Illustrator به معنی تصویرگر است. یک نرم افزار گرافیکی برای طراحی اشکال وکتور می باشد. مقایسه با نرم افزارهایی که بر اساس پیکسل و نقطه هستند مقیاس پذیری بسیار بهتری دارد.جمله قبل به این معنی می باشد : زمانی که اندازه تصاویر را تغییر می دهیم از کیفیت آنها کاسته نمی شود.
این نرم افزار نیز محصول شرکت Adobe می باشد. بنابراین با نرم افزار فتوشاپ که طراحی گرافیکی می توان انجام داد و سایر محصولات این شرکت سازگاری کامل دارد.
بخش دستورات (Menu Bar)
نوار دستورات این نرم افزار شامل 9 منوی اصلی می باشد که بعضی از این منوها با سایر نرم افزارهای طراحی گرافیکی سایت مشابه است.
کنترل یا نوار خصوصیات
با استفاده از این نوار میتوانید ویژگی ها وتنظیمات اختصاصی ابزار انتخاب شده در جعبه ابزار را تغییر دهید. چنانچه این نوار در صفحه نرم افزار شما وجود ندارد کافی است با استفاده از منوی window ، گزینه control را فعال کنید.
جعبه ابزار (Toolbox)
جعبه ابزار برنامه که به طور پیش فرض در سمت چپ پنجره اصلی قرار دارد و حاوی ابزارهای مختلف برای انتخاب، ویرایش، تایپ متن و بسیاری ابزارهای کاربردی دیگر می باشد. که بر اساس کاربرد مرتب شده اند.
با استفاده از علامت دو مثلثی شکل بالای جعبه میتوانید جعبه ابزار را به صورت تک ستونی یا دو ستونی به نمایش درآورید.
بوم (Artboard)
بوم یا ابزار آرتبورد در قسمت وسط پنجره نرم افزار می باشد که طرح ایجاد شده در این قسمت نمایش داده می شود.
صفحه کاری (Canvase)
به فضای اطراف بوم که غالبا به رنگ خاکستری می باشد صفحه کاری گفته می شود. که اگر شی یا طرحی گرافیکی در این قسمت قرار داشته باشد چاپ
نمی شود.
ایجاد سند جدید
با استفاده از منوی فایل گزینه new پنجره جدیدی باز می شود که با استفاده از آن می توانید سند جدیدی ایجاد کنید. در قسمت width و height سایز سند خود را تنظیم می کنید. در قسمت Bleed فضای خالی دور سند را مشخص می کنید. (حاشیه دور سند)
در قسمت Advanced options می توانید تنظیمات مربوط به رنگ و کیفیت چاپ و حالت پیش فرض را تغییر دهید.
در قسمت number of artboards هنگامی که تعداد را بیشتر از یک قرار دهید، سه گزینه دیگر برای شما فعال می شود. گزینه ای که کنار آن قرار دارد مربوط به نحوه چینش artboards می باشد. گزینه spacing مربوط به فاصله بین artboards در صفحه نمایش می باشد. و گزینه columns هم مربوط به تعداد ستون های artboards است.
هنگامی تنظیمات گفته شده را انجام دادید می توانید سند موردنظر خود را ایجاد کنید.
شاید این سوال برای شما هم پیش آمده باشد که artboards چیست و تعداد بیشتر از یکی آن چه فایده ای دارد؟
به صفحات جدا از هم در یک سند artboard گفته می شود.
مثلا فرض کنید یک کاربر می خواهد طرح خاصی را برای طراحی لوگو و آرم، بیلبورد، کارت ویزیت و … یک شرکت طراحی کند. در نسخه های قبلی illustrator مجبور بود چندین سند جداگانه ایجاد کند. اما از نسخه CS4 به بعد برای انجام دادن چند طراحی به طور همزمان میتوانیم با یک سند این کار را انجام دهیم به طوریکه چندین artboard تعریف کنیم.
هنگام طراحی با استفاده از سمت چپ پایین صفحه متوجه بشویم که بر روی artboard چندم کار می کنیم.
اعمال تنظیمات اولیه مربوط به انتخاب اشیاء در نرم افزار adobe illustrator
در این مقاله به چند تا از مهم ترین تنظیمات اشاره خواهیم کرد:
از قسمت ادیت گزینه preferences گزینه Selection & Anchor Display را انتخاب کنید.
در بخش selection در نرم افزار adobe illustrator
قسمت Tolerance
در این قسمت می توانید فاصله اشاره گر موس تا یک آبجکت را برای انتخاب شدن تنظیم کنید. مثلا اگر تلورانس را برابر با 3 پیکسل در نظر بگیرید. وقتی که در فاصله 3px یا کمتر از آن با یک آبجکت قرار دارید میتوانید با کلیک کردن آنرا انتخاب کنید.و طراحی لوگو و آرم خود را انجام دهید
قسمت object selection by path only
اگر تیک این گزینه را بزنید فقط از طریق path میتوانید آبجکت ها را انتخاب کنید.
قسمت snap to points در ایلاستریتور
چسبندگی به نقاط در فاصله ای که اینجا تعیین می کنید اتفاق میفتد.
قسمت control click to select objects behind
امکان این را در اختیار ما قرار می دهد که آبجکت های زیرین آبجکت جاری را با فشار دادن دکمه ctrl انتخاب کنید.
در بخش Anchor Point and Handle Display در adobe illustrator
قسمت highlight anchors on mouse over
زدن تیک این قسمت باعث می شود در زمان حرکت موس بر روی Anchor Point ها آنها هایلایت می شوند. و شما راحت تر می توانید آن ها را انتخاب کنید.
قسمت show handles when multiple anchors are selected
با زدن تیک این قسمت تمامی Anchor Point های انتخاب شده را می توانید ببینید.
کلام آخر:
در این جلسه سعی کردیم تا شما را با محیط نرم افزار illustrator آشنا کنیم. برای خواندن سایر جلسات آموزش طراحی سایت با illustrator با ما همراه باشید. ممنون از اینکه تیم طراحی سایت اصفهان را انتخاب نمودید.در این مقاله آموزش طراحی سایت با illustrator را به شما ارائه کردیم. .برای آگاهی از آخرین مقالات منتشر شده ما را در اینستاگرام وب یار دنبال کنید.