آموزش پرستاشاپ
آموزش پرستاشاپ آموزش تنظیمات پرستاشاپ برای کارکرد صحیح پرستاشاپ ، میزبان باید دارای تنظیمات و کتابخانههای پرستاشاپ زیر باشد:
MySQL
ü کتابخانهی GD
ü افزونهی DOM
allow_url_fopen
افزونهی MySQL دسترسی به دادهها را فراهم میکند. پرستاشاپ بدون آن هرگز قادر به کار کردن نیست.
کتابخانهی GD، PHP را قادر میسازد تا به صورت مستقیم تصاویر را دستکاری کند. پرستاشاپ برای تغییر اندازه و اصلاح تصاویر بارگذاری شده از آن استفاده میکند. یک فروشگاه اینترنتی بدون تصاویر بسیاری از جذابیتها را از دست خواهد داد؛ بنابراین فعال بودن کتابخانهی GD برای PHP لازم است.
افزونهی DOM تجزیهی اسناد XML را ممکن میکند. پرستاشاپ از آن برای چند عملیات مختلف استفاده میکند؛ مانند یافتن محل ذخیره سازی و نصب ماژولهای مختلف.
گزینهی allow_url_fopen امکان دسترسی ماژولهای پرستاشاپ به فایلهای راه دور را میدهد که در مقابل موارد دیگر یک بخش ضروری برای فرآیند پرداخت است.
به صورت خلاصه، دستور عملهای زیر و مقادیر آنها برای پرستاشاپ ضروری هستند:
extension = php_mysql.dll
extension = php_gd2.dll
allow_url_fopen = On
سایر تنظیمات توصیه شده
برای بهترین تجربهی کار با پرستاشاپ تنظیمات و کتابخانههای زیر باید برای PHP روی سرور مورد نظر فراهم شده باشند:
پشتیبانی از GZIP
کتابخانهی Mcrypt
Register_globals غیرفعال
Magic_quotes غیرفعال
allow_url_include غیرفعال
داشتن پشتیبانی از GZIP به صورت فعال، سرور وب را قادر میسازد تا قبل از ارسال اطلاعات، شامل صفحات، تصاویر و اسکریپتها برای مرورگر آنها را فشرده کند. این کار تأثیر مثبتی در سرعت گشت و گذار در فروشگاه دارد.
برای محکم کردن لایهی امنیتی در PHP، نیاز به Mcrypt داریم. این کتابخانه استفاده از الگوریتمهای درهم سازی و رمزگذاری را ممکن میسازد.
هنگامی که راهبرد register_globals فعال است، تمام متغیرهای محیطی (GET, POST, COOKIE, SERVER) به عنوان متغیر عمومی در نظر گرفته میشوند. این کار برای متغیرهای مقدار دهی نشده ناامن است، زیرا به طور مثال کاربر میتواند به سادگی و با روش GET یک مقدار در این متغیر قرار دهد. بنابراین خاموش بودن register_globals برای یک فروشگاه ضروری است.
راهبرد magic_quotes به صورت خودکار رشته حروف ویژه (‘، “، ، NULL) را برای تمام متغیرهای محیطی نادیده میگیرد. این گزینه باید خاموش باشد چون تابع addslash را برای تمام متغیرها به کار میبرد هرچند ممکن است نیازی به این کار نداشته باشند. برخی از برنامههای تحت وب این تابع را جداگانه استفاده میکنند بنابراین این تابع برای بعضی متغیرها دو بار عمل کرده و دادهها را خراب میکند.
راهبرد allow_url_include برای جاسازی فایلها با استفاده از عبارتهای require و include استفاده میشود؛ حتی اگر روی سرور شما نباشند. این گزینه باید خاموش باشد، زیرا با این گزینه کاربران میتوانند هر فایلی را از هرجایی وارد سازند و آنها را روی سرور شما اجرا کنند.
به طور خلاصه دستورالعملهای زیر و مقادیر آنها برای پرستا شاپ به شدت توصیه شده است:
register_globals = Off
magic_quotes_gpc = Off
allow_url_include = Off
امنتر ساختن نصب پرستاشاپ
- بخش مدیریت را ایمن کنید.
آ. بعد از نصب پرستاشاپ پوشهی /admin را تغییر نام دهید. در پرستاشاپ این یک اجبار است و بدون تغییر نام این پوشه نمیتوانید به بخش مدیریت دسترسی داشته باشید. پرستاشاپ توصیه میکند که از یک نام منحصر به فرد، ترکیبی از حروف و اعداد استفاده کنید.
ب. پوشهی admin را با استفاده از یک فایل .htacces و .htpasswd حفاظت کنید. برای این کار میتوانید از سرویسدهندهی هاست خود سؤال کنید.
پ. به مرورگر خود اجازهی ذخیرهی رمز عبور را ندهید (با استفاده از cookie یا چیزهای دیگر)
ت. از گذرواژههای پیچیده استفاده کنید. از ترکیبی از اعداد و حروف و علائم، مانند «5r3XaDR#»، استفاده کنید.
- سازمان دهی PHP را با استفاده از تنظیمات مورد نیاز و توصیه شده ایمن کنید.
- همیشه بعد از نصب یا بهروز رسانی پرستاشاپ پوشهی install را حذف کنید.
- همیشه فایلهای بدون استفاده را از روی سرور خود حذف کنید.
