نویسنده پشتیبانی وب یار
امتیاز مطلب
تعداد بازدید 6123
تاریخ بروزرسانی ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۰

آموزش زبان جاوا اسکریپت javascript

آموزش زبان جاوا اسکریپت javascript

با سلام خدمت تمامی دوستان با دانش و همراهان عزیز طراحی سایت وب یار. مجموعه آموزش های طراحی سایت با عنوان آموزش زبان جاوا اسکریپت javascript توسط تیم طراحی سایت اصفهان وب یار برای شما عزیزان آماده شده است که از امروز به صورت  آموزش های گام به گام زبان جاوا اسکریپت در اختیار شما عزیزان قرار داده می شود.

در اولین جلسه از آموزش های زبان جاوا اسکریپت javaScript با معایب و مزایای جاوا اسکریپت آشنا می شوید. یاد می گیرید که شروع کار با جاوا اسکریپت چگونه است! خوب بیشتر از این زمان رو از دست ندیم و به سراغ اولین مبحث از زبان جاوا اسکریپت (javaScript) بریم.

آموزش زبان جاوااسکریپت

 

پیش نیازهای زبان جاوا اسکریپت

پیش نیاز های زبان جاوا اسکریپت ، html و css می باشد. در صورتی که به html تسط ندارید می توانید به مقاله ی آموزش طراحی سایت html5 سایت وب یار مراجعه فرمایید.

 

جاوا اسکریپت چیست؟

قبل از شروع کار با جاوا اسکریپت، اول باید توضیح دهیم که اصلا زبان جاوا اسکریپت چیست ! و چرا باید از آن استفاده کرد!

جاوا اسکریپت یک زبان برنامه نویسی تحت وب ، مفسری و سطح بالایی است که بر خلاف تصور عمومی با زبان برنامه نویسی جاوا کاملا متفاوت می باشد. درست است که یک سری شباهت هایی از لحاظ ساختاری به زبان های جاوا و سی پلاس پلاس دارد اما قواعد دستوری و قابلیت های مجزایی داشته و به منزله ی تولید صفحات وب به کار می رود. زبان جاوا اسکریپت تولید شده توسط شرکت netscape بوده و جاوا متعلق به شرکت sun microsystem می باشد.

زبان javaScript به دو صورت ساخت یافته و شئ گرا استفاده می گردد. در زبان ساخت یافته داده‌ها و توابع را جدا تشخیص داده که هر کدام از این توابع می‌تواند به هر داده‌ای دسترسی داشته باشد. در نهایت با حجم زیادی از رکورد ها مواجه می شود. بنابراین باید زبان ساخت یافته را در جای مناسب خودش به کار ببریم. اما زبان شئ‌گرا داده‌ها و توابع مرتبط را در یک بخش جدا به نام کلاس گذاشته و هر نمونه‌ای که از این نوع کلاس ساخته شود یک شئ نامیده می‌شود. در زبان برنامه‌نویسی شئ‌گرا مفاهیمی مانند وراثت و چند ریختی وجود دارد که باعث عدم تولید کد تکراری می گردد.

زبان برنامه نویسی جاوا اسکریپت یک زبان سمت کلاینت (کاربر) است و روی اکثر مرورگر های امروزی کار می کند. این زبان به تمام خصوصیت های عناصر html و css دسترسی داشته و نسبت به رویدادهای کاربر واکنش نشان می دهد (مانند کلیک موس ، load شدن صفحه و…) از این رو جاوا اسکریپت با تغییر ساختار استاتیک html یک حالت پویایی در سمت کاربر به وجود آورده و به صفحات وب رفتار می بخشد. در ادامه با مزایا و معایب زبان جاوا اسکریپت آشنا میشویم تا خودتان بتوانید با توجه به نیازتان تصمیم درست برای انتخاب زبان جاوا اسکریپت جهت یادگیری را بگیرید.

 

معایب و مزایای جاوا اسکریپت

از جمله کاربرد ها و مزایای جاوا اسکریپت ایجاد منوهای زیبا ، انیمیشن و متحرک سازی ، حرکت عکس یا متن به همراه موس ، انجام عمیات ریاضی ، دسترسی به اطلاعات کاربر نظیر ip ، آمارگیری سایت ، ساخت و استفاده از cookie ها ، کنترل browser کاربر ، تعامل با کاربر از طریق input ها ، اعتبار سنجی و دیگر موارد می باشد. از طرفی چون زبان جاوا اسکریپت هیچ گونه تعاملی با سرور ندارد، برخی از کاربران طبق این موضوع اجرای کدهای جاوا اسکریپت را در مرورگر خود متوقف کرده و امنیت سایت را به خطر می اندازند. به همین سبب برای جلوگیری از هجوم هکرها به سایت این اعتبار سنجی ها را در سمت سرور با زبان های سروری asp و php نیز انجام می دهیم. بنابراین مورد اخیر یکی از معایب جاوا اسکریپت بوده که قابل کنترل است.

