تفاوت پروتکل ایمیل IMAP و POP3
تفاوت ایمیل pop3 و imap
اگر شما هم از سرویس ایمیل استفاده می کنید حتماً واژه های IMAP و POP3 را شنیده اید. اما آیا تفاوت پروتکل ایمیل IMAP و POP3 را میدانید؟ بسیاری از کاربرانی که با این نوع ایمیل ها به دلیل امنیت بالا و کاربردهای بیشتر کار میکنند گاهی از ما سوال میپرسند که تفاوت این دو چیست و در زمان نصب نرم افزارهای مدیریت ایمیل بهتراست کدام گزینه را انتخاب کنیم، در ادامه مطلب آموزشی پروتکل های ایمیل IMAP و POP3 با تیم طراحی سایت اصفهان همراه باشید تا خیلی سریع به کاربردهای این دو پی ببرید.
مطمئناً اگر تا به حال از خدمات ایمیل استفاده کرده باشید، نام پروتکل های POP3 و IMAP را شنیده اید. حتی ممکن است یک حساب ایمیل را پیکربندی کرده باشید، اما با معنای این پروتکل ها آشنا نباشید. به طور خلاصه، پروتکل به معنای زبان یا راهی برای ارتباط در دنیای کامپیوتر است. پروتکل های IMAP و POP3 در درجه اول برای مدیریت دریافت ایمیل هستند. یعنی با استفاده از این پروتکل ها می توانید ایمیل خود را با استفاده از نرم افزارهای شخص ثالث مدیریت کنید.
همان طور که میدانید از گذشته تا کنون برای ایجاد پست های اکترونیکی راههای گوناگونی از قیبل مراجعه به سایت های یاهو وجمیل گرفته تا مراجعه به سایت های اختصاصی و ساخت ایمیل های اختصاصی وجود داشته اند.قبل از آن که به بررسی تفاوت POP3 با IMAP بپردازیم ،بهتر است با تفاوت وب میل و کلاینت ایمیل آشنا بشیم که درک بهتری از کاربرد POP3 با IMAP داشته باشیم.
برای ایجاد پست الکترونیکی اول از همه بریم به سراغ این که اصلا پروتکل های POP3 و IMAP چه هستند؟
پروتکل ایمیل IMAP و POP3
وظیفه ی اصلی این دو پروتکل این است که ایمیل سرورها را به ایمیل کلاینت ها متصل کنند. در واقع این پروتکل ها به شما اجازه می دهند تا به سرویس ایمیل دسترسی داشته باشید. تفاوت های پروتکل IMAP و POP3 در ساختار باعث می شود تا این پروتکل ها خدمات متفاوتی را به شما ارائه دهند.در واقع این سایت ها ارائه دهنده سرویس های ایمیل هستند که یکی از مهمترین پروتکل ها در سرویس ایمیل عبارتند از IMAP، pop3 که وظیفه ی آنها برقراری تعامل بین سرورها و نرم افزارهای ایمیل است .
تفاوت وب میل با کلاینت ایمیل:
وب میل و کلاینت ایمیل هر دو روش های مشابهی برای دریافت و ارسال email دارند. وب میل نرم افزاری برای ارسال و دریافت نامه های الکترونیکی است که تحت مرورگر ساخته شده و نیازی به نصب آنها نیست. در واقع برای استفاده از وب میل کافی است شما در مرورگر خود آدرس سرویس مورد نظرتان را وارد کنید. سرویس ایمیل یاهو، هات میل و جی میل از نمونه سرویس های وب میل هستند.اما ایمیل کلاینت ها نرم افزارهایی هستند که برای مدیریت ایمیل ایجاد شده اند و برای استفاده از آنها باید نرم افزار مربوط به آن را دانلود و روی سیستم تان نصب کنید تا برای دریافت و ارسال نامه های الکترونیکی با سرورهای ایمیل ارتباط برقرار کنند.
در ایمیل کلاینت ها به مرورگر نیازی نیست. نرم افزارهایی مثل ویندوز لایو میل، اوت لوک و موزیلا تاندر برد از نمونه نرم افزارهای ایمیل کلاینت هستند.(دانلود نرم افزار thunderbird پس حالا میدانید که برای داشتن ایمیل کلاینت ها ابتدا باید نرم افزار مورد نظر خود (نرم افزار پیشنهادی ما برای مدیریت ایمیل هایتان mozila thunderbird میباشد.) را نصب کنید، وپس از نصب باید یکی از دو پروتکل POP3 با IMAP را با توجه به هدف خود انتخاب کنید،اما با توجه به توضیحاتی که در ادامه آورده ایم به راحتی متوجه میشوید که باید کدام یک از پروتکل های زیر را در زمان نصب انتخاب کنید. وب یاری های عزیز آموزش نصب نرم افزار ارسال ایمیل در سایت وب یار به صورت مراحل علمی برای شما قرار داده شده است.
