یادگیری زبان برنامه نویسی ، نیاز هر انسانی است که در دنیای امروز ما زندگی می کند. اما ممکن است یادگیری برنامه نویسی ترسناک و دلهره آور به نظر برسد؛ اما با انتخاب درست زبان برنامه نویسی ، این نگرانی تا حد زیادی بی معنا می شود.
به جرعت می توان گفت این نگرانی با وجود منابع آفلاین و آنلاین در دسترس مانند w3schools که بهترین آموزش ها را به صورت رایگان در اختیار همگان قرار می دهند ، امری بی مورد است ، به طوری که امروزه یک کودک نیز این امکان را دارد تا یک زبان برنامه نویسی را از ابتدا بیاموزد و شروع به برنامه نویسی نماید. اما مسئله در حوزه یادگیری زبان برنامه نویسی ، تنها منابع یادگیری نیستند ، بلکه فردی که اراده نموده تا وارد دنیای جذاب و بی مثال برنامه نویسی شود ، باید مسیر درستی را طی کند تا به قدرت نوشتن برنامه های سطح بالا و ارزشمند ، دست یابد.
در ادامه با ما در این مقاله همراه باشید، مطمئناً در انتهای ایم مقاله از سردرگمی شما برای شروع برنامه نویسی ، کاسته خواهد شد.
در چه حوزه ای علاقه مند به فعالیت هستید؟
برای اینکه بتوان زبان مناسبی را برای شروع انتخاب و برای یادگیری آن برنامه ریزی کرد ، باید این موضوع را دانست که زبان های برنامه نوسی زیادی در دنیای امروز با قدرت تمام توسعه داده می شوند و هر کدام بر اساس ویژگی ها و کاربرد های مخصوص به خود مورد استفاده قرار می گیرند.
پس در جواب این سوال که کدام زبان بهتر است ، باید بپرسیم در کدام حوزه می خواهید فعالیت کنید. برای مثال در حوزه وب ، زبان های java script ، php ، c# ، python مورد استفاده قرار می گیرند و بسیار حیاتی می باشند.
یا در حوزه برنامه نویسی دسکتاپ شما ابتدا باید مشخص کنید که تحت چه سیستم عاملی برنامه می نویسید و بعد از آن اقدام به انتخاب بهترین زبان بر اساس ویژگی هایی که انتظار دارید بکنید.
برنامه نویسی وب
به طور کلی ، برنامه نویسی وب شامل تمام اقداماتی می شود که به واسطه آن ، سایت یا وب سایت هایی با قابلیت ها و عملکرد هایی که از آنها انتظار می رود ، به وجود می آیند. برنامه نویسی وب ، همان برنامه نویسی است با این تفاوت که حاصل این برنامه ها ، وب اپلیکیشن ها و سامانه هایی هستند ، که از طریق مرورگر های وب قابل دسترسی و استفاده می باشند. برنامه نویسی وب بسیار گسترده و وسیع است ، به طوری که دامنه این زمینه از برنامه نویسی، از ساخت یک صفحه ایستا تا ساخت سامانه های پیچیده و خدمات و کسب و کار های بزرگ را شامل می شود. برنامه ها و وب اپلیکیشن هایی که بر بستر وب نوشته و توسعه داده می شوند ، به واسطه یک وب سرور ، اجرا می گردند و افراد زیادی می توانند از طریق اینترنت به آنها دسترسی داشته باشند.
چه زبان هایی برای برنامه نویسی وب مناسب هستند؟
تمام افرادی که قصد فعالیت در هر زمینه ای از فرآیند توسعه وب را دارند ، باید ، یکسری دانش پایه از زبان های برنامه نویسی آن زمینه را داشته باشند ، در واقع داشتن دانش در این زمینه ها ، لازمه رشد و پیشرفت شماست.
HTML & CSS :
این دو، زبان برنامه نویسی محسوب نمی شوند، بلکه HTML و CSS زبان های تگ نویسی و چینش اجزا و ساختار یک وب سایت هستند.
javascript programming
Java script :
لازم است در ابتدای کار به این موضوع اشاره کنم که زبان برنامه نویسی جاوا را با جاوااسکریپت اشتباه نگیرید. جاوا یک زبان برنامه نویسی است و این درحالی است که جاوااسکریپت یک زبان اسکریپت نویسی می باشد که معمولا برای توسعه فرانت مورد استفاده قرار می گیرد.
