مزایا و معایب CMS های اختصاصی برای طراحی سایت
Cms های اختصاصی چه معایبی دارند؟ اگر شما هم به دنبال رسیدن به پاسخی برای این سوال هستید، با تیم طراحی سایت اصفهان وب یار که سعی دارد در این مقاله ابتدا تعریف جامعی از cms و انواع آن برای شما ارائه دهد سپس به معایب و مزایای Cms های اختصاصی بپردازد، همراه باشید.
CMS چیست ؟
cms یا Content Management System یک برنامه نرم افزاری بر روی سرور می باشد. cms این امکان را برای مدیر سایت ایجاد می کند تا محتوای سایت را بدون نیاز به طراحی کردن دوباره سایت ، تغییر دهد. به بیان دیگر سیستم مدیریت محتوا (cms) موتوری است در پس سایت شما که فرآیند ایجاد، مدیریت و نمایش محتوا را برای مدیران سایت ها آسان و راحت می کند. به عبارتی دیگر در واقع طراح اولیه سایت و یا گروهی از برنامه نویسان ، یک بار سیستم مدیریت محتوا را طراحی کرده ، سپس تعدادی قالب برای صفحات سایت طراحی می کند و آن را بر روی سایت شما نصب می نماید.
یکی از روشهای طراحی سایت استفاده از سیستمهای مدیریت محتوا به شمار میرود. سیستمهای مدیریت محتوا نرمافزارهایی هستند که امکانات لازم برای ایجاد یک سایت اینترنتی کامل با کاربردهای متفاوت از جمله اطلاعرسانی بروز را برای صاحبان سایتها امکانپذیر میکنند.
سیستمهای مدیریت محتوای بسیاری در بازار وجود دارند که برخی از آن ها مانند وردپرس، جوملا و دروپال از شهرت بالایی در بین سایت ها برخوردار هستند. این cms ها ابزارهایی هستند که چندین سال توسعه و بهبود را پشت سر گذاشتهاند و هزاران برنامهنویس با حجمی بسیار بزرگ امکانات مختلف را به این سیستمها اضافه کرده اند.
ولی فراموش نکنید این حجم بزرگ از امکانات cms ها همیشه تضمینکنندهی سازگاری سیستم با نیازهای همه ی مشتریان به شمار نمیرود. زیرا نیازهای موجود بسیار متفاوتند.
سیستم های مدیریت محتوا به دو دسته تقسیم میشوند:
- 1- سیستم مدیریت محتوای آماده
- 2-سیستم مدیریت محتوای اختصاصی
cms های آماده
سیستم های مدیریت محتوای آماده به سیستم هایی گفته می شود که از قبل توسط تیم هایی متشکل از برنامه نویسان حرفه ای و متخصص ساخته و به صورت کامل تست می شوند .برخی از این CMS های محبوب عبارتند از Joomla,wordpress, opencart, Datalife engine, و…
سیستم های مدیریت محتوای آماده با امکانات پیشفرض برای اداره یک سایت معمولی از هر نوعی به وجود آمده اند که این امکانات بر اساس یک استاندار جهانی می باشد. و سعی شده تا تمام نیازهای مدیران سایت ها در آنها برطرف شوند. اما مهم ترین مشکل این سیستم ها ، قابلیت شخصی سازی به نسبت کمی هست.
سیستم های مدیریت محتوای آماده به صورت متن باز و رایگان در بازار ارائه می شود . این CMS ها به شکل پایه برای ایجاد سایت ها یا فروشگاه های اینترنتی ساده آماده هستند و نصب و استفاده از آنها نیاز به دانش بالایی ندارد و هر کسی با اندکی مطالعه در سطح اینترنت می تواند یکی ازسیستم های مدیریت محتوای آماده را نصب و استفاده نماید.
اما اگر قصد توسعه یک سایت یا فروشگاه اینترنتی حرفه ای را داشته باشید این سیستم های مدیریت محتوای نیاز به پیکر بندی حرفه ای و توسعه دارند. انجام این کارها برای یک کاربر عادی مشکل است چرا که در اکثر اوقات باید شخصی سازی های بسیار گسترده ای بر روی آنها انجام داد تا مناسب کار و فعالیت شما باشند.
