمتر استفاده می شوند؛ البته این به معنای خسته کننده بودن وب سایت های فلت نیست بلکه از طریق همین سادگی است که ارتباط بیشتری با کاربران برقرار می کند و به راحتی میشه به این نکته پی برد که رنگ ها چگونه در طراحی سایت فلت توجه مخاطب را به خود جذب می کنند و باعث هدایت شما به یک قسمت خاص از وب سایت می شوند.
پر کاربرد ترین رنگ ها در طراحی سایت فلت
در طراحی سایت های فلت رنگ ها ی ساده و روشن تاثیر بیشتری روی کاربر می گذارند. انتخاب فونت مناسب با طرح کلی به محتوای شما ارزش می بخشد. لینک ها و دکمه های شما باید به وضوح مشخص باشند.و استفاده کردن از رنگ های جذاب بسیار در طراحی فلت مرسوم میباشد، البته باید حواستان باشد که استفاده شما از رنگ های جذاب به گونه ای نباشد که باعث تند و تیز بودن عناصر سایت شما شود، برای اشنایی بیشتر با رنگ های استفاده شده در طراحی سایت فلت می توانید از وب سایت هایی از قبیل flatcolor.ir دیدن کنید. شما در طراحی سایت فلت بیشترین خلاقیت را در به کار بردن رنگ ها می توانید داشته باشید.
طراحی سایت متریال و انتخاب رنگ مناسب سایت
خب بهتر اول کمی شما را با تفاوت طراحی سایت فلت و متریال آشنا کنم، در طراحی سایت فلت ، بیشترین ارتباطی که سایت می توانست با کاربر برقرار کند از طریق رنگ ها بود، چرا که آیکون ها و آلمان های سه بعدی در طراحی سایت فلت حذف شده اند ولی خب در خیلی از موارد سایت ها، یا برنامه ها، نیاز به نشانه پیچیده گرافیکی و راهنمای کاربران از طریق فرآیندها دارند، که یکی از نقاط عمده ضعف طراحی تخت است.
پس اینجا بود که طراحی متریال تصمیم گرفت این ضعف را برطرف کند, درواقع می توان گفت که طراحی متریال نسخه ی عملی و مکتوب شده طراحی فلت است. طراحی متریال از نظر بعضی از منتقدان وارد شده است تا آن همه سادگی در طراحی فلت شکسته شود و عناصر سه بعدی طراحی سایت تا حدی مجددا بازگردند, چرا که طراحان وب سایت معتقدند که انسان ها با عناصر سه بعدی ارتباط بهتری برقرار می کنند.بنابراین رنگ ها درطراحی متریال به گونه ای به کار میروند که تا حدی سه بعدی بودن را نیز به نمایش بگذارند.
اما خب شما در طراحی سایت متریال نسبت به طراحی سایت های تخت یا فلت خلاقیت کمتری در انتخاب رنگ ها دارید و به عبارتی در انتخاب رنگ مناسب سایت ، نیاز به تجربه و مهارت بیشتری خواهید داشت.
انتخاب رنگ مناسب برای وب سایت رئالسیم:
در طراحی سایت های رئالیسم همانگونه که می دانید کاربران جهت حرکت در وب سایت بیشتر از دکمه ها و منو ها استفاده می کنند و بیشتر عناصر و المان ها دارای حاشیه و دکمه های سایه دار می باشد، در این گونه سایت ها نیز متناسب با هدف سایت به انتخاب رنگ های اصلی (رنگ مادر) و رنگ های فرعی میپردازند.
اما خب بهتر است شما هم کمتر از رنگ های تکراری و ویندوزی استفاده کنید و سعی کنید از ابزارهای گوناگون که در طراحی سایت کمک کننده هستند استفاده بکنید چرا که انتخاب رنگ مناسب برای سایت ، بسیار چالش بر انگیز است و در عین حال بسیار مهم و حیاتی می باشد.