آ. تمام فایلهای readme_xx.txt
ب. فایل changelog
پ. پوشهی /doc
- دسترسی به فایلهای قالب را میتوان با ایجاد یک فایل .htaccess با محتویات زیر مسدود کرد:
<FilesMatch “.tpl$”>
order deny,allow
deny from all
</FilesMatch>
فهرست محصولات[7]
اساس یک سایت ایجاد شده با پرستاشاپ، فهرست محصولات آن است که شامل محصولات و شاخهبندی محصولات میشود. ایجاد و بهبود بخشیدن فهرست محصولات راه اصلی برای زنده نگاه داشتن فروشگاه در مقابل دیدگان مشتریان است. اینجا بخشی است که فروشگاه رنگ واقعیت به خود میگیرد. جایی که محتویات ایجاد شده و فروشگاه دارای اعتبار و ارزش میشود.
افزودن یک محصول در پرستاشاپ به معنای افزودن یک تصویر و مقداری متن و بررسی آنها نیست؛ بلکه باید برای افزودن یک محصول آن را به خوبی کف دست شناخته باشید؛ قیمت، وزن، اندازه، ویژگیها، مشخصات، جزئیات، تولید کننده، توزیع کننده و بسیار بیشتر از این.
با وروود به برگهی فهرست محصولات امکانات زیر در اختیار شما قرار میگیرد:
ü عناوین زیربخشها (سربرگهای فرعی)
ü افزودن شاخه و زیر شاخه
ü لیست شاخهها و زیر شاخه ها
ü تغییر چیدمان شاخهها و زیر شاخه ها
ü نمایش و یا عدم نمایش شاخهها
ü نمایش، ویرایش و حذف یک شاخه یا زیر شاخه
ü حذف شاخهها یا زیر شاخهها
ü افزودن یک محصول جدید
ü لیست محصولات موجود در فروشگاه
ü تغییر چیدمان محصولات در فروشگاه
ü فعال یا غیر فعال کردن یک محصول
ü ویرایش، حذف و رونوشت محصول
ü حذف محصولات انتخاب شده
v در فهرست شاخهها با کلیک روی عنوان یک شاخه وارد شاخه شده و میتوان فهرست زیرشاخهها و محصولات آن شاخهها را مشاهده کرد. در پرستاشاپ میتوان به صورت نامحدود و زنجیروار زیرشاخه اضافه کرد.
v برای نمایش یا عدم نمایش یک شاخه یا محصول باید روی شکلکهای قرار داده شده زیر عنوان «نمایش داده شده» کلیک کرد. این قابلیت از طریق ویرایش یک شاخه نیز در دسترس است.
v برای تغییر موقعیت یک شاخه یا محصول میتوان از از دکمههای جهت دار (بالا و پایین) زیر عنوان «موقعیت» در فهرست شاخهها یا محصولات استفاده کرد.
v برای حذف، ویرایش و یا نمایش یک شاخه یا محصول میتوان از دکمههای قرار داده شده در زیر عنوان «عملگرها» استفاده کرد.
v برای تغییر تعداد شاخهها یا محصولات نمایش داده شده در هر صفحه میتوان از فیلترهای موجود استفاده کرده و پس از تنظیم روی دکمهی «فیلتر» کلیک کرد.
v برای حذف چند محصول یا شاخهی انتخاب شده میتوان از دکمهی «حذف انتخاب شدهها» در زیر فهرست شاخهها یا محصولات استفاده کرد.
افزودن/ ویرایش یک شاخه
پس از کلیک روی دکمهی «افزودن یک شاخه» یا کلیک روی دکمهی «ویرایش» مقابل نام یک شاخه میتوان وارد صفحهی افزودن/ویرایش یک شاخه شد. در این صفحه فرم اطلاعات یک شاخه وجود دارد که باید با دقت پر شود. بخشهای مختلف این فرم شامل موارد زیر هستند:
v نام: نام شاخه یا زیر شاخه را در اینجا وارد کنید. در مقابل این فیلد با کلیک بر روی آیکون هر زبان میتوانید نام شاخهی مربوطه را در آن زبان وارد کنید.
v نمایش داده شود: فعال یا غیر فعال بودن شاخه را مشخص میکند.
v شاخهی والد: در صورتی که قصد دارید یک شاخه اضافه کنید شاخهی والد را “خانه” انتخاب کنید و اگر قصد اضافه کردن زیر شاخه دارید یکی از شاخهها را به عنوان والد انتخاب کنید.
v توضیحات: توضیحات شاخه یا زیر شاخه که در فروشگاه نمایش داده میشود.
v تصویر: تصویر شاخه یا زیر شاخه (اندازهی تصویر بستگی به قالب شما دارد و به صورت خودکار توسط پرستاشاپ تنظیم میشود).
v عنوان/توضیحات/کلمات کلیدی متا: تنظیمات مربوط به SEO و موتورهای جست و جو است. برای جداکردن کلمات کلیدی Meta از کاما , استفاده میشود.
v URL آشنا: برای زمانی کاربرد دارد که گزینهی لینک هوشمند در فروشگاه فعال باشد.
v گروهها: با استفاده از این قسمت میتوانید یک شاخه یا زیر شاخه را برای گروه خاصی از کاربران فروشگاهتان محدود کنید.
v ذخیره: با کلیک روی «ذخیره و بازگشت به شاخهی والد» به شاخهی والد و با زدن کلید «ذخیره» به شاخهی «خانه» بازگردانده خواهید شد.