Cms های اختصاصی
cms های اختصاصی باتوجه به اینکه از پایه کدنویسی و طراحی می شوند ، قابلیت انعطاف پذیری بالایی دارند . به گونه ای که می توان طبق نیاز آن را شخصی سازی نمود و امکاناتی را برای سایت حذف یا اضافه نمود.
اگرچه سیستم مدیریت محتوای آماده بسیاری در بازار وجود دارد که تقریبا اکثر نیازهای کاربران را پوشش می دهند. اما گاهی اوقات لازم است برنامه نویسی به صورت کامل برای Cms های اختصاصی سایت ها انجام شود . عمدا شرکت های بزرگ ، ارگان های دولتی ، بانک ها و تجارت های جدید به یک Cms های اختصاصی نیاز دارند . هزینه برنامه نویسی Cms های اختصاصی بسیار بالاست و از ۲۰ میلیون تومان تا چند میلیارد تومان تفاوت دارد . برای مثال سیستم مدیریت دانشگاه که با آن واحد های درسی دانشجویان را انتخاب می نمایند یک نوع Cms های اختصاصی می باشد که برای تولید آن هزینه سنگینی هم پرداخت شده است.
طراحی سایت با CMS اختصاصی یا آماده؟مزایا و معایب CMSها
مزایای سیستم مدیریت محتوای اختصاصی
- مزیت اصلی استفاده از CMS اختصاصی این است که در آینده می توان با تغییرات کدها کارکرد این برنامه ها را گسترده کرد
- به دلیل قابلیت تغییر هسته این سیستم به راحتی می توان عملکرد سایت را بهبود داد
- سیستمهای مدیریت محتوای عمومی سرعت بهتری دارند.
معایب cms های اختصاصی
یک سیستم مدیریت محتوای اختصاصی به گونه ای مانند یک خودروی دست ساز است که تعداد کمی از آن تولید شده است. صاحب این خودرو در هنگام تغییرات یا تعمیرات احتمالی با مشکلات زیادی روبرو می شود. از طرف دیگر وجود اشکالات مختلف کارکردی و امنیتی نیز در این خودرو وجود دارد. چون خودرو در تعداد کم تولید شده و احتمال شناسایی اشکالها و رفع آنها بسیار کمتر است.
به طور کلی معایب سیستمهای مدیریت محتوای اختصاصی شامل موارد زیر می باشند:
- کیفیت و امکانات پایینتر سیستم های مدیریت محتوای اختصاصی نسبت به سیستم های بزرگ و آماده مدیریت محتوا
- افزایش هزینهی پیادهسازی ، اجرا و تغییرات به دلیل شناخته نبودن و عدم وجود افزونههای مختلف مانند سیستم های مدیریت محتوای آماده
- مشکل بودن تغییر و توسعه ی این سیستم های مدیریت محتوا توسط برنامهنویس های دیگر در آینده
- گاهی اوقات ممکن است از خدمات پشتیبانی یا تعرفه های شرکت طراح سایت خود رضایت نداشته باشید وبخواهید خدمات پشتیبانی را از شرکت دیگری دریافت کنید وباید بدانید که انتقال پشتیبانی از شرکت طراح به شرکت دیگر به ندرت امکان پذیر است
- احتمال به وجود آمدن خطرهای امنیتی به دلیل نبود آزمون گسترده مانند سیستم های مدیریت محتوای آماده
- رعایت نکردن نکات ریز در این سیستم ها در زمینههای متفاوت مانند سئو، کارایی، سازگاری با موبایلها
- عدم قابلیت به روزرسانی سیستم ها در آینده و احتمال عدم سازگاری با سیستمهای جدید در سالهای بعدی
- احتمال عدم ارائهی کدهای سیستم به صاحب سایت یا ارائه کردن کدها با دریافت وجه اضافه
- صرف هزینه و زمان زیاد برای طراحی و نگهداری
تیم طراحی سایت وب یار پاسخگوی سوالات شما در مورد cms ها و انواع آن ها می باشد. پس پاسخ سوالات خود را از تیم طراحی سایت وب یار دریافت کنید. به یاد داشته باشید تیم طراحی و برنامه نویسی حرفه ای و با تجربه وب یار توانایی آن را دارند تا سایت مورد نظرتان را با قالب کاملا اختصاصی و سئو شده در اختیار شما مشتریان عزیز قرار دهند.