بنابراین در انتخاب رنگ مناسب سایت،از نرم افزار Adobe Kuler می توانید کمک بگیرید و همچنین می توانید از وب سایت های مطرحی از قیبل Template Monster یا Theme Forrest ایده بگیرد یا اینکه نوع سایت مورد نظر خود را در آن سرچ کنید تا نمونه وب سایت های موجود در زمینه ی خاص خود را مشاهده کنید و ازاین طریق به انتخاب رنگ مناسب برای طراحی وب سایت خود اقدام کنید.
آموزش پالت رنگ ها و انتخاب رنگ در طراحی سایت
دسته بندی استاندارد رنگ های وب سایت چگونه است؟
رنگ ها به صورت کلی به دو دسته رنگ های اولیه یا اصلی و رنگ های ثانویه تقسیم بندی می شوند. در تصویر زیر می توانید رنگ های اصلی و ثانویه را مشاهده کنید. سه رنگ اصلی قرمز، آبی ، زرد در وسط مثلث می باشند. رنگ هایی که در کنار دو رنگ اصلی قرار دارد از ترکیب آن ها ایجاد می شود که شامل نارنجی، سبز و بنفش می باشد، مثلا رنگ آبی و زرد، رنگ سبز را تشکیل می دهند. رنگ هایی که در دایره میبینید رنگ های ثالث هستند که از ترکیب رنگ اصلی و فرعی با میزان های متفاوت به دست می آیند.
رنگ مناسب سایت
اینک که با رنگ های اصلی ،ثانویه و ثالث آشنا شدیم با استاندارد های رنگ نیز باید آشنا شویم تا در انتخاب رنگ مناسب سایت و نیز جذب کاربران ،راحت تر و حرفه ای تر عمل کنیم.
چند نوع استاندارد رنگ های وب سایت داریم؟
رنگ های استاندارد وب سایت شامل سه نوع می باشد که در زیر به آن اشاره می کنیم.
1- استاندارد Analogous :
این استاندارد بر اساس رنگ های مشابه در استاندارد های رنگ عمل می کند به این صورت که شما رنگ اصلی را انتخاب می کنید و سپس رنگ های مشابه دیگر به صورت اتوماتیک برای شما نشان داده می شود. مانند تصویر زیر که رنگ آبی انتخاب شده است و رنگ های مشابه آن رنگ های بنفش تا سبز آبی می باشد.
استاندارد Analogous
2- استاندارد Monochromatic :
این استاندارد ساده ترین روش در استاندارد رنگ های وب سایت است به این صورت که شما با یک رنگ کار دارید و وقتی شما رنگ اصلی را انتخاب می کنید رنگ های کمکی بر اساس همان رنگ تغییراتی در سایه ، تن رنگ ساخته می شود. این استاندارد بدون حس شلوغی بین اجزا سایت تمایز ایجاد می کند مانند تصویر زیر:
استاندارد Monochromatic
3- استاندارد Complementary :
در این استاندارد در استاندارد های رنگ با دو رنگ کار می کنیم به این صورت که با انتخاب رنگ اصلی ، رنگ دوم با بهترین کنتراست ممکن ساخته می شود که این کار بسیار توجه کاربران را جلب می نماید. انتخاب رنگ به صورت زیر انجام می شود:
استاندارد Complementary
انواع رنگ هایی که می توانید در کنار هم استفاده نمایید و می توانند برای رنگ مناسب سایت باشند، در تصاویر زیر قابل مشاهده است:
رنگ های مکمل
رنگ های مکمل
رنگ های متشابه
رنگ های مثلثی
رنگ های ترکیبی یا تقسیم مکمل
رنگ های چهارگانه
رنگ های مربعی
استفاده از رنگ در طراحی وب سایت
یک طراح باید درک عمیقی از رنگ ها و روان شناسی رنگ ها در سایت داشته باشد تا در انتخاب رنگ مناسب سایت ، درست و حرفه ای عمل کند . قبلا هم گفتیم انتخاب رنگ می تواند باعث برانگیختن حس مخاطب و توجه کاربران شده و حس خوب و یا پیام مد نظر شما را به کاربران انتقال بدهد. امیدوارم که مطالب گفته شده مفید بوده و شما را برای طراحی های بهترو انتخاب رنگ مناسب سایت آماده کند.