در زیر تصویری از قسمت شاخهها در بخش فروشگاهی سایت میبینید:
افزودن/ویرایش یک محصول جدید
پس از کلیک روی دکمهی «افزودن یک محصول» یا کلیک روی دکمهی «ویرایش» مقابل نام یک محصول میتوان وارد صفحهی افزودن/ویرایش یک محصول شد. در این صفحه فرم اطلاعات یک محصول وجود دارد که باید با دقت پر شود. اطلاعات محصول در سربرگهایی دستهبندی شدهاند که استفاده از همهی آنها ضروری نیست. هنگام افزودن یک محصول جدید فقط دو سربرگ در این بخش قرار دارد:
- اطلاعات: مربوط به اطلاعات محصول مانند: نام محصول، قیمت محصول، توضیحات محصول، مشخصات مربوط به SEO و …
- تصاویر: ویژهی اضافه کردن تصاویر محصول (محدودیتی در تعداد عکسهای یک محصول وجود ندارد). با افزودن یک تصویر به یک محصول چندین تصویر کوچک و بزرگ جهت استفاده در بخشهای مختلف فروشگاه (صفحهی اصلی، شاخهها، صفحهی محصول و…) به صورت خودکار از آن تولید شده و در سرور ذخیره میشود.
پس از افزودن اطلاعات محصول و یک بار ذخیره کردن آن و یا هنگام ویرایش یک محصول موجود این سربرگها به صفحهی افزودن/ویرایش محصول اضافه میشود:
- قیمتها: برای افزودن تخفیف و یا چند قیمتی کردن یک محصول بر اساس کشور، واحد پول و یا گروه مشتریان
- ترکیبها: برای افزودن مشخصههایی به محصول است (گزینههای قابل انتخاب برای انتخاب مشتری که ممکن است روی قیمت محصول تأثیر گذار باشد یا نباشد). خصوصیتها به صورت گروههای خصوصیت باید توسط مدیر فروشگاه از پیش تعیین شده باشند و در این بخش با یکدیگر ترکیب شده و قیمت گذاری شوند.
- مشخصات: افزودن ویژگیهایی به محصول مانند: ابعاد، وزن، امکانات و … این ویژگیها باید از پیش تعیین شده باشند و در این بخش به دلخواه انتخاب و مقدار دهی شوند.
- شخصی سازی: این بخش برای افزودن فیلدهایی به محصول در بخش کاربری است که به وسیلهی آنها میتوان از مشتری درخواست کرد تا قبل از سفارش یک محصول اطلااعاتی را وارد کند. این فیلد میتواند متنی بوده و توضیحاتی را از مشتری دریافت کند و یا فایلی بوده و تصاویری را از مشتری دریافت کند.
- پیوستها: بخشی برای افزودن فایلهای مورد نیاز به محصول جهت توصیه به دانلود برای مشتری. میتوان دفترچهی راهنمای محصول، کتابچههای مرتبط با محصول، نمونهی ضمانت نامه و مواردی از این دست را به عنوان فایل پیوست به محصول اضافه کرد. این فایلها در صفحهی محصول و در بخش دانلود قرار خواهد گرفت.
فرم اطلاعات محصول
فرم اطلاعات محصول یک فرم جامع و کامل شامل تمامی اطلاعات مورد نیاز برای مشتری است که باید به دقت پر شود. بخشهای مهم این فرم عبارتند از:
v اطلاعات کلی محصول که مهمترین بخشهای آن عبارتند از:
- نام محصول: میتوان با انتخاب پرچم کشورها برای زبانهای مختلف نامهای مختلف وارد کرد.
- ابعاد و وزن: مشخصات مربوط به ابعاد بسته بندی و وزن محصول (برای کاکرد درست حاملهای تعیین شده، پر کردن دقیق فیلد وزن ضروری است).
- موقعیت: وضعیت یک محصول که شامل دو گزینه “فعال” و “غیر فعال” میباشد.
- انتخابها: شامل سه گزینهی زیر است:
- موجود برای سفارش: برای اجازه یا عدم اجازهی یک مشتری برای خرید یک محصول
- مشاهدهی قیمت: برای نمایش قیمت یک محصول به مشتری
- فقط آنلاین: برای محصولاتی است که فقط در فروشگاه مجازی فروخته شده و در فروشگاه فیزیکی فروخته نمیشود.
v وضعیت: نوع محصول که میتواند جدید، کارکرده و یا تعمیری باشد.
v تولید/توزیع کننده: نام تولید کننده و توزیع کنندهی محصول را مشخص میکند.
v بسته: محصول شما همراه با یکی دیگر از محصولات فروشگاهتان به صورت یک مجموعه عرضه میشود میتوانید این گزینه را انتخاب کنید.
v این یک محصول قابل دانلود است: برای فروش محصولات مجازی مانند کتابهای رایانهای، بازیهای رایانهای و هر فایل قابل دانلود. این محصولات پس از پرداخت وجه آن توسط مشتری به ایمیل آنها ارسال میشود. امکان گذاشتن محدودیت هایی همچون تعداد دانلود، تایخ انقضای لینک دانلود محصول و … نیز وجود دارد.
v قیمتها و مالیات: تنظیمات مربوط به قیمت محصول و مالیت. شامل:
- پیش مالیات قیمت عمده: قیمت خرید یک محصول.
- پیش مالیات خرده فروشی: همان قیمت محصول است که مالیاتهای تعریف شده به آن افزوده میشود.
- قانون مالیات: نوع مالیاتی که باید برای این محصول اعمال شود.
- قیمت خرده فروشی با مالیات: قیمت محصول به همراه مالیات اعمال شده روی آن.