لیکن ما تمام دستورات جاوا اسکریپت را گام به گام و در طی جلساتی به شما آموزش داده و هیچ نگرانی از این بابت نخواهید داشت. حال آموزش خود را با یک مثال ساده از javaScript شروع می کنیم.

 

آموزش جلسه اول جاوا اسکریپت

لازم به ذکر است که جاوا اسکریپت به حروف کوچک و بزرگ حساس می باشد. به مثال زیر دقت کنید:

<p id=” demo “>my first project</p>
<script type=”text/javascript”>
Document.getElementById(“demo”).innerHtml=”my first javascript”;
</script>

 

در جاوا اسکریپت برای دسترسی به المان های html از id استفاده می گردد. Id یک شناسه‌ی منحصر به فردی است که در هنگام کدنویسی به هر کدام از عناصر html تخصیص داده‌ایم.

برای وارد کردن کدهای جاوا اسکریپت در html از تگ script استفاده می کنیم. Type نیز مشخص می کند که مستند ما از چه نوعی است.

در جاوا اسکریپت شئ ای به نام Document داریم که به کل محتوا و صفحه‌ی وب ما اشاره می‌کند. توسط این شئ متدهای جاوا اسکریپت را فراخوانی می کنیم. یکی از این متدها getElementById است. کار این تابع معرفی عناصر با id مشخص است. بعد از این که عنصر مورد نظر پیدا شد ، عملیات مورد نظر را بر روی آن انجام می دهیم. به طور مثال با تابع innerHtml می توانیم محتوای یک عنصر را تغییر دهیم.

تابع write() نیز همانند تابع innerHtml برای نوشتن محتوا به کار می رود اما توصیه می‌کنیم که هیچ وقت از این تابع استفاده نکنید چون این تابع کل مدل صفحه‌ی وب شما را پاک و جایگذاری می‌کند. در جلسه ی مربوط به DOM (Document Object Model) در مورد این موضوع بیشتر صحبت می کنیم.

یادگیری جاوااسکریپت

یادگیری جاوااسکریپت

نکته ای که در زبان جاوا اسکریپت خیلی مهم می باشد استفاده از سمیکالن (;) است. همان‌طور که می‌دانید در زبان‌هایی مانند c واجب بود که در انتهای هر خط دستور از سمیکالون استفاده می‌کردید اما این امر در جاوا اسکریپت کاملا اختیاری شده است. اما اگر بخواهید کدهای خود را به صورت فشرده و بهینه بنویسید حتما باید از سمیکالون استفاده نمایید.

خوب جلسه ی شروع کار با جاوا اسکریپت تمام شد. امیدوارم که مطالب این بخش از آموزش جاوا اسکریپت برای شما مفید واقع شده باشد. در جلسه ی بعدی یاد می گیرید که چطور این کدهای جاوا اسکریپت را در سایت خود قرار دهید. پس با ما همراه باشید.

 

مقالات مرتبط
بهترین راهکار برای رفع محدودیت فالو در اینستاگرام

انواع محدودیت های حال حاضر در اینستاگرام • محدودیت فالوو کردن سایر کاربران اینستاگرام: • محدودیت لایک کردن پست‌های مختلف کاربران اینستاگرام: • محدودیت کامنت گذاشتن برای پست‌های مختلف شبکه اینستاگرام: • محدودیت به کار بردن هشتگ در پست‌های مختلف شبکه اینستاگرام: • محدودیت تعداد کلمات متن (کپشن) پست اینستاگرام: • محدودیت تعداد کاراکترهای Biography کاربران اینستاگرام: هدف از فالو و آنفالو کردن در اینستاگرام…

شرکت های طراحی اپلیکیشن

“اگه برنامه تون درست کار نمی‌کنه اصلاً نگران نشید چرا که اگر همه‌چیز درست کار کنه، شما بیکار می‌شید.” قانون موشر چرا این مقاله را با این جمله معروف از موشر بزرگ شروع کردیم؟ شرکت های طراحی اپلیکیشن ، در بین همه شرکت ها و مجموعه هایی که در زمینه برنامه نویسی فعالیت می کنند ، خدمات بزرگی را به جوامع و کسب و کار…