هر چند امروزه با استفاده از جاوااسکریپت ، فریم ورک هایی توسعه یافته اند که می توان از آنها برای برنامه نویسی بک اند هم استفاده نمود. از جاوااسکریپت برای پویا کردن سایت و افزودن ویژگی های خاص به صفحه استفاده می شود. از لحاظ سینتکس و معماری ، اگر جاوااسکریپت را در نظر بگیریم ، جز زبان هایی طبقه بندی می شود که به عنوان زبان برنامه نویسی مناسب برای شروع ، توصیه می شوند؛ زیرا ساده است و برای افراد تازه کار ، کاربرد های زیادی می تواند داشته باشد. به طور کلی جاوااسکریپت می تواند شاه راهی برای ورود شما به دنیای زیبا و بزرگ برنامه نویسی باشد.
Ruby :
زبان برنامه نویسی روبی ، زبانی کاربردی و ساده است ، و مزیتی بزرگ برای کسانی محسوب می گردد ، که تا به حال دانشی در خصوص برنامه نویسی کسب نکرده اند. این زبان پویا و شی گرا ست و به شدت در زمینه توسعه نرم افزار های تحت وب استفاده می شود. وب سایت های بزرگی مانند Github از روبی برای توسعه بک اند وب سایت خود استفاده می کنند. به طور کلی این زبان مورد استفاده زیادی دارد و به همین نسبت ، بازار کار نسبتا خوبی دارد.
PythonTo
Python:
پایتون ، یک زبان بسیار عالی ، برای یادگیری افراد مبتدی است.از این زبان در زمینه های مختلفی استفاده می گردد؛ از توسعه نرم افزار های دسکتاپ گرفته تا وب اپلیکیشن ها ، همه را می توان با زبان برنامه نویسی پایتون پوشش داد. پایتون جز زبان های اسکریپت نویسی طبقه بندی می شود که شی گرا و پویا هستند و می توان در آنها به صورت تابعی برنامه نویسی نمود.
برنامه نویسی دسکتاپ
قبل از اینکه به سراغ برنامه نویسی دسکتاپ برویم، لازم است بدانیم که اصلا برنامه دسکتاپ چیست؟ به طور کلی ، برنامه دسکتاپ به برنامه گفته می شود ، که از آن ، برای کامپیوتر های شخصی و تحت سیستم عامل های ویندوز ، لینوکس و مک استفاده می شوند. بسته به نوع سیستم عامل و برنامه ای که می خواهیم بنویسیم ، زبانی که برای توسعه نرم افزار انتخاب می کنیم ، متفاوت خواهد بود.
چه زبان هایی مناسب برنامه نویسی ویندوز هستند؟
برای توسعه نرم افزار های تحت ویندوز ، زبان های برنامه نویسی محبوب زیادی وجود دارد ، اما از میان این همه زبان محبوب و کاربردی ، فقط چندتایی از آنها مورد اقبال قرار گرفته و به صورت مکرر از آنها استفاده می شود به طوری که به جرعت می توان گفت ، سه زبان سی شارپ ، جاوا و جاوااسکریپت ، جز بهترین ها هستند.
C# :
شاید بتوان ادعا نمود که C# ، محبوب ترین زبان برنامه نویسی ایران است ، زیرا برنامه های دسکتاپ و وب زیادی به واسطه این زبان توسعه داده شده اند.
دلیل حجم بالای استفاده از این زبان برنامه نویسی ، سادگی و قدرت بالایی است که در اختیار برنامه نویس قرار می دهد.
این زبان دارای دستورات شی گرایی مشابه C++ است و ویژگی های مثبت زبان های دلفی و جاوا را یکجا دارد که مزیت بسیار بالایی برای یک زبان برنامه نویسی ، محسوب می گردد.
Java :
یکی دیگر از زبان های برنامه نویسی قدرتمندی که به شدت مورد استفاده قرار می گیرد جاوا است.