- قیمت واحد بدون مالیات: امکان افزودن قیمت بر اساس واحدهای مختلف. مانند قیمت بر اساس قوطی، لیتر، کیلوگرم و …
- نمایش آیکون حراج: با انتخاب این گزینه آیکون حراج در صفحهی محصول نمایش داده میشود.
v موجودی: اگر مدیریت موجودی در فروشگاه فعال باشد هر یک از موارد زیر برای کنترل موجودی استفاده میشود:
- مقدار اولیه: موجودی محصول در انبار. پس از خرید مشتری و تایید پرداخت یا ارسال محصول به صورت خودکار به تعداد خریداری شده از موجودی محصول کم خواهد شد.
- حداقل تعداد: حداقل تعدادی که محصول باید به سبد خرید اضافه شود تا مشتری مجاز به خرید آن باشد. این گزینه برای مجبور کردن مشتری برای خرید بیش از یک عدد از محصول است.
- نمایش متن هنگام موجود بودن یا نبودن: نمایش متن دلخواه وقتی یک محصول برای سفارش در دسترس باشد یا نباشد.
- اتمام موجودی: اجازه یا عدم اجازهی سفارش یک محصول زمانی که موجودی آن به اتمام رسیده است.
v شاخهها: شاخههایی که محصول در آن نمایش داده میشود در این بخش انتخاب شده و یک شاخه را میتوان به عنوان شاخهی پیشفرض در نظر گرفت.
v بهینه سازی برای موتورهای جستجو (SEO): این بخش شامل موارد مهمی برای فروشگاه است که به افزایش رتبه فروشگاه در موتورهای جستجو کمک میکند. شامل عنوان متا، توضیحات متا، کلمات کلیدی متا و URL هوشمند است.
v توضیحات و کلمات کلیدی: شامل بخش توضیحات کوتاه که شرح مختصر محصول است و توضیحات کامل که شرح جزئیات محصول است و بخش کلمات کلیدی (برچسبها) که به مشتری برای پیدا کردن محصول مورد نظر کمک خواهد کرد. این بخش نیز دارای امکان انتخاب زبان و وارد کردن متنهای مختلف برای زبانهای متفاوت است.
v لوازم: محصولاتی که به عنوان ابزارهای اضافه برای یک محصول به مشتری پیشنهاد میشود.
تصاویر
برگهی تصاویر محصول شامل فهرست تصاویر موجود برای یک محصول و افزودن/حذف تصاویر است. همچنین میتوان یک تصویر را به عنوان تصویر پیشفرض انتخاب کرد. هنگام افزودن محصول جدید این برگه شامل بخشهای زیر است:
- فایل: امکان انتخاب فایل مورد نظر از رایانه و بارگذاری آن در سرور. فرمت تصاویر باید PNG, GIF و یا JPG باشد. هم چنین امکان بارگذاری (آپلود) یک فایل فشرده با فرمت ZIP، شامل چند تصویر، وجود دارد.
- عنوان: عنوانی که در هنگام عدم نمایش تصویر در مرورگر کاربر نمایش داده میشود. این عنوان برای موتورهای جستجو نیز کاربرد دارد.
- پوشش[8]: انتخاب تصویر پیشفرض که به عنوان تصویر اصلی در تمام صفحات فروشگاه استفاده میشود.
- ذخیره: ذخیرهی تغییرات اعمال شده.
تولید کنندهها
هر محصول دارای یک تولید کننده است و یکی از موارد ضروری برای برخی از فروشگاهای اینترنتی ذکر نام تولید کنندهی محصول که در واقع نشانگر برند یا نام تجاری محصول است، میباشد. با استفاده از پرستاشاپ مشتری میتواند لیست محصولات یک تولید کننده را مشاهده کند.
با ورود به این صفحه امکانات زیر را در اختیار خواهیم داشت:
- افزودن یک تولید کنندهی جدید: با کلیک روی این بخش فرم اطلاعات تولید کننده، که در فروشگاه و برای مشتریان نمایش داده خواهد شد، نمایان میشود. این فرم شامل نام تولید کننده، توضیح مختصری از تولید کننده، توضیحات کامل تولید کننده، آرم (لوگو)ی تولید کننده، تنظیمات بخش سئو (بهینه سازی موتورهای جستجو)، فعال یا عدم فعال بودن این تولید کننده میباشد.
- لیست تولید کنندهها: فهرست تمام تولیدکنندگان که امکان نمایش، ویرایش، فعال/غیرفعال سازی و حذف آنها از طریق همین فهرست امکان پذیر است.
- افزودن اطلاعات و آدرس یک تولید کننده: با کلیک روی این لینک، فرم اطلاعات تماس تولید کننده، که در فروشگاه نمایش داده نمیشود، نمایان میشود. این فرم شامل نام، نام نام خانوادگی، آدرس، شمارههای تماس و… است. هر تولید کننده میتواند چندین آدرس و اطلاعات تماس جداگانه داشته باشد.
- لیست نشانیهای تولید کنندهها: فهرست اطلاعات تماس تولید کنندهها.
مشخصهها و گروهها
شما می توانید مشخصههای متعدد به محصولات خود اضافه کنید. مشخصه نمایش دهندهی تغییرات یک محصول است. به طور مثال یک محصول میتواند دارای رنگها و یا اندازههای مختلف باشد و محصول با هرکدام از این مشخصهها یک قیمت متفاوت داشته باشد. این موارد در پرستاشاپ به نام مشخصه[9] شناخته میشوند.