پروتکل POP3:
پروتکل POP3 یا همان Post Office Protocol version3 یکی از محبوب ترین پروتکل ها برای استفاده در سرویس ایمیل است. این پروتکل یکی از پروتکل های لایه ی Application در مدل TCP/IP است.
اگر شما از پروتکل پاپ تری برای سرویس ایمیل استفاده می کنید، هنگامی که یک email برای شما ارسال می شود، پس از اینکه این ایمیل در کامپیوتر شما ذخیره شد نسخه ی اصلی نامه ی الکترونیکی از روی سرور پاک می شود. بنابراین با استفاده از وب میل ها و ایمیل کلاینت ها روی یک سیستم دیگر نمی توان به این ایمیل ها دسترسی پیدا کرد. در واقع می توان گفت پروتکل pop3 مانند یک مسیر یک طرفه عمل می کند و زمانی که نامه ی الکترونیکی از طریق این پروتکل به سیستم شما منتقل شد اتصال شما با سرور قطع می شود و تغییراتی که شما پس از دریافت ایمیل روی آن انجام می دهید در سرور اعمال نمی شود چرا که ارتباط شما با سرور قطع شده است.
پروتکل پاپ تری به عنوان ایمیل آفلاین هم شناخته می شود و شماره پورت این پروتکل 110، است. قابل ذکر است که این پروتکل زمانی که اتصال به اینترنت از طریق Dial up بود بیشترین استفاده را داشت.
معایت و مزایای پروتکل POP3
فواید:
امکان مشاهده ایمیل ها به صورت آفلاین
ساخت فضای اضافی برای سرور ایمیل
معایب:
عدم دسترسی به ایمیل ها در صورت استفاده از نرم افزارهای دیگر
پروتکل IMAP:
پروتکل IMAP یا همان Internet Message Access Protocol یکی دیگر از محبوب ترین پروتکل ها برای سرویس ایمیل است که به شما اجازه دسترسی به email را می دهد. پروتکل IMAP نیز مانند pop3 یکی از پروتکل های لایه ی Application در مدل TCP/IP است که جدیدترین نسخه ی آن 4 می باشد.
با استفاده از پروتکل IMAP هم از طریق ایمیل کلاینت و هم وب میل می توان به ایمیل ها دسترسی پیدا کرد. این پروتکل مانند یک مسیر دو طرفه عمل می کند و زمانی که شما نامه ی الکترونیکی را دریافت کردید همچنان ایمیل روی سرور موجود است و حذف نمی شود و چنانچه شما تغییراتی در email خود ایجاد کنید این تغییرات روی email موجود در سرور نیز اعمال خواهد شد. با استفاده از پروتکل آی مپ شما فقط محدود به یک سیستم نمی شوید و در هر زمان و مکانی می توانید به ایمیل های خود دسترسی داشته باشید. اگر شما از این پروتکل برای سرویس ایمیل خود استفاده می کنید تنها زمانی می توانید به نامه ی الکترونیکی خود دسترسی داشته باشید که آنلاین باشید. شماره پورت این پروتکل 143، است.
معایت و مزایای پروتکل IMAP
فواید:
امکان مشاهده ایمیل در چندین سیستم و نرم افزار مختلف
عدم حذف ایمیل روی میل سرور
معایب:
در صورت دریافت تعداد زیادی ایمیل، سرور ایمیل پر می شود.
پروتکل ایمیل IMAP و POP3 ، کدام را انتخاب کنیم؟
در این مقاله تفاوت پروتکل POP3 با IMAP مورد بررسی قرار گرفت و مشخص شد که تفاوت اصلی این دو پروتکل که امکان دسترسی به نامه ی الکترونیکی را به ما می دهند در این است که پروتکل پاپ تری پس از ذخیره کردن نامه ی الکترونیکی آن را از روی سرور حذف می کند و این در حالی است که در پروتکل IMAP ایمیل ها از روی سرور حذف نمی شوند.و پیشنهاد ما به شما در زمان نصب نرم افزارهای مدیریت ایمیل انتخاب گزینه ی IMAP میباشد.چرا که امکان حذف، ارسال مجدد، پاسخ یا جا به جایی این تغییرات وهم چنین امکان برقراری ارتباط از طریق یک حساب ایمیل به صورت مشترک با چندین حساب ایمیل دیگر میباشد. برای مشاهده مطالب علمی بیشتر وب سایت خدمات هاستینگ حرفه ای هاست یار را مشاهده نمایید.