نویسنده یارنیان
امتیاز مطلب
تعداد بازدید 234
تاریخ بروزرسانی ۴ اسفند ۱۴۰۱

قیف فروشت رو طراحی کن !

روزی که محتوا های این سری از وب یار را برای من ارسال کردند ، با دیدن این عنوان های جذاب ، با خودم گفتم که تمام این سری از محتوا ها را باید خودم بنویسم ؛ چراکه اگر اون رو درست بشناسید و از این روش استفاده کنید ، به تنهایی این توانایی را دارد که سیستم بازاریابی و فروش شما رو متحول کند.
در حال حاضر به دلیل وجود داشتن برند ها و گزینه های زیادی که برای یک محصول ، جلوی پای یک مشتری یا مخاطب قرار دارد ، کیفیت و جنس محصولات یا خدمات ، به تنهایی این توانایی را ندارند که ما رو مورد پسند مخاطب یا مشتری قرار بدهند . دلیل این مسئله هم تخصصی تر و دشوار تر شدن تجارت و بیزینس در حال حاضر هست.
موضوع این مقاله قیف فروش هست. قیف فروش مانند سایر مباحث و تکنیک های فروش و بازاریابی که در این سری از مقالات به می پردازیم ، اگر به درستی طراحی و اجرا شوند ، حتما تحول بزرگی در بازاریابی و فروش برند و کسب و کار شما خواهند داشت.

قیف فروش

اصلا قیف فروش چیه؟

شاید تا به حال بارها و بارها این کلمه یا عنوان را از زبان فعالان و متخصصین بازاریابی و فروش شنیده باشید ، اما درست درک نکرده باشید که منظور این عزیزان از قیف فروش دقیقا چیه و چه اهمیت و جایگاهی رو میتونه در محتوا ها ، محصولات و کسب و کار شما داشته باشه.

توضیح قیف فروش به شکل ساده ، یک مدل برای درک بهتر و دقیق تر فرآیند فروش هست.قیف فروش تمام مراحل فروش از شناسایی جامعه هدف تا تبدیل شدن به مشتری وفادار کسب و کار شما رو در بر میگیره .

در مدل قیف فروش ، همه چیز از یک سرنخ یا فرد کنجکاو شروع میشه و در ادامه ، این فرد ، به یکی از مشتریان وفادار برند یا کسب و کار شما تبدیل میشه.

بیایید یک قیف رو در نظر بگیریم. دهانه قیف وسعت و حجم زیادی داره ، که این دقیقا همون ارتباطات و افرادی هستند که به عناوین مختلف ، با کسب و کار شما در ارتباط هستند و به نوعی با شما آشنایی دارند.

هرچه به سمت پایین قیف حرکت کنیم ، دهانه تنگ تر و تنگ میشه و این دقیقا تعداد افرادی هستند که برند و محصول ما رو انتخاب کردند و اون رو خریداری نمودند.درواقع در هر کسب و کاری ، تعداد اندکی از افراد ، متقاعد می شوند که از محصول یا خدمات آن کسب و کار استفاده کنند.

به طور کلی ایده آل ترین قیف فروش ، باید استوانه ای باشه ، به طوری که تمام مشتریان و افرادی که مارو می شناسند ، از خدمات یا محصولات برند ما استفاده کنند ؛ اما این غیر ممکنه!

برای اینکه بتونم تخصصی تر فرآیند ها و مزایای استفاده از قیف فروش رو برای شما عزیزان توضیح بدم ، لازمه ابتدا باهم با چندتا از کلمات و اصطلاحات این حوزه آشنا بشیم.

اصطلاحات اصلی قیف فروش

– Lead :

لید یا سرنخ ، در واقع همان افراد کنجکاوی هستند که احتمالا به خدمات یا محصولات ما نیاز دارند . به عبارتی به نحوی متمایل به کسب و کار ما هستند و در ابتدای دهانه قیف فروش ما قرار دارند.


-Prospects :

مشتریان و افرادی هستند که به هر دلیلی ، شانس بیشتری برای تبدیل شدن به مشتری دائمی ما رو دارند. به عبارتی مشتریان بالقوه ما هستند.


