کبوترخاکستری پرنده ای است که می تواند جزئیات را بدون در نظر گرفتن جهت گیری فضایی به دقت بررسی کند ، و این همان قابلیتی است که موجب می شود موتور جستجو نیز از میان هزاران سایت ایندکس شده سایت های مرتبط و مطلوب را بیابد.
به عنوان کاربر گوگل شما می بایست با سرعت و درستی نتایج جستجو گوگل آشنا باشید. اما در حقیقت چگونه گوگل در میان میلیون ها وب سایت نتیجه مورد نظر شما را به نمایش می گذارد؟ قلب تکنولوژی جستجو گوگل “PigeonRank™” می باشد. سیستمی برای رنکینگ نمودن وب سایت ها، که توسط گوگل پایه گذاری شده است و تاثیر زیادی بر روند سئو سایت می گذارد.
در راستای انتشار الگوریتم کبوتر ، مطلبی که کاملا محسوس است وضعیت بهتر دایرکتوری های محلی در نتایج جستجوی گوگل می باشد. تمرکز این الگوریتم بر یافتن نتایج محلی است. یعنی مثلا اگر در گوگل کلمه ی بانک جستجو شود نزدیک ترین بانک به شما رتبه ی بالاتری در نتایج جستجو خواهد داشت. با این توضیحات به نظر می رسد این الگوریتم کاملا متفاوت با الگورتم هایی مانند پاندا, پنگوئن, مرغ مگس خوار و … می باشد و از پیچیدگی بالاتری برخوردار است.
سؤالی که اکثر کاربران میپرسند این است که چگونه سایت خودمان را مطابق الگوریتم کبوتر بهینه سازی کنیم.
نکته مهمی که باید در این مورد بگوییم این است که در این الگوریتم گوگل بر روی جستجوی های محلی متمرکز شده. مثلاً اگر فردی در جستجوی استخر یا مکار ورزشی است نزدیکترین محل را به وی در نتایج جستجو نمایش دهد. و در زمانی که فرد در تهران است در نتایج جستجو سایتهای شهر های دیگر را در اولویت نمایش خود قرار ندهد.
اجازه بدهید خیال شما را راحت کنیم، اگر شما در زمینه تخصصی کار میکنید و محتوای شما توسط خودتان تولید شده و با کیفیت است نیازی به نگرانی در مورد تغییرات گوگل ندارید زیرا گوگل همواره الگوریتمهایی را رونمایی میکند تا جلوی افراد متقلب را بگیرد و از همه مهمتر کاربران را مستقیماً به سایت شما هدایت کند.
بنابراین این تغییرات برای افرادی که سایت خوب و با کیفیتی دارند بسیار بهتر هستند.
البته شما همواره باید به تغییرات توجه داشته باشید و از همه مهمتر ساختار داخلی سایت خودتان را بر اساس راهنمای گوگل بسازید.
الگوریتم گوگل کبوتر
اما الگوریتم گوگل کبوتر چگونه کار میکند؟
اگر در گوگل و گوگل مپ، مثلاً رستورانهای تهران را جستجو کنید، خواهید دید که گوگل فهرستی از رستورانهای داخل تهران و حومه را به شما نمایش میدهد. این در حقیقت کار الگوریتم گوگل کبوتر است. گوگل به سمتی پیش میرود که کاربر با توجه به موقعیت GPS فعلی خود نزدیکترین مکان را برای دسترسی به خدمات خود پیدا کند.
در حقیقت این الگوریتم به گوگل کمک میکند تا فاصله ها و موقعیتهای مکانی را از طریق سیگنالهای قدیمی شناسایی کند و در نتایج جستجوی فعلی اعمال کند.
هنوز هیچ موردی از پشت پرده این الگوریتم مشخص نیست و هنوز دستورالعملی برای بهینه سازی سایت طبق این الگوریتم وجود ندارد.
البته نکته مهم این است که گوگل فعلاً این الگوریتم را برای زبان انگلیسی آمریکا راه اندازی کرده و هنوز زمان کار بر روی زبانهای دیگر را اعلام نکرده. بنابراین ما نباید نگران این الگوریتم و تأثیر آن در نتایج جستجوی فارسی باشیم. البته در صورتی که اطلاعات جدیدی ارائه شود از طریق سایت اطلاع رسانی خواهیم کرد.