از طریق زبانهی «مشخصهها و گروهها»، زیربخش فهرست محصولات میتوان به این بخش دسترسی داشت. در این صفحه امکانات زیر فراهم شده است:
- افزودن گروه خصوصیات: مشخصهها باید در گروههایی دسته بندی شوند؛ مانند: رنگ، اندازه و غیره. هر گروه دارای دو نام است. یک نام برای نمایش به مشتری و یک نام برای مرتب سازی و نمایش در بخش مدیریت.
- افزودن خصوصیت: هر مشخصه را میتوان در یک گروه اضافه کرد. به طور مثال زرد، قرمز، آبی و … در گروه رنگ اضافه میشوند.
- لیست گروه خصوصیات: لیست گروههای موجود که با کلیک روی یک گروه مشخصههای آن نمایش داده میشود.
ویژگیها
ویژگیها[10] جزئیات یک محصول را شرح میدهند. مواردی مانند وزن، ارتفاع، عرض، کشور سازنده و غیره. در این بخش میتوان ویژگیهای زیادی همراه با مقادیر از پیش تعریف شده ایجاد کرده و هنگام افزودن محصول هر کدام از ویژگیهای مورد نیاز را مقدار دهی کرد. مقدار دهی ویژگیها میتواند با استفاده از مقادیر پیشتعریف و یا مقادیر جدید با ورودی مستقیم باشد و ضرورتی برای مقدار دهی تمام ویژگیها برای یک محصول وجود ندارد. تنها ویژگیهای مقدار دهی شده در فروشگاه نمایش داده میشوند.
در برگهی «ویژگیها» از زیر بخشهای «فهرست محصولات»، امکانات زیر وجود دارد:
- افزودن یک ویژگی جدید
- افزودن مقدار برای ویژگی
- فهرست ویژگیهای تعریف شده
طرح نگاری تصاویر
طرح نگاری تصاویر قابلیت برچسب گذاری بر روی یک عکس را میدهد. بعد از برچسب گذاری، هنگامی که کاربر در صفحهی یکی از شاخهها موس خود را بر روی یک تصویر طرح نگاری شده می برد، یک پیغام که شامل توضیحات کوتاهی دربارهی محصول است، به وی نمایش داده خواهد شد. بعد از آن مشتری قادر خواهد بود با کلیک بر روی آن، صفحهی کامل محصول را مشاهده کند. برای استفاده از این قابلیت باید محدودهی طرح را روی یک تصویر معین کرد که هنگامی که موس روی آن می رود پیغام نمایان شود.
در زبانهی «طرح نگاری تصویر» کاربر دارای امکانات زیر است:
- افزودن یک طرح نگاری تصویر جدید: با کلیک بر روی «افزودن جدید» فرم زیر نمایان میشود:
o نام طرحنگاری تصویر
o وضعیت: فعال یا غیر فعال بودن
o تصویر: بعد از انتخاب تصویر فیلدهای بعدی به فرم اضافه میشود.
o محل انتخاب برچسب: باید روی تصویری که نمایش داده میشود میتوان بخشی از تصویر را نتخاب کرده و در فیلد ظاهر شده نام یک محصول را وارد کرد.
o تصویر کوچک ثانویه: از یک تصویر کوچک روی تصویر اصلی برای ایجاد طرح نگاری استفاه میکند.
o شاخهها: طرح نگاری در بالای صفحهی شاخههای انتخاب شده نمایش داده میشود.
- لیست برچسبهای طرح نگاری تصاویر: در این بخش تمام برچسبهای ایجاد روی تصاویر نمایش داده مخیشود و میتوان آنها را ویرایش یا حذف کرد.
آموزش تنظیمات پرستاشاپ
مدیریت مشتریان
شما میتوانید اطلاعات حساب یک مشتری را ویرایش کرده، آنها در فهرست دریافت ایمیل قرار دهید، آنها در یک گروه عضو کنید و یا از عضویت خارج کنید و یا حتی آنها را غیرفعال کنید.
با کلیک روی «افزودن جدید» یا دکمهی ویرایش در مقابل نام یک مشتری در فهرست مشتریان، وارد صفحهی افزودن/ویرایش مشتری خواهید شد. این صفحه یک فرم حاوی فیلدهای زیر است:
- شش فیلد مشخصات: جنسیت، نام خانوادگی و نام، گذرواژه، آدرس ایمیل، تاریخ تولد
- وضعیت: فعال یا غیرفعال کردن مشتری
- خبرنامه: دریافت اخبار فروشگاه توسط ایمیل
- عضویت تبلیغات: دریافت ایمیهای تبلیغاتی فروشگاه
- گروه پیشفرض: گروه اصلی کاربر که اولویتهای تخفیفی و امکانات سایت را برای وی مشخص میکند
- گروهها: افزودن یک مشتری به یک یا چند گروه و یا حذف وی از یک یا چند گروه
مشاهدهی جزئیات سفارش
با کلیک روی یک سفارش میتوان وارد جزئیات سفارش شد. در این صفحه میتوان مدیریت کاملی روی سفارش انجام شده داشت؛ مانند: تغییر وضعیت سفارش، کالاهای خریداری شده، نحوه پرداخت و اطلاعات مشتری.
