نویسنده mr.hajati
امتیاز مطلب
تعداد بازدید 244
تاریخ بروزرسانی ۱۱ اسفند ۱۴۰۱

5 تا از جدید ترین و پر کاربرد ترین زبان های برنامه نویسی

قبل از شروع نوشتن محتوای این مقاله به نظرم رسید که خالی از لطف نیست تا جمله ای از یکی از بزرگان صنعت برنامه نویسی یعنی نیکلاس نگروپونته را برای شما عزیزان علاقه مند به حوزه برنامه نویسی ، بیان کنم .
ایشان در یکی از سخنرانی های خود درباره برنامه نویسی اینطوری می فرمایند:
“برنامه‌نویسی این امکان رو به شما می‌ده تا در مورد خودِ «فکر کردن» فکر کنید و وقتی‌ هم که دیباگ می‌کنید، در مورد خودِ «یادگیری» یاد می‌گیرید.”
و در حقیقت نیز نیز همین طور است.
اگر روش صحیح درست فکر کردن و یادگیری را بلد نباشیم ، به هیچ وجه ، قادر نخواهیم بود برنامه نویسی را به صورت حرفه ای پیش ببریم.

خوب بریم سر اصل مطلب ، یعنی برسی جدید ترین و نو ظهور ترین زبان های برنامه نویسی.

programming

مقدمه

امروزه با پیشرفت روز افزون تکنولوژی و وابستگی کسب و کار ها به صنعت دیجیتال ، اهمیت برنامه نویسان و توسعه دهندگان همه زمینه ها ، روز به روز افزایش میابد؛ این بدان معنا است که چه برنامه نویس هستید و چه کارفرما ، این بسیار اهمیت دارد که حداقل آگاهی های لازم را از دانش برنامه نویسی داشته باشید.
اما دانستن یک زبان برنامه نویسی به تنهایی مشکلی را حل نمی کند و شما می بایست با جدید ترین متد ها و زبان ها آشنایی داشته باشید.
زبان های برنامه نویسی ، هر روز بهینه تر می شوند و این به معنی کارآمد تر و بهتر شدن این زبان ها در زمینه ای که مورد استفاده قرار می گیرند هست.

Python

پایتون از سال 1991 که به عنوان یک زبان برنامه نویسی به جهان معرفی شد ، یکی از محبوب ترین و پرکاربرد ترین زبان ها به شمار می رفت.
این شهرت و محبوبیت ، به دلیل تطابق پذیری بالا و کارآمد بودن این زبان برای توسعه برنامه هایی ، مانند اپلیکیشن های تحت وب است.
نسخه ای از پایتون که امروزه مورد استفاده همگان قرار می گیرد ، python3 یا python 3000 است که می توان آن را فرزند خلف pthon دانست. زیرا با حفظ کیفیت و کارایی ، کاستی ها و ضعف نسخه های پیشین را برطرف نموده است.
اگر هنوز شروع به برنامه نویسی نکرده اید و در ابتدای راه هستید ، python به دلیل سادگی و کارآمد بودن ، می تواند گزینه خوبی برای شروع به یادگیری شما باشد.

python

جدید ترین زبان دیگری که مورد برسی قرار می دهیم Elixir است

Elixir در ابتدای سال 2011 به جهان معرفی شد.
بله Elixir نسبت به پایتون ، زبان جدید تری به حساب می آید ، اما به اندازه پاتون ، هنوز مورد استقبال توسعه دهندگان و برنامه نویسان قرار نگرفته است.
از Elixir برای تولید و توسعه برنامه های کاربردی مقیاس پذیر و قابل نگه داری در حوزه ایی مانند توسعه وب و زمینه هایی مانند تجزیه و تحلیل داده ها استفاده می شود.
Elixir برای پردازش خود از ماشین مجازی Erlang استفاده می کند که این ماشین ، مشهور به اجرای سیستم ها ، با سرعت بالا و مقاوم در برابر خطا ، شناخته می گردد .
این امر یک ویژگی و امتیاز بزرگ برای Elixir محسوب می شود و آنرا به برنامه ای محبوب برای توسعه دهندگان وب و برنامه نویسان صنایع گوناگون ، تبدیل می کند.
Elixir نیز همانند پایتون ، با حفظ نقاظ قوت خود ، کاستی ها و کمبود های خود را اصلاح کرده و در آپدیت های جدید خود ، نسخه اصلاح شده خود را به توسعه دهندگان عرضه نموده است.

Elm

Elm جدید ترین زبان برنامه نویسی دیگری است که به واسطه کاربرد و کارآیی بالایی که دارد ، جای دارد در این مقاله مورد برسی قرار بگبرد.
این زبان از جمله زبان های برنامه نویسی است که به واسطه جاوااسکریپت ، کامپایل و پردازش می شود و به همین خاطر از سادگی و کیفیت بالایی برخوردار است.
بازسازی قابل اعتماد ، نسخه سازی معنایی به صورت خودکار و امکان تمرین ، بدون خطا های زمان اجرا ، از ویژگی های Elm محسوب می شود.
از Elm بیشتر برای ساخت ویژگی ها و برنامه های وب ، تنظیم دقیق ناوبری و ساختار و بهینه سازی موجودیت ها ، براساس اندازه و عملکرد ، مورد استفاده قرار می گیرد.

برنامه نویسی
elm

جولیا ، جدید و قدرتمند

جولیا یک زبان برنامه نویسی است ، که ویژگی های بسیار کارآمدی را به صورت یکجا دارد. از جمله این ویژگی ها ، می توان به فرابرنامه نویسی ، اشکال زدایی ، ثبت پروفایل و مدیریت بسته های قابل ارائه ، اشاره نمود.
جولیا در سال 2012 ، ارائه و معرفی شد و از آن زمان تا به امروز ، چیزی حدود 25 میلیون دانلود از طرف کاربران داشته که این امر علاوه بر پویا و متن باز بودن ، به محبوبیت این زبان افزوده افزوده و آن را جز زبان های محبوب ، قرار داده است.

تمامی زبان های برنامه نویسی ، نقاط و ضعف مخصوص به خود را دارند و برآیند این نقاط قوت و ضعف ، کارآمد بودن یا نبودن یک زبان را مشخص می نماید.
ولی بهتر است اگر در ابتدای راه هستید ، براساس معیار هایی مانند کارآمد بودن ، اقدام به یادگیری زبان برنامه نویسی ننمایید ، بلکه ابتدا زمینه فعالیت خود را مشخص کرده و سپس شروع به یادگیری نمایید.

مقالات مرتبط