– Customers: 

مشتریان واقعی کسب و کار ما هستند که محصول یا خدمت ما رو خریداری کردند.
در فرآیند قیف فروش همان طور که در بالا هم توضیح دادم ، با سه دسته کلی از مشتریان سروکار داریم و اینجا تازه ابتدای ماجراست!
تمام افرادی که به تبلیغات ، محصولات ، خدمات ، کالا ها و کسب و کار ما واکنش نشان دادند و به هر محوی با کسب و کار ما در ارتباط هستند ، جز دسته سرنخ یا لید قرار می گیرند.
در نیمه راه مشتریان بالقوه یا Prospects قرار می گیرند که تعداد کمتری نسبت به لید ها یا سرنخ ها دارند ، اما احتمال اینکه به مشتریان ثابت ما تبدیل شوند زیاد است. در ادامه با فیلتر کردن و انجام فرآیند هایی ، تعداد این دسته از مشتریان هم کمتر شده و وارد بخش باریک قیف فروش ، یعنی همان جایی که مشتریان ثابت ما قرار دارند ، می شوند.
حالا سوالی که باید ذهن شما رو درگیر کرده باشه ، اینه که پس بازاریاب ها چه نقشی در این قیف پر رمز و راز بازی می کنند.
تا انتهای این مقاله ، به طور مفصل این مسئله را برسی می کنم ، اما برای اینکه فقط جوابی کوتاه به این سوال داده باشم ، باید بگم که ، این بازاریاب ها هستند ، که مشتریان را تشویق به ورود به دهانه باریک قیف فروش می کنند و این مهارت آنهاست.
تا اینجای مقاله ، اگر تصمیم به طراحی و استفاده از قیف فروش گرفتید ، باید بگم خیلی هوشمندانه است !
چونکه این تصمیم هوشمندانه نشون میده شما کسب و کار خودتون رو به خوبی میشناسید و دقیقا میدونید که چه ساختار جدیدی میتونه عملکرد و دستاورد های اون رو بهبود ببخشه .
قیف فروش، باید مطابق با مدل کسب و کار شما طراحی و پیاده سازی بشه. به عبارتی دیگه ، کلیات قیف فروش برای همه کسب و کار ها یکسانه ، اما نحوه طراحی و اجرای اون ، میتونه متفاوت باشه ، برای همین باید به صورت تخصصی پیاده سازی و اجرا بشه.
در ادامه مزیت هایی که قیف فروش دربازاریابی برای شما به همراه داره رو برسی می کنیم.

مزیت های استفاده از قیف فروش

تا حالا به صورت خلاصه این موضوع رو از قیف فروش متوجه شدیم که مشتری با برند و خدمات ما آشنا میشه و بعد با طی کردن مسیری و طی فرآیند هایی ، به مشتری دائمی و ثابت ما تبدیل میشه.
اما اجرای این فرآیند ، به روش قیف فروش باید مزایای مخصوص به خودش رو داشته باشه.

مشتری واقعی رو میتونی شناسایی کنی

با استفاده از این روش بازاریابی ، شما می تونید به راحتی پس از گذشتن یک مدت زمان مشخص ، افرادی که از روی نیاز یا کنجکاوی وارد وبسایتتان شدند و یا به هر طریقی به کسب و کار شما واکنش نشان دادند را ، از مشتری قطعی از هم جدا نمایید.

میتونید موانع فروش را شناسایی کنید

شما در هر مرحله ، با برسی آمار های هر سه نوع مشتری کسب و کار خودتون ، می تونید ، متوجه بشید که در فرآیند فروش از طریق قیف فروش ، کجا به مشکل برخورده و به درستی اجرا نمیشه.

می تونید تاثیر بازاریابی های خودت رو افزایش بدید

با استفاده از قیف فروش ، می تونی تاثیری که روی مخاطب خودت می گذاری رو ، افزایش بدی ؛ برای مثال این توانایی ور داری که به راحتی ، متوجه بشی که جامعه هدف تو الان در کدام قسمت ها ، مناطق و از کدام قشر جامعه هستند و با استفاده از این دانایی ، محتوای بازاریابی خودت را برای اون بخشی که هنوز مورد هدف قرار نگرفتند ، آماده می کنی و تغییر میدی.

قیف فروش

مراحلی که هر مشتری وفادار در قیف فروش طی می کنه

1. دیگران را از وجود خود آگاه کنید:

به طور کلی کسی این توانایی رو نداره که بدون اینکه فرد خریدار رو از وجود کالا یا خدمات خودش آگاه کنه ، چیزی رو به او بفروشه.
شما باید با استفاده از روش های مختلف تبلیغاتی و بازاریابی ، مخاطبان خودتان را از وجود برند خود مطلع کنید.

2. ایجاد افراد علاقه مند:

بعد از اینکه مخاطب را از وجود خودت و خدمات یا محصولاتی که ارائه می دی آگاه کردی ، باید شروع به آموزش و تبلیغات کنی ؛ این آموزش ها و تبلیغات ، باید با محوریت توضیخات لازم محصولات یا خدمات شما به مشتری باشند. این لازمه که مشتری ، دقیقا بدونه شما چه گرهی از او می توانید باز کنید.