این صفحه شامل بخشهای زیر است:
v اطلاعات کلی سفارش: در بالای صفحه میتوان صورتحساب (PDF) محصول، رسید تحویل و چاپ صفحه را مشاهده کرد. در زیر این لینکها میتوان وضعیت سفارش را مشاهده کرده و تغییر داد. در حالت پیشفرض یک سفارش میتواند میتواند در وضعیتهای مختلفی مانند پیشخری، پذیرش پرداخت، فرستاده شده، تحویل شده و غیره داشته باشد.
v اطلاعات مشتری: اطلاعات مختصری در مورد مشتری؛ مانند نام، تعداد سفارشات معتبر، جمع پرداختها و غیره.
v اطلاعات حمل: در این بخش شیوهی حمل محصول که توسط مشتری انتخاب شده نمایش داده میشود.
v جزئیات سفارش: در این بخش جزئیاتی از سبد خرید، نحوه پرداخت، بستهبندی، کادوپیچی و غیره نمایش داده میشود.
v منابع (آمار): زمانهایی مشتری به فروشگاه وارد شده، لینک ارجاع و صفحات بازدید شده توسط وی.
v آدرسها: دو بخش شامل آدرس حمل و صورتحساب نمایش داده میشود. از این آدرسها باید برای ارسال محصول و فاکتور خرید استفاده شود.
v محصولات: فهرست محصولات خریداری شده توسط این سفارش که مدیر میتواند محصولاتی را حذف کرده، یک تخفیف و یا رسید مالی ایجاد کند.
v پیامها: محلی برای ارتباط با مشتری در طول فرآیند سفارش است. علاوه بر نمایش پیامهای مشتری میتوان یک پیام برای وی ارسال کرد.
v کالاهای برگشتی: مشتری پس از تحویل کالا میتواند کالاهای معیوب را پس بفرستد. بعد از ارسال محصولات به فروشگاه باید در خواست بازگشت کالاها را به فروشگاه ارسال کند. در صورتی که بازگشت کالا در فروشگاه فعال باشد در این بخش درخواستهای مشتری نمایش داده میشود.
v رسیدهای مالی (اعتبار): رسید مالی گزارشی از وضعیت مالی سفارش برگشت خورده است که توسط مدیر برای مشتری ایجاد شده و در صفحهی کاربری مشتری نمایش داده میشود. مبلغ سفارش برگشت خورده به صورت کوپن تخفیف برای مشتری قابل استفاده است.
تنظیمات عمومی
v با کلیک رووی زبانهی «تنظیمات» وارد بخش تنظیمات عمومی فروشگاه میشوید. گزینههای این بخش به صورت زیر هستند:
v فعال بودن فروشگاه: امکان غیر فعال کردن فروشگاه برای انجام تعمیرات و تغییرات.
v IP تعمیرات: هنگام غیر فعال بودن فروشگاه میتوان با استفاده از IPهای مشخص شده در این بخش به سایت وارد شد.
v فعال بودن SSL: در صورتی که سایت دارای مجوز امنیتی SSL باید میتوان آن را فعال کرد.
v بررسی IP روی کوکی: محدود کردن کوکی کاربران به IP. اگر IP کاربر تغییر کند باید مجدداً وارد سایت شود.
v عمر کوکیها: دو فیلد برای تعیین میزان معتبر بودن کوکی کاربران بر اساس ساعت.
v افزایش امنیت بخش کاربری: یک رمز اختصاصی[13] به کاربران اختصاص داده میشود تا امنیت بیشتر شود.
v جعبههای راهنمای بخش مدیریت: فعال کردن جعبههای زرد رنگ راهنما در زیر فیلدهای فرم در بخش مدیریت
v نوع فرآیند سفارش: در بخشهای قبل فرآیند سفارش چند مرحلهای که به طور پیشفرض فعال است. معرفی شد. در این بخش میتوان آن را به پرداخت یک صفحهای تغییر داد.
v فعال سازی پرداخت مهمان: در صورتی که بازدید کننده عضو سایت نباشد هنگام پرداخت و در همان صفحه با پرکردن فرم میتواند خرید کند.
v شرایط خدمات: مشتری قبل از پردازش سفارش می بایست شرایط خدمات را قبول و یا رد کند.
v شرایط استفاده: انتخاب شرایط استفاده از صفحه سیستم مدیریت محتوا.
v پیشنهاد کادوپیچی، مالیات و قیمت آن: هنگام سفارش به مشتری پیشنهاد کادوپیچی محصول را میدهد.
v حداکثر حجم ضمیمه: تعیین حداکثر سایز فایل ضمیمه (براساس مگابایت).
v پیشنهاد بسته قالب بازیافت: پیشنهاد بسته قابل بازیافت به مشتری در هنگام سفارش.
v نمایش سبد خرید بعد از ورود: پس از ورود مشتری، آخرین محتوای سبد خرید وی نمایش داده شود
v نحوه گرد کردن: شما می توانید نحوه گرد کردن قیمتها را انتخاب کنید. همیشه رو به بالا، همیشه رو به پایین، یا گرد کردن قدیمی (معمولی).
v بررسی خودکار به روز رسانی ماژول: به روز رسانی ماژولها و ماژولهای جدید در صفحه ماژولها نمایش داده می شوند.
v مخفی کردن نکات بهینه سازی: مخفی کردن نکات بهینه سازی در صفحه اصلی بخش مدیریت.
v نمایش توزیع کنندگان و تولید کنندگان: نمایش لیست تولیدکنندگان و توزیع کنندگان حتی اگر بلاک آنها غیرفعال شده باشد.
v استفاده از اسمارتی[14]2 به جای 3: گر قالب شما با نسخه 3 هماهنگ نیست، فعال کنید.
v محدودهی زمانی: منطقهی زمانی فروشگاه را نمایش میدهد.
تنظیماتSeo و URL ها
اصطلاح SEO[16] نشاندهندهی مجموعهای از اهداف برای بهبود نمایش یک سایت در موتورهای جستجو است. این بخش به حضور سایت شما در موتورهای جستجو کمک کرده و مشتریان بالقوه را افزایش میدهد.