برنامه های نوشته شده به وسیله جاوا را می توان در هر پلتفرمی اجرا نمود.
جاوا نه تنها برای برنامه نویسی دسکتاپ ، بلکه در سایر زمینه های برنامه نویسی نیز بسیار کاربردی است و حرف های زیادی برای گفتن دارد.
Java script :
به صورت مفصل این زبان را در بالا مورد برسی قرار دادیم، اما این زبان علاوه بر قدرتی که در زمینه توسعه نرم افزار های وب در اختیار برنامه نویسان و توسعه دهندگان قرار می دهد ، اگر در چاچوب Electron مورد استفاده قرار بگیرد ، می تواند نرم افزار های تحت ویندوز را به صورت طبقه بندی شده تولید نماید.
برنامه نویسی برای سیستم های مبتنی بر مک
به طور کلی با دو یا سه زبان ، می توان برای سیستم عامل مک اقدام به توسعه نرم افزار نمود که پرکاربرد ترین آن ها سوئیفت است. به واسطه زبان برنامه نویسی سوئیفت ، هم می توان برای مک نرم افزار تولید کرد و هم می توان برای سیستم عامل iOS اقدام تولید اپلیکیشن نمود.
Swift :
زبان برنامه نویسی سوئیفت ، توسط شرکت اپل به جهان ارائه شد.
این شرکت با هدف تولید نرم افزار و اپلیکیشن برای توسعه سیستم عامل های دستگاه های خود مانند iOS اقدام به تولید و ارائه این زبان نمود.
برنامه نویسی تحت سیستم عامل لینوکس
برای لینوکس ، مانند ویندوز ، زبان های زیاد و گوناگونی وجود دارند که می توان با استفاده از آنها ، اقدام به توسعه نرم افزار های لینوکسی نمود.
ما در این مقاله به برسی دو تا از محبوب ترین این زبان ها ، یعنی پایتون و جاوا خواهیم پرداخت.
جاوا:
با زبان برنامه نویسی جاوا ، همانطور که در بالا هم به آن اشاره کردیم ، می توان برنامه هایی را توسعه داد که در هر پلتفرمی قابل اجرا باشند و این ویژگی زبان جاوا ، به دلیل این است کد های در Java Virtual Machine اجرا می شوند؛ به همین خاطر مشکلی برای اجرای کد ها در پلتفرم های مختلف ، وجود نخواهد داشت چون به راحتی کامپایل میشوند.
پایتون
چند سالی هست که موج بزرگی برای یادگیری زبان پایتون به راه افتاده است که این می تواند به دلیل ساده و کاربردی بودن این زبان باشد. با استفاده از زبان برنامه نویسی پایتون ، می توان هم برای لینوکس و هم برای ویندوز ، اقدام به تولید نرم افزار نمود.
بازار کار این زبان ، با توجه به تعداد متخصصین و حجم بالای سفارشات کاری ، بسیار عالی می باشد.
مجموعه تخصصی وب یار برای شما عزیزان ، که اقادام به یادگیری مباحث برنامه نویسی کرده اید و به دنبال عملی و کاربردی کردن دانش خود هستید ، امکانی را فراهم نموده تا به عنوان کارآموز ، دانش و تجربه خود را افزایش داده و خود را محک بزنید .
برای کسب اطلاعات بیشتر از نحوه وشرایط پذیرش کارآموز ، از منو بالای سایت، وارد بخش کارآموزی شوید و اگر شرایط کارآموزی در مجموعه وب یار را دارا بودید ، این فرصت را از دست ندهید.
سخن پایانی
همان طور که تا الان متوجه آن شده اید ، زبان های برنامه نویسی طیف وسیع و گسترده ای را شامل می شوند و هر کدام ویژگی ها و کاربرد های مخصوص به خود را دارند. برای همین در ابتدا زمینه ای که علاقه دارید در آن پیش بروید را مشخص نموده و با منابع وسیعی که در دسترس هست ، قدم به قدم جلو بروید و بیاموزید و در این راه عجله نکنید ، چون هرکدام از زمینه های برنامه نویسی مباحث زیادی برای آموختن و حرفه ای شدن دارند.