3. ارزیابی شما :

بعد از اینکه خودتان را به صورت درست و اصولی ، به مشتری و مخاطب معرفی کردید ، باید آماده ارزیابی شدن توسط مشتری هایی باشید که احساس نیاز ، نسبت به شما یا خدماتتان دارند. دراین مرحله بسیار مهم ، باید سعی کنید تا برتری خودتان را نسبت به سایر رقبا به نمایش بگذارید اما نکته اینجاست که نباید به هیچ عنوان ، کسی یا برندی را تخریب کنید یا مورد تمسخر قرار دهید.


4. تصمیم گیری :

پس از ارزیابی ، بازهم یک مشتری واقعی در خرید و استفاده از برند شما مردد حتما مردد می شود و ایجاست که شما باید ، اطلاعات مورد نیاز مشتری را در اختیارش قرار بدهید تا در صورتی که شک و ابهامی برای مشتری باقی مانده ، برطرف شود.


5. اولین خرید را انجام می دهد:

در قیف فروش ، مهم ترین بخش ، همین بخش اقدام به خرید است. مشتری که به این مرحله از قیف فروش می رسد ، قطعا قصد خرید از شما را دارد ، اما باز هم مردد است؛ اینجاست که شما باید با دادن مزیتی در خرید ، مانند تخفیف ویژه ، او را از خرید خود مطمئن کنید.


6. تبدیل شدن به مشتری ثابت و نهایی شما :

اینکه مشتری از شما خرید کرده ، بسیار خوبه و اهمیت زیادی داره، اما چیزی که خیلی اهمیت داره ، تبدیل شدن این مشتری به مشتری ثابت و وفادار برند و خدمات شماست.
شما می توانید ، با دادن خدمات پس از فروش و دادن پاسخ سوالات این دسته از مشتریان به شکل درست . منظم ، آنها را در دسته مشتریان وفادار خود در کنار خود قرار دهید.

سخن پایانی

در دنیای کسب و کار و تجارت ، کیفیت و قیمت نهایی محصول یا خدمات ، مهم ترین عامل هایی هستند که شما را از سایرین متمایز از رقیب هایتان می کنند، اما با استفاده از روش های مختلف بازاریابی ، شما می توانید در سطح بسیار بالایی ، اقدام به فروش محصولات و خدمات خود کنید .
خوش حال میشم اگر باز هم سوالی در مورد قیف فروش داشتید ، یا در مسیر طراحی قیف فروش کسب و کارتان به مشکل برخوردید یا از تخصصی بودن اون ، اطمینان ندارید ، با ما تماس بگیرید یا از طریق ایمیل سوال خودتون رو با در میان بگذارید. مطمئن باشید در اولین فرصت به شما پاسخ خواهیم داد.

مقالات مرتبط
اپلیکیشن
5 تا از بهترین زبان های برنامه نویسی برای توسعه موبایل اپلیکیشن ها

برنامه های موبایل در چه ساختار هایی طبقه بندی می شوند؟آیا می توان با هرزبانی برای هر پلتفرمی ، دست به توسعه اپلیکیشن زد؟بهتره از چه زبان برنامه نویسی برای توسعه اپ های موبایل استفاده کنیم؟ قبال از اینکه به صورت جدی ، جدید ترین و بهترن زبان های برنامه نویسی موبایل را معرفی کنم و مورد ارزیابی قرار دهم ، باید ، مفاهیمی را…

5 تا از بهترین و ارزان ترین روش های تبلیغاتی

شما هم این روز ها ، با چالش فروش پایین و کمبود مشتری روبه رو شدید؟تازه کسب و کار خود را راه انداختید و به دنبال بهترین و ارزان ترین روش های تبلیغاتی هستید؟تازه وارد هستید و کم هزینه بودن تبلیغات ، برای شما بسیار مهم است؟بستر های تبلیغاتی را نمی شناسید؟تبلیغات را بی فایده می دانید؟ اصلا ارزان ترین روش های تبلیغاتی برای شما…

شرکت های طراحی اپلیکیشن

“اگه برنامه تون درست کار نمی‌کنه اصلاً نگران نشید چرا که اگر همه‌چیز درست کار کنه، شما بیکار می‌شید.” قانون موشر چرا این مقاله را با این جمله معروف از موشر بزرگ شروع کردیم؟ شرکت های طراحی اپلیکیشن ، در بین همه شرکت ها و مجموعه هایی که در زمینه برنامه نویسی فعالیت می کنند ، خدمات بزرگی را به جوامع و کسب و کار…