لینکها به طور پیشفرض برای مشتریان و موتورهای جستجو بیارزش هستند. به طور مثال مشخص نمیکند که چه محصولی در این لینک وجود دارد. لینک آشنا یک راه برای دستیابی به هدف است؛ به طور مثال دارای نام و نوع محصول است.
در این بخش میتوان برای بخشهای مختلف فروشگاه لینک آشنا تعریف کرد. البته باید توجه داشت که از زبان فارسی در این بخش پشتیبانی نمیشود.
در انتهای این بخش تنظیمات اصلی برای URLهای سایت قرار دارد. در این بخش میتوان نام دامنهی سایت، مسیر نصب پرستاشاپ، فعال بودن یا نبودن لینک آشنا، SSL و تغییر مسیر خودکار را تعیین کرد.
در این مقاله به طور کامل در رتباط با وب سایت مقدماتی، وب سایت حرفه ای و همچنین تفاوت طراحی سایت مقدماتی و طراحی سایت حرفه ای اصفهان به طور کامل سخن گفته ایم تا با کسب اطلاعات کافی برای انتخاب هر یک از این وب سایت ها اقدام نمایید. امروزه با ورود به دنیای دیجیتال و همچنین پیشرفت عظیم تکنولوژی، دنیای جدیدی از عصر اطلاعات همانند سایت،وبلاگ، وبگاه و تارنما و … به روی کار آمدند که توانستند راه راتباطی جدید را بین کاربران و مردم دینا به وجود آورند. لازم به ذکر است که از مهم ترین مزایا و کاربرد های وب سایت ها، معرفی کسب و کار ها و خدمات اصناف برای تمامی مشتریان در تمامی نقاط کشور میباشد که در ادامه این مقاله به شرح این موضوع نیز پرداخته ایم. بررسی تفاوت طراحی سایت مقدماتی و طراحی سایت حرفه ای اصفهان وب سایت چیست؟ در پاسخ به این سوال بایستی در ابتدا بگوییم که وب سایت به صفحاتی گفته می شود که در بستر اینترنت در اختیار کاربران قرار میگیرد تا کسب وکارها بتوانند محتوا و اطلاعات مختلف در هر حوزه ای مانند انواع متن ها، تصویر، فیلم و فایل های صورتی یا پادکست را متناسب با نیاز هر کاربری را منتشر کنند. در حال حاضر، بسیاری از شرکتها با هدف جذب مشتریان و همچنین ارتباط […]
در سال های اخیر طراحی ظاهر سایت با برنامه های مختلف بسیار متحول شده است و برخی از برنامه ها کاملا حرفه ای بوده وسایت های جذابی را ایجاد می کنند. یکی از این برنامه ها figma است. در این مطلب میخواهیم معرفی مختصر و آموزش نرم افزار فیگما را باهم بخوانیم. با تیم طراحی سایت وب یار اصفهان همراه باشید تا این آموزش را یاد بگیریم. طراحی سایت با نرم افزار Figma به شما امکان داشن یک رابط کاربری جذاب را میدهد. داشتن یک رابط کاربری جذاب از مهمترین عوامل تاثیرگذار برروی هر کاربری، هنگام مراجعه به سایت شما است. در طراحی رابط کاربری به دو عنصر ظاهر رابط و شیوه آسان کار با آن باید توجه کرد. این دو عنصر دقیقاً مکمل یکدیگر هستند. زیرا جذابیت رابط کاربری در نگاه اول کاربر را جذب میکند. اما بعد از داشتن رابط کابری جذاب، آنچه که تاثیر زیادی در ماندگاری مخاطب دارد، شیوه کار آسان با رابط کاربری است. این روزها نرم افزارهای زیادی برای طراحی یک رابط کاربری جذاب طراحی شده است. از بهترین نرمافزارها در این زمینه، میتوان به فیگما اشاره کرد. نرم افزار فیگما این امکان را به شما میدهد تا در کوتاهترین زمان ممکن و به شیوهای آسان یک رابط کاربری جذاب و به اصطلاح User Friendly را طراحی کنید. فیگما چیست؟ فیگما یک نرمافزار محبوب […]
قالب فروشگاهی وردپرس انگلیسی همان چیزی است که کاربران وردپرس به دنبال آن هستند. این روزها در هر خانهای افرادی وجود دارند که ترجیح میدهند خریدهای خود را از اینترنت انجام دهند. افرادی که بجای گشتن در خیابانهای شلوغ شهر دوست دارند، وقت خود را در خانه و پای لپ¬تاپ خود بگذرانند. این گونه است که روز به روز به تعداد افرادی که خریدهای خود را از طریق اینترنت انجام می دهند افزوده خواهد شد. اگر شما هم یک وب سایت فروشگاهی داشته باشید قطعا دوست دارید که هر روز بیشتر از قبل پیشرفت کنید. برای بهبود عملکرد و فضای ظاهری سایت خود و همچنین افزایش امنیت آن به یک قالب وردپرسی مناسب احتیاج دارید. قالبهای وردپرسی یکی از تاثیرگذارترین ویژگیهای سایت، روی میزان افزایش بازدید و فروش است. تا پایان مطلب با وب یار همراه شوید و بیشتر با بهترین قالب های انگلیسی وردپرس آشنا شوید. قالب های فروشگاهی انگلیسی وردپرس تنوع قالبهای فروشگاهی بسیار بالا است، زیرا سلیقه افراد در رابطه با چگونگی طراحی ظاهر سایت با هم تفاوت دارد. از طرفی امکاناتی که هر یک از آن¬ها از قالب فروشگاهی نگلیسی خود توقع دارند دارای تفاوت¬هایی با یکدیگر است. پس طبیعی بوده که تنوع این قالب¬ها نیز بسیار بالا باشد و شما در هنگام انتخاب قالب مورد نظر خود با مشکل مواجه شوید. همانطور که پیش از […]
امنیت در وب سایت از مباحث بسیار مهم حوزه طراحی سایت و برنامه نویسی به شمار می رود. اگر سایت نقایصی داشته باشد به راحتی هک می شود. با وب یار همراه باشید تا چگونگی حفاظت از سایت را بیاموزیم. امنیت در وب سایتها، مجموعه اقداماتی است که به منظور بالا بردن ضریب امنیت سایت و کاهش میزان نفوذپذیری سایتها انجام میشود. در واقع بالا بردن امنیت سایت از هرگونه دسترسی و سوء استفاده از وب سایتها، جلوگیری میکند. بسیاری از وب سایت ها به دلیل پایین بودن امنیت، در حمله های سیابری با شکست مواجه شده و داده های خود را به راحتی از دست خواهند داد. حملات سایبری معمولا، خسارت های جبران ناپذیری را به مدیران وبسایت تحمیل خواهند کرد. در این مقاله قصد داریم چند فرضیه درباره امنیت در وب سایتها را معرفی کنیم که با رعایت آنها، میتوانید مطمئن شوید که دادههای شما در معرض مجرمان سایبری قرار نخواهد گرفت. امنیت سایت چیست؟ امنیت در وب سایت چیست و چه اهمیتی دارد؟ در صورت رعایت نکات امنیتی، وب سایت شما به وضعیتی خواهد رسید که در کنار خدمترسانی معمول، از بالاترین سطح امنیت برخوردار بوده و سطح آسیبپذیری آن تا حد امکان، کاهش مییابد. امنیت سایت به موارد زیادی وابسته است که در ادامه با آنها آشنا خواهیم شد. دلایل اهمیت امنیت در وب سایت ها […]
آموزش سیستم شبکه بندی در بوت استرپ در این مطلب از مجموعه آموزش های وب یار می خواهیم سیستم شبکه بندی بوت استرپ را آموزش دهیم. با ما همراه باشید و چنانچه پرسشی نسبت به این مبحث دارید می توانید در بخش نظرات سوال خود را مطرح کنید و پاسخ آن را خواهیم داد. شبکه (Grid) چیست؟ با مراجعه به ویکی پدیا تعریف زیر را از شبکه داریم: شبکه در طراحی گرافیکی به یک ساختار (معمولاً دو بعدی) گفته میشود که برای ایجاد محتوای ساخت یافته از خطوط مستقیم عمودی و افقی استفاه میکند. از این سیستم برای ایجاد لایه های متناسب با چاپ استفاده میشود. همچنین در طراحی وب برای ایجاد لایه های متناسب و سازگار با یکدیگر از سیستم شبکه بندی استفاده میشود. سیستم شبکه بندی در بوت استرپ صفحه وب ما را به قسمت های مساوی تقسیم میکند. همانند یک برگه در نقشه کشی ؛ با این کار میتوانیم سازگاری و تناسب بین اشیاء مختلف در وب سایت خودمون رو حفظ کنیم. سیستم شبکه بندی در بوت استرپ چیست؟ باتوجه به تعریف رسمی سایت بوت استرپ ؛ سیستم شبکه بندی در بوت استرپ به صورت زیر تعریف میشود: بوت استرپ شامل سیستم شبکه بندی متحرک و با رویکردی Mobile First است که عرض صفحه را به ۱۲ ستون مساوی تقسیم میکند. اندازه ستون ها باتوجه به عرض […]
آموزش کدهای مهم وردپرس بخش 2 آموزش توسعه وردپرس . وردپرس یک نرم افزار وب رایگان است که می توانید از آن برای ایجاد وب سایت ها، وبلاگ ها یا برنامه های زیبا استفاده کنید. اگر می خواهید توسعه وردپرس را یاد بگیرید، در جای درستی هستید! ما یک راهنمای جامع ایجاد کردهایم که به شما کمک میکند توسعه وردپرس را به صورت آنلاین بیاموزید، چه تازه طراحی و ساخت اولین تم خود را شروع کردهاید، چه بخواهید موضوعات پیشرفتهتری مانند ایجاد افزونهها یا استفاده از WordPress REST API را بررسی کنید. این راهنمای آموزشی به شما کمک می کند: اولین قالب وردپرس خود را طراحی و بسازید. تم های خود را مطابق با نیازهای خود سفارشی کنید یا به صورت آنلاین بفروشید. با استفاده از WooCommerce ویژگی های تجارت الکترونیک را به تم های خود اضافه کنید. افزونه های وردپرس را توسعه و استفاده کنید. برنامه هایی بسازید که از قدرت وردپرس استفاده کنند. قالب وردپرس چیست؟ قالب وردپرس گروهی از فایلها است که ظاهر را تعیین میکنندو ارائه مطالب در وب سایت شما مضامین وردپرس در موفقیت این پلتفرم بسیار موثر بوده و به کاربران اجازه می دهد تا به سرعت و به راحتی نحوه ظاهر و عملکرد وب سایت خود را تغییر دهند. افزونه های وردپرس چیست؟ مضامین وردپرس کاملاً توسط افزونه های وردپرس تکمیل شده […]